zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Blue Monday staat voor helft Nederlanders in het teken van sport

78 procent van de Nederlanders heeft goede voornemens voor de fysieke gezondheid

13 januari 2023 - De enige manier om Blue Monday door te komen is voor ruim de helft van de Nederlanders (53 procent) door te gaan sporten. Dit blijkt uit een peiling van OneFit onder ruim 1.000 Nederlanders. Een fijne bijkomstigheid is dat maar liefst driekwart van de Nederlanders zich de dag na een workout extra fit voelt.

Blue Monday valt op de eerste dag van de laatste volle week van januari of op de derde maandag in januari. Dit jaar is dat op 16 januari. Deze dag wordt bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. De maandag wordt sowieso door bijna een derde van de Nederlanders (29 procent) als de ergste dag van de week gezien.


 
Goede voornemens anno 2023
Tegen de tijd dat we bij Blue Monday aankomen, zijn de meeste goede voornemens die zijn opgesteld voor dat jaar alweer overboord gegooid. Bij veertien procent van de Nederlanders sneuvelen de meeste goede voornemens dan ook vaak al in de maand januari. Dat weerhoudt hen er gelukkig niet van om ook dit jaar weer een poging te wagen. Zeven op de tien Nederlanders (69 procent) hebben namelijk goede voornemens voor hun mentale gezondheid. Goede voornemens voor de fysieke gezondheid blijken nog populairder. Maar liefst 78 procent wil hier het komende jaar mee aan de slag gaan.
Jenna Simons, Head of Marketing bij OneFit: "Goede voornemens zijn niet oubollig, en een groot deel van Nederland stelt ze nog steeds trouw op. We zien dat mentale gezondheid de afgelopen jaren steeds belangrijker wordt en meer aandacht krijgt, maar uit ons onderzoek blijkt dat de meeste goede voornemens nog draaien om de fysieke gezondheid. De gemiddelde Nederlander begint het jaar dus goed door zichzelf te motiveren om mentaal en/of fysiek met zichzelf aan de slag te gaan. Een tip daarbij: zorg ervoor dat deze voornemens niet te hoog gegrepen zijn, zodat je ze zo lang mogelijk volhoudt. Kleine veranderingen in je dagelijkse patroon kunnen al een groot verschil maken. En dat geldt ook voor de manier waarop je Blue Monday tegemoet gaat. Daarom introduceren wij Sweaty Sunday: we roepen heel Nederland op om aanstaande zondag een workout te volgen om tijdens Blue Monday wat lekkerder in je vel te zitten. Denk aan een boksles, pilates of een potje padellen; kijk welke workout bij jou past en beat Blue Monday! Zo komen we samen Blue Monday door en houden we onze goede voornemens zo lang mogelijk vol."
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nooit meer een ‘Blue Monday’!
 Tien tips om Blue Monday door te komen
 Eenderde van de werknemers heeft elke week een ‘Blue Monday’
 Maak een feestje van 'blue monday'
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10