zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei

De Chief Human Resources Officer (CHRO) speelt een cruciale rol als aanjager voor verandering binnen organisaties

27 januari 2023 - CEO’s beschouwen de combinatie van data, technologie en mensen als essentieel voor het stimuleren van groei, blijkt uit een nieuw rapport van Accenture. Echter, slechts vijf procent van de grote wereldwijde organisaties maakt gebruik van deze combinatie. Dat is een gemiste kans gezien de productiviteit met elf procent verhoogd kan worden en deze productiviteit de ultieme stimulans is voor winstgevendheid en omzetgroei.

Bovendien benadrukt het rapport " The CHRO as a growth executive " de kracht van het menselijke element: wanneer data- en technologieoplossingen worden geïmplementeerd in een organisatie en de juiste mensen daar niet bij betrokken zijn, daalt de extra productiviteit van 11 naar 4 procent. Mensen spelen dus een cruciale rol in het geheel.


 
CHRO als aanjager
Het rapport identificeert de CHRO als een belangrijke aanjager voor het stroomlijnen van data, technologie en mensen, wat uiteindelijk leidt tot groei. Van de ondervraagde CEO's zegt 89 procent dat CHRO's een sleutelrol moeten spelen bij het waarborgen van winstgevende groei op lange termijn. Echter, minder dan de helft (45 procent) van de CEO's meldt dat zij de juiste randvoorwaarden creëren die ervoor zorgen dat CHRO’s deze groei kunnen realiseren.
 
Omgeving en connecties
Ook het opereren in de juiste omgeving en het hebben van goede connecties zijn voorwaarden voor CHRO’s om beter hun werk te kunnen doen. Wanneer dit van toepassing is hebben CHRO’s volgens het onderzoek twee keer meer kans dan hun collega’s om data, technologie en mensen effectief met elkaar te verbinden.
"Omdat leiders sneller willen digitaliseren en meer veerkracht in hun bedrijfsvoering willen implementeren, zijn talent en de rol van de CHRO nooit eerder zo strategisch geweest," aldus Inge Oosterhuis, Senior Managing Director Global Talent & Organisatie Accenture. "Het onderzoek onderstreept het enorme voordeel van nauwe samenwerking op directieniveau."
Het onderzoek biedt een routekaart voor hoe toonaangevende CHRO's anders kunnen werken om veranderingen te versnellen. Daarnaast schetst het onderzoek de voorwaarden die CEO's moeten creëren om ervoor te zorgen dat zij behoren tot devijf procent van bedrijven die de groeicombinatie van data, technologie en mensen maximaliseren.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren
 Dit moet er nog gebeuren in de digitale transformatie van Europa
 Dreigende recessie raakt HR-budgetten niet
 Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10