zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven die AI omarmen presteren aanzienlijk beter,

Het belang van AI voor bedrijven

11 mei 2023 - Kunstmatige intelligentie (AI) wordt door bedrijven gezien als de sleutel tot operationele veerkracht en concurrentievoordeel, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Accenture. Uit 'Reinventing Enterprise Operations' komt naar voren dat maar liefst 73 procent van de bedrijven AI als een essentiële investering beschouwt voor betere prestaties en operationele veerkracht, terwijl 90 procent van de leidinggevenden AI toepast om hun bedrijven wendbaarder te maken in een dynamische markt.

In het onderzoek 'Reinventing Enterprise Operations' worden organisaties beoordeeld op basis van zes criteria voor operationele volwassenheid: AI, data, processen, talent, samenwerking en stakeholderervaringen. Slechts negen procent van de bedrijven blinkt uit in alle criteria, wat leidt tot opmerkelijke resultaten: gemiddeld 1,4 keer hogere operationele marges, 42 procent snellere innovatie, een verbetering van 34 procent in duurzaamheidsprestaties en 30 procent hogere tevredenheidsscores vergeleken met hun concurrenten.


"AI is de drijvende kracht achter een nieuwe golf van innovatie en groei, waardoor bedrijven zich kunnen onderscheiden in het huidige digitale landschap. CEO's moeten nu handelen om het potentieel van AI te benutten door digitalisering te versnellen, operationele veerkracht op te bouwen en toekomstgerichte groeistrategieën te ontwikkelen. Het uiteindelijke succes van een organisatie hangt af van de effectieve integratie van technologie, talent, data en processen om concurrerend te blijven in deze snel veranderende wereld," zegt Nicole van Det, Country Managing Director Accenture Nederland.
 
Vijf stappen om prestaties te verbeteren
Leiders kunnen de volgende vijf stappen toepassen om prestaties te verbeteren:
•              Verrijk AI-ervaringen: Ontdek innovatieve toepassingen om de ervaring van werknemers en klanten te verbeteren.
•              Maximaliseer datagebruik: Formuleer een duidelijke strategie voor het creëren, verzamelen en verrijken van data, en minimaliseer vooroordelen voor effectievere besluitvorming.
•              Optimaliseer processen: Evalueer huidige processen, pas AI-gestuurde inzichten toe voor verhoogde efficiëntie en simuleer veranderende scenario's om verbeteringen te perfectioneren.
•              Creëer een adaptieve personeelsstrategie: Bied werknemers technologiekeuzes die aansluiten bij hun behoeften en bevorder flexibiliteit.
•              Adopteer een 360°-benadering: Bevorder holistische waardecreatie door gebruik te maken van datagestuurde inzichten van klanten, werknemers en ecosysteempartners.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 AI in stroomversnelling: dit zijn de trends voor 2023
 2022 wordt het jaar van multimodale Artificial Intelligence
 Minder dan een kwart van de zakelijke beslissers zet AI in om klantcommunicatie te verbeteren
 Vier voordelen van AI voor de HR-afdeling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10