zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland gelooft in dronebezorging

28 augustus 2015 - Pakketbezorging door middel van drones wordt gezien als de toekomst. 80 procent van de Nederlanders gelooft in deze technologische ontwikkeling, en de meerderheid denkt zelfs dat er binnen vijf jaar onbemande bezorgdrones door de lucht vliegen.

Of dronebezorging daadwerkelijk op korte termijn haalbaar is, hangt samen met de ontwikkeling van de regelgeving en diverse voor- en nadelen.Positief over dronebezorging
Nederlanders zijn positief gestemd over dronebezorging, dit blijkt uit onderzoek van Drones.nl. Aan de hand van de vraag 'Gelooft u in dronebezorging?' antwoordde 80 procent van de meer dan 1.000 ondervraagden een volmondig 'Ja'. 57 procent van deze groep ziet dronebezorging zelfs al binnen vijf jaar gebeuren. Volgens 37 procent duurt dit nog wat langer, namelijk tussen vijf en tien jaar. De overige zes procent gelooft wel in het principe, maar niet eerder dan binnen elf en twintig jaar van nu.

Klaar voor drones
Grote bedrijven zijn al geruime tijd druk in de weer om de bezorgdrones de lucht in te krijgen. Internetwarenhuis Amazon claimt al helemaal klaar te zijn om pakketten via drones te bezorgen. Ook DHL staat in de startblokken om drones als vliegende postbode op grote schaal in te zetten. Voor alle betrokken partijen is de regelgeving momenteel nog een doorn in het oog, omdat dit de ontwikkeling op het gebied van dronebezorging tegenhoudt.

Voordelen
Drones inzetten ten behoeve van pakketbezorging levert veel voordelen op. Het belangrijkste voordeel is de snelheid, maar volgens kenners is transport via drones ook een stuk goedkoper dan via de weg. Aangezien drones geen uitlaatgassen uitstoten is vervoer via drones ook beter voor het milieu. Eilanden of afgelegen gebieden kunnen daarnaast sneller en gemakkelijker voorzien worden van bijvoorbeeld medicijnen.

Hordes
De overgrote meerderheid van de Nederlanders gelooft in dronebezorging, maar voor de eerste pakketten met een drone bij de mensen thuis worden afgeleverd zijn er nog een aantal hordes te overwinnen. Een pakket wat door de lucht - zonder direct toezicht - vervoerd wordt, kan een makkelijk doelwit zijn voor kwaadwillenden. Daarnaast zijn goede weersomstandigheden belangrijk voor veilig vervoer met een drone. Dit gegeven beperkt op dit moment de volledige inzetbaarheid van bezorgdrones. Tenslotte is de ontwikkeling van de regelgeving van cruciaal belang voor de toekomst van dronebezorging.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Aantal burn-outs stijgt opnieuw
 'Aanwezigheid bij cursus voldoende voor diploma'
 Bijna twee miljoen Nederlanders willen in het buitenland wonen én werken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven technologische trends die de verzekeringsbranche ontwrichten
 Drone bezitters afgestraft ondanks onduidelijke regelgeving
 Drone fans willen helderheid scheppen voor consumenten
 
 
reacties
 
Mark  |   | 
29-08-2015
 | 
15:27 uur
Ik vind het maar een eng idee. Hoeveel drones moeten er wel niet door de lucht vliegen om alle pakketjes te bezorgen op een bepaalde dag? Ik denk een hoop. Dat betekent dat er in de toekomst heel veel drones door de lucht vliegen. En what's next? Drones die ons in de gaten houden?
Hans  |   | 
30-08-2015
 | 
16:09 uur
Ik vind het wel wat hebben dat drones ons in de gaten kunnen houden. Natuurlijk geen complete schendingen van privacy. Maar dat criminelen in de smiezen gehouden worden met drones vind ik een hele fijne gedachte.

Wat betreft het verzenden van pakketjes: prima idee, alleen wel zorgen dat er niet teveel door de lucht vliegen anders botsen ze tegen elkaar.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Stap over naar de cloud om op de kosten te besparen
reacties
Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen (1) 
Driekwart Nederlanders let dit jaar beter op financiën dan in 2022 (2) 
HR-trends voor 2023: dit staat HR-professionals te wachten (1) 
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (4) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (3) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
top10
Nederland heeft behoefte aan ander leiderschap
Ondanks salariskloof krijgen mannen en vrouwen even vaak promotie
Drie HR-tips om werknemers gemotiveerd de winterdagen door te krijgen
Combinatie data, technologie en mensen essentieel voor stimuleren groei
Technologische superioriteit is de belangrijkste onderscheidende factor voor bedrijven
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
Europese CEO’s vol vertrouwen in vermogen om groei te realiseren
De bekerplant waar we in zijn gevallen
In vier stappen naar je eerste elektrische auto
Retentie als talentstrategie
meer top 10