zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Meer joie de vivre: ga de zeven dagen uitdaging aan!

Door: Wout Plevier,   31-08-2015,   16:33 uur
 

De vakanties zijn weer voorbij en... daar gaat u weer. Om u meer balans en focus te geven bij de start van uw nieuwe werkjaar, krijgt u een aantal gemakkelijk korte tips die tot meer positiviteit, focus en bruis leiden in uw werk en leven. Ze zijn simpel maar dat is ook meteen de reden dat veel mensen het niet doen. Men weet het eigenlijk best wel maar doet het niet.  Deze week doop ik om tot de week van plezier en blijvende positieve energie. Veel plezier bij lezen en toepassen:)

Daadkracht om stress te verminderen


Velen stappen weer in de Ratrace. Wellicht heeft u in de vakantie overwegingen gehad, dat u ook anders kunt leven en werken. Het glas weer halfvol gaan zien. Velen dromen er over maar weinig mensen handelen ernaar. Welke acties zijn er allemaal mogelijk om een meer positieve week te krijgen en stress te verminderen? De mogelijkheden zijn eindeloos maar het draait ook om de uitvoering.

U kunt de trainersformule volgen: definieer uw missie- beslis waarop u zult focussen, elimineer alle beren op de weg en voer uit. Maar heel vaak mislukt deze weg. Dus ik maak het gemakkelijk voor u: Mayta Braun en ik vinden dat er meer gefrutseld en geëxperimenteerd mag worden. Dus we gaan de volgende tips gewoon DOEN! één week lang en dan meten we het effect! 

Het volgende is daarbij belangrijk: u dient verbinding te leggen tussen lichaam en geest. Een goede verbinding tussen lichaam en geest leidt tot super inspirerend en vitaal leven en werken. Leer dus deze week te luisteren wat u voelt als u de tips toepast. Ik beloof u: "u krijgt bij toepassing een bruisend en zinvol leven en ervaart veel meer moeiteloze momenten .

Lees hier zeven tips die u vooruit kunnen helpen!

Zeven korte tips die werken
  • Plan drie rust/ herstelmomenten in. 's-morgens10 minuten, 's-middags 20 minuten en 's-avonds 10 minuten. Kijk dan hoe het gaat met uw belangrijke doelen, uw energie en balans. Gaat het niet 100 procent? Stuur dan direct bij.
  • Praat positief tegen uzelf en anderen. U kunt dan gemakkelijker focussen op oplossingsgerichte zaken en u voelt zich direct beter. Gebruik woorden als goed, ok, kans, mogelijkheid ipv druk, stress, wil niet, probleem. De ander is er ook positief ontvankelijk voor. En het is nodig: 51% van de Nederlanders is op dit moment negatief in zijn denken. Het maakt ons lekker kritisch en soms ook succesvol en anderzijds negatieve mensen zijn dodelijk vermoeiend voor henzelf en hun omgeving. De tip: schakel het dus aan op moment dat kritisch zijn noodzakelijk is. De rest van de tijd: wees dankbaar en positief gefocust.Praat elke dag 5 minuten met iemand over uw balans. U focust daardoor op uiten van uzelf en dit haalt stress vaak al voor een groot gedeelte weg. Binnen organisaties vraagt 17 procent van de managers er actief naar. Daarboven staat 33 procent er wel voor open als de medewerkers het aandragen. De tip: vraag zelf om u heen ook eens vaker hoe het met de balans, energie, mate van ontspanning/ stress is bij uw collega's. Doet u het, dan wordt de kans groter dat anderen het ook gaan doen!
  • Een bezield mens kan zich moeilijker gestresst voelen. Plan elke dag tien minuten om te besteden aan je passie, iets waar u heel enthousiast over bent. Dit geeft levensenergie en daardoor kunt u andere (moeilijkere) dingen ook beter aanpakken. U draagkracht wordt groter en daardoor kunt u de draaglast ook beter aan!
  • Definieer elke dag een helder omlijnd positief doel dat u wilt bereiken en focus erop het dan ook te doen. Doe 1 ding tegelijk en maak het af. Dit geeft een voldaan gevoel en rust en overzicht.
  • Ga voor 11 uur naar bed. U krijgt dan vijf diepe slaapmomenten en u kunt hierdoor gedachten beter ordenen. U wordt vitaler wakker en hebt meer energie om met stress om te gaan!
  • Hang post-it nootjes her en der op met de woorden: leef moeiteloos en bruisend. U wordt er vaker aan herinnerd en de kans dat het gaat ontstaan wordt groter! Zie elk moment van afleiding/ problemen/ drukte als een signaal om: uw ademhaling naar 6 keer per minuut te brengen (adem vier seconden in, twee seconden vast, vier seconden door de mond uit). Focus u dan weer op wat er feitelijk NU is en herinner uzelf aan moeiteloos en bruisend. Vorm uw fysiologie: mimiek, houding, taal naar een positieve krachtige staat en doorbreek uw patroon. Zet een positief alternatief ervoor in de plaats!
De 7 dagen ChallengeDiner en blanc Wout PlevierI
Ik daag u deze week uit om zeven dagen gefocust te gaan voor 100 procent bezieling, empowerment van uzelf en uw omgeving. Zodat u meer joie de vivre krijgt, gelijk het gevoel als hierboven bij Diner en Blanc 2015.

Doe deze week elke dag aan top vitaliteit en positiviteit in uw werk. Maak korte kleine stapjes die goed voor u voelen, goed voor u zijn, goed voor de anderen mensen om u heen zijn en goed voor het groter geheel. Kortom, vertoon deze week gedrag waar iedereen blij van wordt. Want uw gedachten, gedrag en resultaten creëert u voor een groot gedeelte zelf!

Nog meer bruis en energie nodig? Doe dan mee aan de leuke Masterclass Persoonlijke Kracht. Hij vindt plaats op 1 oktober en 19 november 2015. Locatie Bunnink, Postilion. Zowel voor individuen als voor teams!

 
 Doorsturen    2 reacties

 
 
 
Over de auteur:
Wout Plevier
Coach, Trainer, Spreker l Persoonlijke Effectiviteit l Teamsucces l Versneld Leren en Lezen
info@woutplevier.nl
W 073 52 2 5656

https://woutplevier.nl 
SLiM! Training, inspirerende spreekshows en topcoaching voor meer persoonlijke grip in werk. Inspiratie en DOE trainingen met 100% rendement voor managers, teams en werkende professionals.

Download hier "Bezieling" uit SLiM!: het interactieve prachtige boek voor meer succes, focus, meer plezier en de juiste balans.
 

Laatste weblogs

  Wat heeft de Noordpool met onze toekomst van leven en werken te maken?
  OOBE maar dan wel PnP
  Drie Grote Vragen die we onszelf zouden moeten stellen
 
reacties
 
DEB Delft  |   | 
31-08-2015
 | 
23:07 uur
Het was een mooi feestje met 100% focus op bezieling!
Wout  |   | 
1-09-2015
 | 
08:50 uur
Ja mooi he DEB Delft. Bezieling ontstaat door verwonderende dingen te doen die elke mens plezier geeft. Zelfs door er naar te kijken:) of het juist zelf te ervaren samen met anderen.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
De perfecte manager bestaat niet, maar zo komt u heel dichtbij (1) 
Corona dwingt tot versneld digitaliseren (1) 
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (2) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Nederlandse pensioenstelsel voor derde jaar op rij beste ter wereld
OOBE maar dan wel PnP
Corona dwingt tot versneld digitaliseren
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties
Werknemersgeluk: bied flexibele verloning aan
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
Pandemie versnelt de digitale transformatie
'Technologische innovaties mislukken nog voordat ze worden gelanceerd'
Gedeeltelijke lockdown heeft grote impact op parkeertransacties
meer top 10