zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Marketing 2010: social network marketing en brand management

10 juni 2010 - De marketing topics van 2010 zijn social network marketing en brand management. Dat blijkt uit het grote Berenschot/MarketingTribune-marketingtrendonderzoek dat is gehouden onder Nederlandse marketingprofessionals. Nieuwe trends in de top tien zijn authenticiteit en new business models.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ondernemen zonder grenzen: kans voor ondernemer met internationale ambitie

9 juni 2010 - De businessplan-competitie Ondernemen Zonder Grenzen biedt een unieke kans aan Nederlandse ondernemers die van plan zijn een bedrijf te starten in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse werkgevers verwachten omslag arbeidsmarkt in derde kwartaal

9 juni 2010 - Nederlandse werkgevers zijn opvallend positiever over de werkgelegenheid in het derde kwartaal van 2010 dan drie maanden geleden, aldus de Manpower Arbeidsmarktbarometer. Bedroeg het voorspellende netto werkgelegenheidscijfer in maart nog -één procent, dit keer is de prognose van de werkgevers een positief cijfer van +drie.

 Lees verder...   Reageer
 

In vijf stappen naar een betere conflicthantering

9 juni 2010 - Meningsverschillen op het werk zijn onvermijdelijk en vaak onlosmakelijk verbonden met innovatie en prestatieverbetering. Maar deze wetenschap maakt conflicten niet makkelijker hanteerbaar.

 Lees verder...   1 reactie
 

Duurzame intrapeneur 2010 gezocht

9 juni 2010 - Eerder organiseerde Enviu met de succes de YP Battle, waarin de duurzame (jonge) entrepeneur van het jaar gekozen werd. In navolging hierop gaat Enviu in 2010 op zoek naar de duurzame intrapreneur van het jaar. Enviu daagt jonge professionals uit om vanuit het bedrijf waar zij werkzaam zijn zich in te zetten voor duurzaamheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondernemend Nederland is voor het eerst weer positief

9 juni 2010 - Na een deels aan winterweer gerelateerde hapering in de eerste drie maanden van dit jaar, zet het herstel in het bedrijfsleven in Nederland in het tweede kwartaal krachtig door. Het ondernemersvertrouwen is voor het eerst sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 positief.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders: Rutte en Cohen beste crisismanagers

8 juni 2010 - Het Nederlands publiek heeft geen vertrouwen in een links kabinet als het aankomt op het oplossen van de kredietcrisis en het herstellen van het vertrouwen van de financiële sector in Nederland.

 Lees verder...   1 reactie
 

Investeren in toptalent prioriteit huidige arbeidsmarkt

8 juni 2010 - Meer dan een op de vijf Nederlandse bedrijven maakt zich de komende tijd zorgen over het eventuele vertrek van hun beste medewerkers. Toch overweegt maar acht procent van de bedrijven om hen een salarisverhoging aan te bieden. Slechts vijf procent van de bedrijven overweegt een bonus of een bonusverhoging te geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Heeft u behoefte aan een social media officer?

8 juni 2010 - Gefeliciteerd! Na een presentatie of training heeft u besloten om social media te omarmen. U heeft een aantal profielen aangemaakt en denkt dat het nu wel los loopt. Maar misschien hebt u wel een doos van pandora geopend.

 Lees verder...   Reageer
 

Organisaties investeren meer in controleren dan in vernieuwen

8 juni 2010 - Directies investeren meer in het controleren en beheersen dan in het vernieuwen van hun organisatie. Ruim 80 procent van de ondervraagde directeuren en managers zegt meer te willen investeren in zekerheden dan in kansen.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager ziet belang samenwerkingstools

8 juni 2010 - 80 procent van de managers ziet samenwerking als de sleutel tot succes bij ondernemen. Toch maken CEO’s en CIO’s zich ook zorgen om specifiek gedrag van medewerkers en bedrijfsculturele problemen als gevolg van samenwerking.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse universiteiten vergroten afstand van student met arbeidsmarkt

7 juni 2010 - Bijna de helft (47 procent) van de academische studenten in Nederland geeft aan dat de universiteit hen niet stimuleert om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Bijna zes op de tien studenten (59 procent) geeft aan dat de universiteit hen zou moeten voorbereiden op het sollicitatieproces en hen meer in contact zou moeten brengen met mogelijke werkgevers.

 Lees verder...   Reageer
 

Gezond doorwerken begint veel eerder dan bij 65 jaar

7 juni 2010 -  Langer doorwerken lijkt onontkoombaar. "Langer doorwerken moet geen straf zijn, maar een geluk dat het kan," aldus Boaborea voorzitter , Kick van der Pol. "En dat kan alleen als het langer doorwerken gepaard gaat met het werken aan je inzetbaarheid." Dit is van belang voor de werknemer én werkgever.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Boegbeeld essentieel voor bevordering diversiteit'

7 juni 2010 - De inzet van een aansprekend boegbeeld heeft een positieve invloed op de implementatie van diversiteitsbeleid. Dit blijkt uit een onderzoek van Berenschot naar de succesfactoren en knelpunten rond diversiteit. De uitkomsten, gebundeld in  'Diversiteit en verandering. De praktijkfactoren die de implementatie van diversiteitsbeleid beïnvloeden', zijn vorige week gepresenteerd.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 968 969 970 971 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10