zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om netwerkoverbelasting tijdens het WK te voorkomen

7 juni 2010 - Easynet Global Services waarschuwt Europese bedrijven voor tragere netwerken tijdens het WK Voetbal 2010. Aangezien veel wedstrijden tijdens kantoortijd worden gespeeld, is de kans groot dat medewerkers via live streaming op hun kantoor-pc hun favoriete team volgen. Applicaties, e-mail- en websystemen werken trager en kunnen zelfs crashen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Leidinggevenden voorzien hogere uitgaven bij klimaatverandering

7 juni 2010 - Ondanks de moeilijke economische omstandigheden en de onzekerheid over regelgeving, menen leidinggevenden wereldwijd dat de klimaatverandering de komende jaren een aanzienlijke impact zal hebben op de prestaties en de strategie van bedrijven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Investeringen in energie-efficiëntie houden stand ondanks recessie

4 juni 2010 - Ondanks de wereldwijde crisis zijn de investeringen in energie-efficiëntie voor commerciële gebouwen het afgelopen jaar niet gedaald. Dat blijkt uit de Energy Efficiency Indicator (EEI) van Johnson Controls onder meer dan 2.800 bedrijfsleiders en managers wereldwijd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Verslaving op de werkvloer steeds groter probleem

4 juni 2010 - Maar liefst 1,8 miljoen Nederlanders lijden aan een verslaving. Onder hen zijn niet alleen de zichtbare junks op straat, maar juist ook veel ‘onzichtbare’ verslaafden, mensen die gewoon elke dag naar hun werk gaan. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat één op de tien werknemers een verslavingsprobleem heeft.

 Lees verder...   7 reacties
 

Respons Reclamefolders bereikt historische hoogte

4 juni 2010 - Hij was er als eerste, hij is er nog steeds en hij blijft nog wel even: de folder. Uit 'Thuis Binnen Bereik', het jaarlijkse onderzoek van de DDMA Businessgroep Verspreidingen naar ongeadresseerde brievenbusreclame, blijkt de folder nog steeds ongekend populair.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien concrete maatregelen voor meer m/v-diversiteit

4 juni 2010 - 1 juni kwamen 100 mensen uit de HR-/diversitytop van de organisaties die het Charter Talent naar de Top ondertekenden bijeen. Op een grootschalige bijeenkomst brainstormden zij over ideeën om m/v-diversiteit vorm te geven. De uitstroom van vrouwelijke professionals tussen 35 en 42 jaar stond centraal.

 Lees verder...   5 reacties
 

Mogelijke meer doden door toenemende werkdruk

4 juni 2010 - Een kleine 1.000 overlijdensgevallen is te wijten aan een veel te hoge werkdruk, bleek onlangs uit een verkennend onderzoek van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten op verzoek van de FNV. Uit onderzoek van Effectory onder 13.000 medewerkers blijkt dat des te onduidelijker de rol en taken voor de medewerkers zijn, des te groter de werkdruk wordt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Bedrijven aansprakelijk bij werken met niet-gecertificeerde uitzendbureaus

3 juni 2010 - Bedrijven die werknemers inhuren via niet-gecertificeerde uitzendbureaus kunnen door uitzendkrachten aansprakelijk gesteld worden voor het betalen van het wettelijk minimumloon en vakantiegeld. Dit staat in een wetsvoorstel dat bij de Tweede Kamer is ingediend. Het wetsvoorstel is een volgende stap in de strijd tegen malafide uitzendbureaus.

 Lees verder...   Reageer
 

Indiase dominantie op offshoremarkt neemt af

3 juni 2010 - Uit een wereldwijd gehouden survey van Harvey Nash blijkt dat CIO’s offshoring naar India niet meer per definitie als beste oplossing zien. De rol van India in outsourcing-initiatieven blijft dominant, maar deze dominantie neemt af. Daarentegen is Oost-Europa in opkomst als geprefereerde outsource-locatie, vooral bij Europese CIO’s.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoogopgeleide wil leuke, uitdagende baan

3 juni 2010 - Nog nooit in de geschiedenis van het Intermediair Imago Onderzoek, het onderzoek op gebied van de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt onder ruim 4.300 hoogopgeleiden, werd de arbeidsmarkt zo slecht beoordeeld als in 2010. 46 procent van de hoopopgeleiden ziet de huidige arbeidsmarkt als (zeer) ongunstig en slechts elf procent als (zeer) gunstig.

 Lees verder...   Reageer
 

Vestigingsklimaat: Nederland laat kansen liggen

3 juni 2010 - Nederland heeft alles in huis om nog aantrekkelijker te worden voor buitenlandse investeerders. Kansen voor Nederland liggen er op het aantrekken van logistieke centra en het werven van Europese hoofdkantoren. Deze kansen worden nog te weinig benut terwijl de buitenlandse concurrentie toeneemt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven wil groter belastingvoordeel bij groen investeren

3 juni 2010 - Een internationaal onderzoek door Regus toont aan dat 66 procent van de Nederlandse bedrijven belastingvoordelen nodig vindt om een snellere groei van het aantal groene investeringen te realiseren. De belangrijkste conclusie is dat met name het MKB en de consultancysector achterlopen met duurzaam ondernemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Starter vindt baanzekerheid onbelangrijk

2 juni 2010 - ‘Baanzekerheid’ is ondanks de crisis een van de minst belangrijke drijfveren van hoogopgeleide jongeren op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een poll onder 350 starters en young professionals door Careerwise.nl. In het onderzoek is gekeken naar veertien redenen waarom jongeren tussen de 20 en 30 voor een baan of werkgever kiezen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse economie heeft buitenlands talent nodig

2 juni 2010 - Voor de Nederlandse kenniseconomie is buitenlands talent nodig. Op de internationale arbeidsmarkt wordt de concurrentie tussen landen om nieuwe werknemers steeds intensiever. Werkgevers die met kritieke tekorten te maken krijgen, doen er goed aan zich te richten op international recruitment.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 969 970 971 972 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10