zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Schimmelpenninck: Vooral corporate governance kan een crisis voorkomen

2 juni 2010 - Goede corporate governance is de belangrijkste manier om een crisis te voorkomen.  Dat is de slotconclusies van de tweede bijeenkomst van dit jaar van Turnaround Management Association Nederland, een netwerk van specialisten op het gebied van Turn Around Management waaronder curatoren, investeerders en bankiers.

 Lees verder...   2 reacties
 

IT-beheerder: verbied WK kijken op het werk

2 juni 2010 - Volgens ICT- en netwerkprofessionals kunnen hun bedrijfsnetwerken zwaar te lijden krijgen onder bandbreedte vretende internetvideo als medewerkers de prestaties van Oranje in Zuid Afrika massaal live en online willen volgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

HR moet stoel aan directietafel verdienen - van onderbuik naar onderbouwd

2 juni 2010 - Tot voor kort stond HR, HRM of personeelzaken, niet of laag op de directieagenda. HR was vooral de interne politieagent en had een sterk administratieve taak. Dat strookt niet met een economie waarin alles om mensen draait. Dat betoogt Sander Kerkhoffs van StepStone Solutions.

 Lees verder...   5 reacties
 

Tien tips om te ontsnappen aan de waan van de dag

1 juni 2010 - "Kun je snel advies geven? Het moet namelijk over een uur in het directieteam worden besproken", "Ik hol van de ene naar de andere vergadering", "In de trein kan ik rustig alle stukken doornemen waar ik overdag niet aan toe kom". Bestaat de waan van de dag? Ja, het is ieders eigen waan. Het is de roes van de dag, waaruit u wordt ‘wakker geschud’ als er echt iets belangrijks gebeurt.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB-ondernemer ligt wakker van wanbetaler

1 juni 2010 - Bijna 80 procent van de ondernemers heeft wel eens te maken gehad met een juridisch conflict. Met name arbeidsconflicten komen veel voor. Ondernemers uit het MKB liggen echter het meest wakker van klanten die niet betalen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Herman Wijffels: 'Drastische omvorming economie nu vereist'

1 juni 2010 - De wereldwijde economie is toe aan een grondige hervorming. Deze op uitputting gerichte economie moet een economie van kringloop en duurzaamheid worden om zo het hoofd te bieden aan de huidige mondiale crises. Dat zei Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht, tijdens ICCO's Verkuyllezing.

 Lees verder...   Reageer
 

Luistert u naar wat er over u wordt verteld?

1 juni 2010 - Social media houdt in dat we inhoud aanmaken, verdelen en erover gaan interageren. Bij dit laatste stukje loopt er echter nogal wat fout, aldus Mic Adam, General Manager van Vanguard Leadership. Bedrijven 'luisteren' niet echt wat er over hen wordt gezegd.

 Lees verder...   2 reacties
 

Smartphonebezitters zijn betrokken medewerkers

1 juni 2010 - Mensen met een smartphone nemen uit liefde voor de zaak vaker hun telefoon op dan mensen die geen smartphone hebben. Het is vaak geen probleem om tijdens het ontbijt, in bed en op de wc te bellen over werkgerelateerde zaken.Een smartphone is zo een middel om de toewijding aan het bedrijf te onderstrepen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Te veel vrijheid bij uitgeven subsidiegeld leidt tot onjuist gebruik

31 mei 2010 - Te veel vrijheid voor ondernemers bij het uitvoeren van subsidies leidt tot onjuist gebruik van overheidsgeld en een slecht verloop van subsidietrajecten. De controle van de overheid op het naleven van subsidievoorwaarden is essentieel voor een gezond subsidieklimaat. Dit stelt subsidiedeskundige Rudi Grouve.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart Nederlanders bouwt geen aanvullend pensioen op

31 mei 2010 - Werkende Nederlanders hebben gemiddeld 268.000 euro nodig om op de gewenste leeftijd met pensioen te kunnen gaan, met het inkomen dat ze nodig denken te hebben. Dat blijkt uit een online steekproef van onderzoeksbureau Panelwizard onder werkende Nederlanders van 30 tot 55 jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Economische crisis bevestigt belang credit management

31 mei 2010 - Credit managers ervaren in hun werk dagelijks de gevolgen van de financiële en economische crisis. Het aantal dubieuze debiteuren stijgt en rekeningen staan langer open dan voorheen. Om hun eigen organisatie voor financiële problemen te behoeden, besteden credit managers meer aandacht aan liquiditeit.

 Lees verder...   Reageer
 

Oranjegekte breekt door op de werkvloer

31 mei 2010 - Bijna 40 procent van de Nederlandse werknemers neemt vrij om 14 juni de eerste wedstrijd van Oranje te zien. Nog eens 31 procent kijkt deze wedstrijd op het werk. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 500 respondenten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Cao-seizoen nog stroef, maar wel toekomstgericht

31 mei 2010 - Het cao-seizoen 2010 toont twee gezichten. Tot nu toe verlopen de onderhandelingen enigszins stroef, maar leveren ze wel constructieve resultaten op voor de toekomst. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de tussenevaluatie cao-seizoen 2010, van werkgeversvereniging AWVN.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote bedrijven gaan weer investeren in software

28 mei 2010 - De ICT Barometer van Ernst & Young toont aan dat 39 procent van de ondervraagde managers en professionals verwacht meer te besteden aan ICT. Twintig procent van de ondervraagden verwacht minder uit te geven. Per saldo betekent dit een duidelijke stijging. Vooral bedrijven met meer dan 500 werknemers verwachten eindelijk weer hogere ICT-budgetten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 970 971 972 973 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10