zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Winnaar Ambition Challenge: Koning Pannenkoek

16 december 2010 - Het oprichten van restaurant Koning Pannenkoek is de winnende ambitie van de Unique Ambition Challenge. Deze ambitie is ingezonden door Gerben Broens die daarmee ruim 1.600 ambitieuze deelnemers achter zich liet. Met behulp van een coach en een bedrag tot 50.000 euro wordt zijn ambitie gerealiseerd.

 Lees verder...   2 reacties
 

‘Baas moet gratis fruit aanbieden’

16 december 2010 - Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Met name jongere werknemers tussen de zestien en 34 jaar (50 procent) en vrouwen (55 procent) vinden dit. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest onder 637 werknemers.

 Lees verder...   4 reacties
 

De vijf meest gemaakte fouten bij het inhuren van een interimmer

16 december 2010 - Veel interim-klussen mislukken omdat HR-managers persoonlijke kennissen aantrekken. Dat blijkt uit inventarisatie van Mandaat. Fouten bij de werving van tijdelijk personeel moeten voorkomen worden. Het aantrekken van geschikte kandidaten is tijdens het herstel immers belangrijker dan ooit.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vrouwelijke managers hebben positief effect op productiviteit

16 december 2010 - Een toename van het aantal vrouwen in managementteams heeft een positief effect op de productiviteit van organisaties. Hun mensgerichte leiderschapsstijl zorgt voor betere teamprocessen en daarmee voor een hogere productiviteit. Om die reden is het van groot belang meer vrouwen op leidinggevende posities te benoemen.

 Lees verder...   3 reacties
 

IT-opleidingen besteden te weinig aandacht aan talenten en vaardigheden

15 december 2010 - Ondanks dat ICT-studenten over het algemeen zeer tevreden zijn over de kwaliteit van hun opleiding aan hogeschool of universiteit plaatst het bedrijfsleven een kanttekening. Zo vindt IT-dienstverlener HintTech dat er te weinig aandacht wordt geschonken aan de koppeling tussen kennis aan de ene kant en vaardigheden en talenten aan de andere kant.

 Lees verder...   2 reacties
 

Andere benadering werknemers nodig

15 december 2010 - Het arbeidsvoorwaardenbeleid moet het komende en de daaropvolgende jaren gaan over participatie, productiviteit en vitaliteit. Dit stelt werkgeversvereniging AWVN bij de presentatie van de Arbeidsvoorwaardennota 2011, ‘Een stille revolutie’. In de Arbeidsvoorwaardennota doet AWVN aanbevelingen voor bedrijven bij de onderhandelingen voor het cao-seizoen 2011.

 Lees verder...   1 reactie
 

Marokkaanse winnaars bij verkiezing zakenman van het jaar

15 december 2010 - Stichting The Other Network (T.O.N.) heeft afgelopen zaterdag legerofficier Mostafa Hilali gekozen tot beste allochtone manager van het jaar. Mohamed Baba werd gekroond tot de beste allochtone zakenman. Baba is oprichter, eigenaar en directeur van een familiebedrijf in de dienstensector van intercultureel management. Beide winnaars zijn van Marokkaanse afkomst.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse bedrijven in ‘hiring mode’

15 december 2010 - 80 procent van de Nederlandse bedrijven is van plan weer financiële medewerkers aan te nemen in de komende zes maanden. Dit is een veel hoger percentage dan in de rest van de wereld waar slechts gemiddeld 64 procent van het bedrijfsleven weer wil gaan werven.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips voor uw eindejaarsspeech

15 december 2010 - Veel managers zien er tegen op een eindejaarsspeech te houden en doen alles om deze taak op een ander af te schuiven. Dit constateert Pieter Frijters van Frijters Mindtuning. In zijn praktijk krijgt Frijters jaarlijks honderden managers die beter willen leren spreken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Informatiebeveiliging is must voor organisaties die mobiel zakendoen

14 december 2010 - Hoewel het zakelijke gebruik van mobiele apparatuur al goed ingeburgerd is, blijkt de veiligheid van de mobiele infrastructuur van veel organisaties niet op orde te zijn. Omdat mobiel werken veel veiligheidsrisico`s met zich meebrengt is het noodzakelijk om adequate maatregelen te nemen.

 Lees verder...   2 reacties
 

33 adviezen om vertrouwen te herstellen

14 december 2010 - Publieke organisaties moeten veel sneller en beter inspelen op signalen uit de samenleving. Ze moeten hun interne organisatie aanpassen zodat meningen van buiten serieuzer genomen worden. De Nationale DenkTank presenteert het rapport 'Zelf Vertrouwen' met daarin 33 concrete adviezen voor publieke organisaties om beter om te gaan met verwachtingen en percepties van burgers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ster Gouden Loeki 2010: liveshow bomvol reclame

14 december 2010 - Aanstaande vrijdag om 20.30 uur start in de Passenger Terminal in Amsterdam de eindstrijd om de Ster Gouden Loeki 2010. De afgelopen maanden koos het publiek haar 36 meest favoriete tv-commercials van het afgelopen jaar en vrijdag zal blijken welke vijf commercials in de liveshow gaan strijden om de laatste en beslissende stem.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips om het werk uitdagender te maken voor uw team

14 december 2010 - Als mensen hun werk uitdagend vinden, zijn ze gemotiveerder, stijgt de productiviteit en ook de winst. Dat is alom bekend. Ook bekend is dat managers hierbij een grote rol (kunnen) spelen. Dat dat niet eens moeilijk is, wordt op Management Today uitgelegd door Jack Wiley, directeur van het Kenexa Research Institute.

 Lees verder...   3 reacties
 

Leidinggevende vindt beoordelingsgesprek nuttig en leerzaam

14 december 2010 - 94 procent van de leidinggevenden denkt dat de werknemers de beoordelingsgesprekken ervaren als nuttig en leerzaam. 29 procent van de werknemers is echter ontevreden over het jaarlijkse beoordelingsgesprek. Dit blijkt uit onderzoek van ISBW onder werknemers en leidinggevenden.

 Lees verder...   21 reacties
 
< vorige 920 921 922 923 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10