zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkt en leeft u bewust en doelmatig?

9 december 2010 - Uit het werkdrukonderzoek onder 385 respondenten van het trainingsbureau BasHoorn.nl blijkt dat veel werknemers het niet nodig vinden om zakelijke en persoonlijke doelen vast te leggen. Opmerkelijk is het dat ze over het algemeen wél van mening zijn dat ze hun prioriteiten kennen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Tekort in contactcenterbranche houdt aan

8 december 2010 - Contactcenters krijgen hun vacatures moeilijk ingevuld. Dit zal ook de komende jaren zo blijven. Mbo-leerlingen die de opleiding voor contactcentermedewerker volgen, hebben daarom een grote kans op een baan. Dit blijkt uit onderzoek van kenniscentrum ECABO.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers zijn ook begin 2011 positief, maar voorzichtig

8 december 2010 - Ook in het eerste kwartaal van 2011 zijn Nederlandse werkgevers positief, maar nog wel duidelijk voorzichtig over de werkgelegenheidsvooruitzichten. Na correctie van seizoensinvloeden komt het netto werkgelegenheidscijfer op een positieve +drie procent, een duidelijke verbetering ten opzichte van het vorige kwartaal en een significante verbetering in vergelijking met het eerste kwartaal van 2010. 

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips tegen technostress

8 december 2010 - Voelt u zich gespannen, geïrriteerd en lijdt u aan vage klachten? De kans bestaat dat u het slachtoffer bent van technostress - oftewel teveel bezig bent met en teveel leunt op technologische oplossingen. Hoe u dat voorkomt en bestrijdt, wordt uitgelegd op 6Minutes.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meer tevredenheid met lagere IT budgetten

8 december 2010 - IT management heeft de IT gebruikerstevredenheid weten te verhogen ondanks lagere IT-budgetten. Dat is een van de belangrijke uitkomsten van de Jaarlijkse IT Performance Barometer, uitgevoerd door BlinkLane Consulting en Yorizon. Voor dit onderzoek hebben meer dan 120 IT managers in elf branches hun mening gegeven over de kwaliteit van IT dienstverlening, IT budget en IT sourcing.

 Lees verder...   Reageer
 

Topbestuurders moeten zich meer bezighouden met bedrijfscultuur

8 december 2010 - Leiders die met hun onderneming een nieuwe strategische richting willen inslaan, doen er goed aan de nodige tijd en aandacht te besteden aan cultuurverandering. Die aandacht moet dan vooral zijn gericht op het uitdragen en met alle betrokkenen bespreken van de koers die de onderneming wil gaan volgen, de waarden van de onderneming en wat ze wil betekenen voor klanten en maatschappij.

 Lees verder...   3 reacties
 

Toch een kerstpakket voor creatieve zielepoten

7 december 2010 - Ook in 2010 zijn ze er: werknemers die geen kerstpakket ontvangen vanwege de economie. Maar in tegenstelling tot vorig jaar december hebben zij dit jaar de kans om toch met een pakket thuis te komen. Dankzij geen-kerstpakket.nl. Werknemers die de beste redenen voor een kerstpakket insturen, krijgen er alsnog één.

 Lees verder...   6 reacties
 

Eerste Ambassadeur Zelfroosteren benoemd

7 december 2010 - Terwijl in Scandinavische landen het zelfroosteren niet meer weg te denken is, komt deze sociale innovatie in Nederland slechts schoorvoetend van de grond. Kijkend naar de vooruitgang, blijkt veel daarbij af te hangen van personen die de voordelen zien van zelfroosteren en bereid zijn in projecten hun nek daarmee uit te steken. Déhora 'beloont' nu deze mensen met de Nederlandse Zelfrooster Award.

 Lees verder...   3 reacties
 

Thuiswerker: kantoren verdwijnen niet

7 december 2010 - Volgens de thuiswerkende Nederlander zullen we in toekomst ook nog steeds naar kantoor gaan. Thuiswerkers werd gevraagd of ze verwachten dat kantoren in de toekomst zullen verdwijnen. Ruim 62 procent van de respondenten antwoordde dat ze verwachten dat kantoren in de toekomst niet gaan verdwijnen.

 Lees verder...   6 reacties
 

Tien tips om het geluk van uw medewerkers te meten

7 december 2010 - Hoe tevreden en gelukkig uw team is, is van grote invloed op de productiviteit. Maar hoe meet u zoiets ontastbaars als geluk? Management Today vroeg het aan Carole Miller van Tinder-Box. Zij presenteert tien tips om het geluk van uw personeel te meten en op basis daarvan bij te sturen.

 Lees verder...   Reageer
 

Marc Engel (Unilever) CPO van het jaar

6 december 2010 - Chief Procurement Officer Marc Engel van Unilever is gekozen tot CPO van het jaar 2010. Dat gebeurde vrijdag 3 december tijdens het International Supply Management Congress (ISMC) in Amsterdam. Daarmee is hij een jaar lang de meest zichtbare ambassadeur van het inkoopvak.

 Lees verder...   1 reactie
 

Overheid en banken trekken massaal personen na op internet

6 december 2010 - Uit onderzoek van de personenzoekmachine Wieowie.nl is gebleken dat de overheid en banken veelvuldig personen natrekken op internet. Dit blijkt na een uitgebreide analyse van de bezoekers op de site.

 Lees verder...   Reageer
 

Strijd om Gouden Loeki 2010 barst los

6 december 2010 - De jaarverkiezing van de Ster Gouden Loeki 2010 is van start gegaan. Het afgelopen jaar heeft het publiek massaal gestemd op de leukste, mooiste en meest ontroerende tv-commercials. Het resultaat is een longlist van 36 genomineerden. In de komende twee weken bepaalt het publiek welke vijf tv-commercials uiteindelijk in aanmerking komen voor de Ster Gouden Loeki 2010.

 Lees verder...   1 reactie
 

Twintig tips om uw werk weer onder controle te krijgen

6 december 2010 - U voelt zich soms of vaak opgebrand, futloos en hebt het gevoel dat u continu achter de feiten aanhobbelt. U vraagt zich af ‘waarom’ u doet wat u doet. Het zou echter goed kunnen dat de manier waarop u doet wat u doet, u in de weg staat. Vraag u dus eens af ‘hoe’ u de dingen aanpakt en of dat misschien beter kan.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 922 923 924 925 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10