zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacaturesites populairst bij werkzoekenden

6 december 2010 - Werkzoekenden geven de voorkeur aan een vacaturesite bij de oriëntatie naar een nieuwe baan (52,1 procent), direct gevolgd door regionale dagbladen (47,9 procent). Van alle vacaturesites heeft JobTrack.nl met een maandbereik van 14,2 procent het hoogste bereik onder werkzoekenden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Sociaal intranet heeft strategische waarde voor organisatie

3 december 2010 - Het sociale intranet kan grote strategische waarde hebben voor organisaties. Niet alleen werken goed functionerende social media binnen organisaties transactiekostenverlagend, er is ook sprake van kennisdeling en een gedeelde identiteit. Zo bezien draagt het sociale intranet bij aan de sociale cohesie binnen de organisatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Iedereen aan het werk. . . wat nu?

3 december 2010 - Hoe ziet Nederland eruit als in 2040 ongeveer 90 procent van de bevolking fulltime aan het werk is? Wat als beleidsmakers, geholpen door ontwikkelingen als vergrijzing, bevolkingskrimp, de veranderende aard van het werk en cultuur en mentaliteitsveranderingen, er in slagen een bijna volledige werkgelegenheid te bereiken? Zijn we beter dan af dan nu?

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfscultuur belangrijkste oorzaak falen Agile project

3 december 2010 - De bestaande bedrijfscultuur is de belangrijkste oorzaak van falende Agile projecten. Dit blijkt uit onderzoek van Xebia onder bedrijven die de Agile manier van werken hebben ingevoerd. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat de bedrijfscultuur haaks staat op de kernwaarden van Agile en dat dit een belangrijke oorzaak is voor een onsuccesvol Agile project.

 Lees verder...   5 reacties
 

Acht tips om beschadigde relaties te herstellen

3 december 2010 - Waar mensen samenwerken, ontstaan meningsverschillen. Soms gaan die zo ver dat ze een negatief effect op de onderlinge verhoudingen hebben. Goed nieuws: dit hoeft niet tot onherstelbare schade te leiden. Management Today geeft acht tips om verstoorde relaties te herstellen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager voelt zich betrokken maar niet gesteund

3 december 2010 - Nederlandse managers voelen zich in grote meerderheid betrokken bij hun werk: 92 procent van hen beweert gemotiveerd te zijn om een extra stap te zetten. Echter, slechts tweederde (67 procent) heeft het gevoel daarin gesteund te worden door hun leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Hay Group.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste 'werklust' in Noord-Holland Noord

2 december 2010 - Mensen uit de regio Noord-Holland Noord hebben de meeste werklust van Nederland. De regio Noord-Holland Noord onderscheidt zich hiermee flink van het overige deel van de provincie Noord-Holland. Groot Amsterdam staat op de achtste plaats als het gaat om werklust.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders zijn ambitieus volkje

2 december 2010 - Nederlanders zijn een ambitieus volkje. Dat blijkt maar weer eens uit de Unique Ambition Challenge. Dat de gemiddelde Nederlander niet alleen ambitieus is maar ook het hart op de juiste plaats heeft blijkt uit een onderzoek naar de inzendingen van deelnemers aan deze wedstrijd.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers doen steeds meer ondersteunende klusjes

2 december 2010 - Als gevolg van de crisis groeit het takenpakket van Europese managers en neemt hun ondersteunende rol toe. Ze moeten vaker de handen uit de mouwen steken. 37 procent geeft als hoofdreden dat er minder personeel is om dit soort dingen te doen en 27 procent vindt dat dit voortvloeit uit de noodzaak om kosten te reduceren.

 Lees verder...   Reageer
 

30 manieren om uw carrière te saboteren

2 december 2010 - Elke dag denkt u het opnieuw: dit gaat nergens naar toe. U wilt graag geloven dat dat niet uw schuld is, dat u tegen wordt gewerkt, pech heeft, slachtoffer van de omstandigheden bent. U weet echter best dat u alleen uzelf iets kunt verwijten. Om de impasse te doorbreken moet u eerst weten waarom in deze situatie beland bent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer is bereid flink in te leveren voor baanzekerheid

2 december 2010 - Ruim 60 procent van de Nederlandse werknemers is bereid salaris in te leveren om zijn baan te behouden. Daarnaast melden ze zich minder vaak ziek uit angst om hun baan te verliezen en maken ze zich zorgen om hun pensioen. Dit blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2010 van JobTrack.nl, uitgevoerd door Intelligence Group, onder 21.917 respondenten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlandse manager zoekt zinvolle werkinvulling

1 december 2010 - Nederlandse managers zijn in hoge mate geïnteresseerd in zingevingsaspecten van het werk. Zij streven naar werk waaraan ze enige maatschappelijke waarde ontlenen. Dat komt naar voren uit het 'Werk met Zin'-onderzoek dat het Financieele Dagblad afgelopen jaar uitvoerde in samenwerking met Academia Aemstel.

 Lees verder...   Reageer
 

Decembercadeautrend: persoonlijk en werkgerelateerd

1 december 2010 - In het kader van 'het nieuwe werken' en thema’s als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit kiezen steeds meer organisaties voor een werkgerelateerd decembercadeau. Een cadeau waarbij de individuele medewerker centraal staat, een cadeau dat helpt vorm te geven aan de werkgerelateerde voornemens voor 2011.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-branche lijkt crisis definitief te boven

1 december 2010 - De ICT Barometer toont een duidelijk herstel aan van de ICT-branche. Van kleine bedrijven tot grote ondernemingen en van commerciële sectoren tot de overheid; alle respondenten geven aan dat ze weer investeren in ICT. Zowel bij software, hardware en externe ICT-services nemen de investeringen toe en de ICT-bestedingen zijn terug op het niveau van 2008.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 923 924 925 926 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10