zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tips om leiding te geven aan generatie Y

21 december 2010 - Generatie Y veeleisend, wisselvallig en verwend? Dat valt best mee, de meeste leden van deze jonge generatie zijn net zo goed gemanierd en makkelijk om mee samen te werken als hun babyboom-collega’s. Een kwestie van wennen. Bij deze tien tips van Businessweek om leiding te geven aan generatie Y.

 Lees verder...   3 reacties
 

Eindejaarsfeest weer in opmars

21 december 2010 - Naar verwachting zal maar liefst 85 procent van de Nederlandse bedrijven dit jaar een eindejaarsfeest organiseren voor hun medewerkers. In Europa is Nederland het land met het hoogste percentage. Dit blijkt uit onderzoek van OfficeTeam.

 Lees verder...   2 reacties
 

Expat wil ontwikkelmogelijkheden, en krijgt geld

21 december 2010 - Expats krijgen meer dan ze verwachten. Dat blijkt uit een onderzoek van PwC naar de uitzendvoorwaarden van expats in de periode 2006-2010. Vooral de nieuwe generatie expats gaat wel voor de hoogste bieder, maar niet op financieel gebied. De zogenaamde millenials kiezen voor maximale ontwikkelingsmogelijkheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Stijgende trend overnamemarkt zet door in 2011

20 december 2010 - Nederlandse fusie- en overnamespecialisten verwachten dat de stijgende trend op de overnamemarkt, die in de tweede helft van dit jaar is ingezet, in 2011 zal doorzetten. Vooral de industriële- en technologiesector mogen op extra aandacht rekenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Onvolledige backups steeds vaker oorzaak van dataschade

20 december 2010 - Regelmatig gemaakte backups zijn een soort 'levensverzekering' van een computer. In geval van nood zorgen zij er voor dat belangrijke gegevens niet verloren gaan. Datarecoveryspecialisten waarschuwen dan ook voor het steeds onzorgvuldiger omgaan met het maken van backups.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ouderwets kerstpakket nog steeds populair

20 december 2010 - Ondanks de economische malaise geeft bijna 90 procent van de ondervraagden werknemers toch een kerstgeschenk. Het kerstgeschenk is uiteindelijk toch een blijk van waardering richting de medewerkers. HRbase vroeg aan 1.454 HR-professionals of en wat zij dit jaar aan hun werknemers schenken.

 Lees verder...   2 reacties
 

CFO's: economie lijkt weer aan te trekken

20 december 2010 - Financieel directeuren in de VS en Azië zijn voor het eerst sinds lange tijd weer optimistisch gestemd over de economische vooruitzichten voor 2011. Alleen onder Europese CFO’s is het optimisme over de economie licht gedaald. Over de financiële vooruitzichten van het eigen bedrijf daarentegen, zijn alle CFO’s positief.

 Lees verder...   Reageer
 

Recruiter kan niet meer om social media heen

20 december 2010 - De arbeidsmarkt gaat zware tijden tegemoet. Een afname van de beroepsbevolking, werknemers die steeds minder uren werken, een steeds lagere bereidheid om te verhuizen en een duurdere kinderopvang zijn enkele van de factoren die de zoektocht naar werknemers de komende jaren zullen bemoeilijken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer begint weer over loonsverhoging

17 december 2010 - De koopkracht neemt naar verwachting niet toe in 2011. Werknemers openen daarom zelf het gesprek rondom loonsverhoging. Meer dan de helft gaat in het komende functioneringsgesprek over loonverhoging praten. Dat blijkt uit een inventarisatie van JuroFoon onder 400 respondenten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Aanbestedingsproces fraudegevoelig en onbetrouwbaar

17 december 2010 - In de meeste recente ICT Barometer deed Ernst & Young onderzoek naar ICT en de overheid. Uit dit onderzoek blijkt dat de fraudegevoeligheid bij aanbestedingen groot is. 77 procent van de bedrijven die deelnemen aan aanbestedingsprocedures is het hier mee eens en 54 procent zegt dat het proces onbetrouwbaar is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Baas staat alleen op de kerstborrel

17 december 2010 -  Op de jaarlijkse kerstborrel op het werk praten Nederlanders het liefst met directe collega’s. De baas staat vaak alleen: slechts negen procent grijpt de kerstborrel aan om met de directie te kletsen. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 1.000 respondenten.

 Lees verder...   11 reacties
 

Top negen privéactiviteiten op werk

17 december 2010 - Zes op de tien Nederlandse kantoorwerkers checkt privémails tijdens werkuren. Dit blijkt uit een online onderzoek van Regus onder meer dan 180 Nederlandse kantoorwerkers. De respondenten werd gevraagd welke privébezigheden zij uitvoeren tijdens hun werk.

 Lees verder...   6 reacties
 

Peter Elverding is machtigste commissaris

17 december 2010 - Oud-DSM-topman Peter Elverding heeft na zeven jaar de eerste plaats van ‘commissariatenkeizer’ Kees van Lede overgenomen in de lijst van 50 machtigste commissarissen, samengesteld door Management Scope.

 Lees verder...   1 reactie
 

Papadag is afhankelijk van bedrijfscultuur

16 december 2010 - Het aantal bedrijven dat werk maakt van in deeltijd of flexibel werken lijkt toe te nemen. Onder meer KPMG, Heineken en Microsoft richten zich daarbij bovendien nadrukkelijk op vaders, die zonder problemen af en toe tijd moeten kunnen hebben voor hun kinderen.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 919 920 921 922 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10