zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Stijging vacatures voor mbo- er in Juridische sector

13 december 2010 - Tussen 2009 en 2014 wordt in de juridische beroepen rekening gehouden met een jaarlijkse vacaturegroei van gemiddeld 7,5 procent. Dit blijkt uit onderzoek van kenniscentrum ECABO. Dit komt vooral doordat veel juridische banen zich in relatief conjunctuurongevoelige sectoren bevinden zoals de overheid en de gezondheidszorg.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ambition Challenge: de top drie is bekend

13 december 2010 - De top drie van de Unique Ambition Challenge is bekend en bestaat uit de ambitie om een kindermusical ten behoeve van homo-acceptatie vorm te geven, restaurant Koning Pannenkoek op te richten en coaching voor kankerpatiënten te realiseren.

 Lees verder...   Reageer
 

'Overleven kan alleen als bedrijven radicale omslag maken'

13 december 2010 - Om in de komende decennia te overleven en als bedrijf succesvol te blijven, is een radicale omslag noodzakelijk. Bedrijven dienen zich te transformeren tot Firm of the Future: een veerkrachtige organisatie die in staat is te anticiperen en snel te reageren op onverwachte ontwikkelingen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips om kritiek te ontvangen

13 december 2010 - Wie kritiek krijgt, heeft de neiging in de verdediging te gaan. Jammer. Wie kritiek ziet als een kans om zijn prestaties te verbeteren, doet er juist zijn voordeel mee. Hoe? Door goed te luisteren, toelichting te vragen en vervolgens te wikken en wegen of u er iets mee gaat doen en wat precies.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland moet makkelijker gaan denken over werk en tijd

13 december 2010 - "We moeten in Nederland onze negen tot vijf cultuur loslaten. Dat geeft ons veel meer rust en vrijheid." Dat is wat de kersvers gehuldigde Ambassadeur Zelfroosteren, de heer Arts, Nederland wil meegeven. De heer Arts is, na een succesvolle locatiepilot zelfroosteren bij NedTrain, verantwoordelijk voor het verder in de organisatie uitrollen van deze methodiek van personele inzet.

 Lees verder...   Reageer
 

Online mediation helpt arbeidsconflict verder

10 december 2010 - De inzet van online mediation helpt een arbeidsconflict sneller en efficiënter op te lossen. Bovendien worden er gelijkwaardige en soms zelfs betere resultaten behaald dan bij traditionele, face-to-face communicatie. Dit blijkt uit onderzoek van MedRecht en Result Mediation Center. Zij bekeken 1.000 zaken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meer flexwerkers door crisis

10 december 2010 - In het derde kwartaal van 2010 telde Nederland 5,7 miljoen werknemers met een vast contract. Dat waren er 111.000 ofwel 1,9 procent minder dan een jaar eerder. De daling was minder groot dan in de twee voorgaande kwartalen en is bijna geheel toe te schrijven aan minder werknemers met een voltijdse aanstelling. Het aantal deeltijders bleef vrijwel constant.

 Lees verder...   Reageer
 

Controllers worstelen met veranderingen eigen rol

10 december 2010 - Controllers vinden het belangrijk betrokken te worden bij strategische en beleidsmatige beslissingen van hun onderneming. De verschuiving binnen finance & control van louter 'financiële man' naar sparringpartner voor de directie heeft bij 78 procent van de ondernemingen al plaatsgevonden. 

 Lees verder...   4 reacties
 

Hoe vindt u een baan via uw netwerk? Twaalf do’s en don’ts

10 december 2010 - Netwerken wordt door de krappe arbeidsmarkt belangrijker dan ooit. Voor werknemers die ontslagen of weggesaneerd worden en die in een andere tijd begonnen zijn met werken, is dit een echter een nog onbekende manier van solliciteren. Dit stelt Lodewijk de Waard, loopbaanadviseur bij GITP.

 Lees verder...   4 reacties
 

Prestatiebeloning belangrijkste manier om talent te binden

10 december 2010 - Prestatiebeloning wordt door managementleden gezien als de voornaamste manier om talent aan een organisatie te binden. 70 procent van de respondenten in het Talent Management onderzoek antwoordde dat zij talenten binnen hun organisatie binden door ze te belonen voor uitzonderlijke prestaties. Op de voet gevolgd door ontwikkelmogelijkheden.

 Lees verder...   Reageer
 

EU wil geen langer zwangerschapsverlof

9 december 2010 - De 27 lidstaten van de Europese Unie spreken zich maandag uit tegen een langer zwangerschapsverlof voor moeders en twee weken verlof voor vaders. Nederland en de meeste andere landen voelen niets voor het voorstel van het Europees Parlement. Dat meldt Nu.nl.

 Lees verder...   1 reactie
 

TON kiest zwarte zakenman van het jaar

9 december 2010 - Stichting The Other Network (T.O.N.) houdt op zaterdag 11 december 2010 de finale van de verkiezing van de beste allochtone zakenman en de beste allochtone manager van het jaar, The Other Business man 2010 en The Other Manager 2010. Het prestigieuze gala wordt voor de vijfde keer op rij gehouden. Deze lustrumeditie vindt plaats in de Passenger Terminal Amsterdam (PTA).

 Lees verder...   Reageer
 

Blackberry meest gebruikte smartphone door juridische professionals

9 december 2010 - Van juridische professionals in Nederland maakt het overgrote deel (67 procent) zakelijk gebruik van een smartphone. Het grootste deel hiervan (46 procent) maakt gebruik van een Blackberry gevolgd door de iPhone met 23 procent en Windows Mobile telefoons met veertien procent.

 Lees verder...   2 reacties
 

Cybercriminelen worden steeds creatiever

9 december 2010 - Uit het jaarlijks MessageLabs Intelligence veiligheidsrapport van Symantec blijkt dat de cybercriminelen hun aanvalstactieken hebben gediversifieerd om gedurende heel 2010 grote volumes aan spam en malware de wereld in te sturen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 921 922 923 924 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10