zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Blokhypotheek nodeloos complex en onzeker

4 maart 2013 - Vereniging Eigen Huis pleit voor een wetswijziging die het met name voor starters op de woningmarkt mogelijk maakt hun hypotheek voor minder dan 100 procent af te lossen. De zogeheten Blokhypotheek beoogt hetzelfde te regelen, maar doet dat op een uiterst complexe manier.

 Lees verder...   2 reacties
 

'Vakbeweging moet nu handschoen oppakken'

4 maart 2013 - "Voor het eerst heb ik het gevoel dat wij als vakbeweging niet meer een 'werkgeverskabinet' tegenover ons hebben. Dat is winst voor het sociaal overleg met Rutte en Asscher." Dit stelt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie. Hij reageert op het kabinetsstandpunt over de jongste CPB cijfers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Op naar de top

4 maart 2013 - De mens is constant in ontwikkeling en steeds uit naar meer. Stap voor stap komen we steeds een stapje verder en blijven we onszelf ontwikkelen. Uiteindelijk hopen we allemaal onze dromen waar te maken, tenminste, we proberen ernaar te streven. Voor sommigen is dit het stichten van een gezin en voor sommigen is dit het maken van carrière. Maar wat houdt carrière maken eigenlijk in? Willem Plandsoen van Dreamjob geeft antwoord.

 Lees verder...   Reageer
 

Positief totaalrendement voor Nederlands vastgoed in 2012

4 maart 2013 - De vorige week gepubliceerde IPD Nederlandse jaar Vastgoedindex, laat op het niveau van alle sectoren van het Nederlands beleggingsvastgoed een gerealiseerd totaal rendement zien van 1,2 procent in 2012. Dit is een relatief significante daling ten opzichte van het over 2011 gerealiseerde totaal rendement van 3,9 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Business class niet populair binnen Europa

4 maart 2013 - IATA heeft een lichte groei gesignaleerd in het intra-Europese premium vliegverkeer in 2012 van een procent, zo meldt Zakenreis.nl. De Europese economy class was populairder: de vraag daarnaar steeg met 4,5 procent. IATA denkt dat de discrepantie deels komt doordat zakenreizigers vaker achterin het vliegtuig plaats nemen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier tips om het doel van uw vergadering te bepalen

1 maart 2013 - Waarom vergadert u? Wat is het doel van uw vergadering? Is dat voor iedere deelnemer ook duidelijk? Praat u daarover met elkaar? Carla van den Bos van Vergaderen doe je zo! zet voor u op een rijtje wat het doel van een vergadering kan zijn en geeft meteen vier tips om dat doel te bepalen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse bedrijven betalen hoge kostenvergoeding voor ongelicentieerde software

1 maart 2013 - De kosten die bedrijven betalen voor het gebruik van ongelicentieerde software in Nederland zijn in 2012 met 56 procent gestegen ten opzichte van 2011. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze schadeclaims een waarde van 3,2 miljoen euro, waar dit in 2011 nog twee miljoen euro was.

 Lees verder...   1 reactie
 

Test uw externe cloud-leverancier op zeven punten

1 maart 2013 - 80 procent van de Nederlandse managers gaat er vanuit dat de verantwoordelijkheid voor de gegevensbeveiliging bij de cloud-provider ligt, blijkt uit onderzoek van Iron Mountain. En hoewel EU-richtlijnen de verantwoordelijkheid voor gegevensverliezen duidelijk bij de eigenaar leggen, denkt meer dan de helft van de Nederlandse ondervraagden (56 procent) dat problemen met hun data meer reputatieschade veroorzaken bij de cloud-leverancier dan bij hun eigen bedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Investeringen in e-commerce zorgen voor selectieve krapte arbeidsmarkt

1 maart 2013 - 75 procent van de Nederlandse organisaties investeert in e-commerce. Dit blijkt uit onderzoek dat RAVE-cruitment heeft verricht onder 175 IT managers. Het onderzoek geeft verder aan dat meer dan de helft van de organisaties meer geld uitgeeft aan e-commerce dan vorig jaar. "In een recessie is dit dus een markt die wel flink groeit," zegt Gijs Notté, CEO van RAVE-cruitment.

 Lees verder...   Reageer
 

Tips en trucs voor managers om een goed functioneringsgesprek te voeren

1 maart 2013 - Veel managers zien op tegen het voeren van functioneringsgesprekken met hun medewerkers. Hoe voert u zo’n gesprek? Hoe zorgt u er voor dat je kritische punten kan noemen en tegelijkertijd toch motiveert? Veel managers hebben het daar moeilijk mee en stellen de gesprekken daarom uit, raffelen ze af of zeggen dat ze er écht geen tijd voor hebben. Dat is zonde, want werknemers die nooit gecoacht worden of feedback krijgen ontwikkelen zich niet voldoende.

 Lees verder...   3 reacties
 

Horeca is leuk voor de gezelligheid, niet als werkplek

28 februari 2013 - Het gebrek aan privacy, lawaaierige cafébezoekers en onvoldoende veiligheid voor eigendommen vormen de top drie van ergernissen onder mensen die wel eens een horecagelegenheid binnenstappen om te gaan werken. Dat is de uitkomst van een onderzoek van Regus waaraan 26.000 bedrijven in meer dan 90 landen hebben meegewerkt.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Crisis maakt uitzendkrachten zieker’

28 februari 2013 - Door de economische crisis is de gemiddelde verzuimduur van uitzendkrachten het afgelopen jaar gestegen met ruim twintig procent. Dat blijkt uit cijfers van Acture. Het aantal dagen dat iemand ziek is laat een stijging zien van zeven dagen in 2011 naar 8,49 dagen in 2012. Deze stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door het teruggelopen aantal vacatures, waardoor de kans op directe terugkeer naar de laatste baan of doorplaatsing naar een volgende baan is afgenomen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Infrastructure-as-a-Service versnelt groei cloud computing

28 februari 2013 - Doordat steeds meer enterprise ondernemingen publieke cloud-diensten afnemen, stijgt ook het investeringsniveau dat wordt besteed aan infrastructuurgerelateerde diensten zoals Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Momenteel ligt de prioriteit van veel enterprise ondernemingen bij de integratie van het bestaande systeemlandschap met cloud platformen, zodat ook in de toekomst geprofiteerd kan blijven worden van de jarenlang vergaarde informatie en kennis.

 Lees verder...   Reageer
 

Hays geeft jong talent contract bij minder bekende bedrijven

28 februari 2013 - Hays start met een speciaal project voor het aantrekken van jong talent bij minder bekende bedrijven. Vooral bij bedrijven in de agri- en foodsector is er een enorme vraag naar jong talent. Het nieuwe programma, een kruising tussen een stageperiode en traineeship, biedt jong talent de kans om in één jaar bij vier bedrijven te starten. Hiervoor krijgen ze een contract van een of twee jaar bij Hays.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 722 723 724 725 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10