zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bijna driekwart zakelijke beslisser is man

7 maart 2013 - Veruit het grootste deel van de zakelijke beslissers in ons land is man en ouder dan 35 jaar: liefst 72 procent. Ruim twee derde van de 613.000 zakelijke beslissers (71 procent) werkt in het MKB. Een kwart van hen werkt bovendien meer dan 50 uur per week. Dat blijkt uit het gratis te downloaden brancherapport 'Zakelijke dienstverlening Insight’.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven misverstanden over outsourcing

7 maart 2013 - De wereld verandert zo snel, dat vooroordelen nauwelijks de tijd hebben om mee te veranderen. Zo stamt het beeld dat veel managers van outsourcing hebben uit de tijd van de opkomst van de massaproductie - en dat is toch al ruim 50 jaar geleden. Robert Chevalier van MicroSourcing zet daarom de zeven grootste misverstanden over outsourcing op een rijtje.

 Lees verder...   6 reacties
 

Consumentenuitgaven blijven over het algemeen gelijk in vierde kwartaal 2012

7 maart 2013 - De consumentenuitgaven over het vierde kwartaal in 2012 dalen met 0,1 procent afgezet tegen dezelfde periode in 2011, maar verbeteren zich wel ten opzichte van het derde kwartaal. Dat komt voornamelijk door drie van de vijf grootste economieën. Dit blijkt uit Visa Europa's barometer van de consumentenuitgaven in de Europese Unie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Flexibiliteit essentieel om vrouwen aan het werk te krijgen

7 maart 2013 - Flexibiliteit, kinderdagverblijven dicht bij het werk, meer gebruik van videoconferenties en meer duowerk. Het zijn de ingrediënten anno 2013 om meer vrouwen na hun zwangerschap weer aan het werk te krijgen. Dat is de conclusie die getrokken kan worden naar aanleiding van een recent onderzoek van Regus onder 26.000 zakenmensen uit meer dan 90 landen.

 Lees verder...   Reageer
 

Rode Boekje geeft inzicht in actuele HR-vraagstukken

6 maart 2013 - In snel veranderende tijden is het als HR-verantwoordelijke belangrijk om direct de juiste inzichten te krijgen in de wet- en regelgeving. Die inzichten staan weer in de 2013-editie van het Rode Boekje van Tempo-Team. Volgens de gebruikers geeft het Rode Boekje ‘vaak sneller het bruikbare antwoord dan Google’. Het gaat om de 300 meest cruciale vragen met de actuele antwoorden voor HR-managers. Met deze keer een speciaal hoofdstuk over veerkrachtig personeelsbeleid.

 Lees verder...   Reageer
 

Prijsdruk en kostenbesparing: de grootste bedrijfsrisico’s in 2013

6 maart 2013 - Nu de economische onzekerheid wereldwijd aanhoudt, wachten ondernemingen niet langer op een opleving maar richten zij zich op het optimaliseren van hun bedrijf door kostenbesparing en een grotere efficiency. Dat blijkt uit het rapport ‘Business Pulse: Exploring the dual perspectives of the top 10 risks and opportunities in 2013 and beyond’ van Ernst & Young.

 Lees verder...   Reageer
 

Verliezen concurrentiepositie is grootste zorg van Europese managers

6 maart 2013 - Leidinggevenden in Europa maken zich meer zorgen over het bijhouden van de snelheid van veranderingen dan hun collega’s in Azië en Noord-Amerika. Dit blijkt uit de studie Mensen en Machines, uitgevoerd door The Economist Intelligence Unit met ondersteuning van Ricoh. Het onderzoek bestudeert de invloed van technologie op menselijke creativiteit en intuïtie.

 Lees verder...   Reageer
 

Invloed op werkrooster draagt bij aan betere bedrijfsvoering

6 maart 2013 - Meer dan een vijfde van de werkende Nederlanders heeft niet of nauwelijks invloed op het werkrooster. Bovendien is bijna een kwart ontevreden over de mogelijkheden om dit te beïnvloeden. Het gebrek aan mogelijkheden om persoonlijke voorkeuren kenbaar te maken, heeft volgens werkend Nederland negatieve gevolgen voor de efficiency van organisaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom personeelsmanagement overbodig wordt

6 maart 2013 - Het duurt niet lang meer, of personeelsmanagement is overbodig. Dat stelt Ben Ligteringen, oud-hoofdredacteur van het blad voor personeelswerk PW in zijn proefschrift The Maintenance Crew For The Human Machinery, waarop hij 20 maart promoveert aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 Lees verder...   12 reacties
 

Verzuim in Nederland daalt, maar niet overal

5 maart 2013 - Na jarenlang een redelijk stabiel verzuimpercentage te hebben gehad, zien we in 2012 een duidelijke daling van het verzuimpercentage. Lag het landelijke verzuimcijfer in 2010 en 2011 volgens het CBS nog op 4,2 procent; als we de meest recente voortschrijdende cijfers mogen geloven ligt het nu op 4,0 procent. Een laagterecord voor Nederland. Dat stelt Falke & Verbaan BV.

 Lees verder...   Reageer
 

Nomineer nu de Secretaresse van het Jaar 2013

5 maart 2013 - Experis en Manpower organiseren op donderdag 18 april 2013 (Secretaressedag) de 27ste editie van de jaarlijkse ‘Verkiezing Secretaresse van het Jaar’. De hele maand maart kunnen directeuren, managers, collega’s, vrienden en familieleden hun secretaresse voor deze titel hier nomineren.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkzoekende jongere is steeds hoger opgeleid

5 maart 2013 - Het aantal bij UWV geregistreerde jonge werkzoekenden is ten opzichte van 2011 met 30 procent gestegen. Met name onder hoogopgeleide jongeren en jongeren met een mbo 3 of 4 opleiding nam het aantal werkzoekenden fors toe. Dit blijkt uit de nieuwe Basiscijfers Jeugd van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en UWV.

 Lees verder...   2 reacties
 

Regionale aanpak voorkomt het missen van innovatiekansen

5 maart 2013 - Lokale overheden in Noord-Brabant hebben onvoldoende zicht op de wensen van grotere ondernemingen (100 werknemers en meer) binnen hun gemeentegrenzen. Groei- en innovatiekansen blijven daardoor onbenut. Een helderder beeld van de ambities van het grootbedrijf stelt gemeenten - het liefst in regionaal verband - beter in staat in te spelen op actuele verlangens.

 Lees verder...   Reageer
 

De kleren van de keizer (TM moet echt maatwerk zijn en geen schone schijn)

5 maart 2013 -  Is er een gelijkenis te vinden tussen de aanpak van een kledingverkoopster en de insteek van een talentprogramma bij een willekeurige organisatie? Is er sprake in deze gevallen van ‘de kleren van de keizer’? Of is een vergelijk tussen de ideeën van een verkoopster en de uitwerking van een HR-afdeling van een talentprogramma onmogelijk?

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 721 722 723 724 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10