zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nieuwe gedragscode voor kennisintensieve dienstverleners vergroot transparantie

25 februari 2013 - Vanaf februari 2013 kunnen opdrachtgevers profiteren van het nieuwe, gemeenschappelijke stelsel van gedragscode, gedragsregels en tuchtrecht dat zeven branche- en beroepsorganisaties in de kennisintensieve dienstverlening onlangs hebben ingevoerd. Het gaat hier om de organisaties ROA en Ooa (organisatieadviseurs), VPRA (communicatie- en PR-adviseurs), nvim, RIM en Stichting IM-Register (interimmanagers) en VRI (register-informatici).

 Lees verder...   Reageer
 

Driekwart autorijders koopt geen andere auto in 2013

25 februari 2013 - De automarkt is ingestort. De verkoop van nieuwe auto's is enorm gedaald in 2012. Allsecur autoverzekeringen wilde meer weten over de plannen van de Nederlandse automobilist voor 2013 en hield een korte enquête onder 500 automobilisten. Bijna 75 procent van de Nederlandse automobilisten blijft voorlopig doorrijden in dezelfde auto. Achttien procent is in 2013 wel van plan een andere auto aan te schaffen, acht procent twijfelt nog.

 Lees verder...   2 reacties
 

Hotels bieden steeds meer gratis extra’s aan zakenreizigers

22 februari 2013 - BCD Travel signaleert dat veel hotels naast een ‘best available rate’ ook extra’s aanbieden aan zakenreizigers die via een zakenreisbureau boeken. Die extra’s omvatten diensten als ontbijt, luchthaventransfers of parking.

 Lees verder...   1 reactie
 

Belang versimpelde producten voor opkomende markten steeds groter

22 februari 2013 - De ontwikkeling van zogenaamde frugal products, eenvoudige en betaalbare producten voor consumenten in opkomende markten, zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor Westerse bedrijven. Dit blijkt uit een studie van Roland Berger Strategy Consultants onder 60 top topmanagers uit diverse branches.

 Lees verder...   Reageer
 

Datakwaliteit financiële instellingen ondermaats

22 februari 2013 - Door slechte datakwaliteit voldoen financiële instellingen niet aan de wet- en regelgeving en maken zij bedrijfsbeslissingen op basis van verkeerde informatie. Gebrekkig inzicht in de kwaliteit van data, leidt tot onvoldoende inzicht in het risicoprofiel van een organisatie en schijnveiligheid. Financiële instellingen lopen daarbij het risico niet te voldoen aan de eisen van bijvoorbeeld Basel en Solvency II.

 Lees verder...   Reageer
 

'Flexwerker krijgt straks eerder een hypotheek dan vast-contracter'

22 februari 2013 - Branchevereniging NVUB (Nederlandse vereniging van uitzend- en bemiddelingsbedrijven) en de vakbond AVV (Alternatief voor Vakbond) hebben deze week hun handtekening gezet onder de principe-versie van de vernieuwende ContinuFlex-CAO. NVUB-voorzitter Rendert Algra: "We zijn enorm trots op deze overeenkomst. Eindelijk slaan we écht een brug tussen flex en vast."

 Lees verder...   4 reacties
 

Vijf tips om op cloud-uitdagingen in te spelen

22 februari 2013 - Proact tipt organisaties over hoe ze kunnen inspelen op de cloud-uitdagingen van de huidige realiteit. Er ligt in de ogen van Proact teveel nadruk op de negatieve kanten van de inzet van de cloud. Tijd om eens de positieve kanten te belichten. Hieronder gebeurt dat.

 Lees verder...   Reageer
 

Energievoorziening in 2040 – laat Nederland kansen liggen voor de economie?

21 februari 2013 - In 2040 gebruiken we in Nederland duurzame energiebronnen, nieuwe technologieën als waterstof en besparen we op ons energieverbruik. Deze toekomstige energiemix biedt de techniek werk en vraagt dat leerlingen ervoor worden opgeleid, zo stelt expertisecentrum Hiteq. Om deze economische kansen te benutten, is het belangrijk dat de overheid het voortouw neemt en duidelijke keuzes maakt, want anders is het de vraag of Nederland straks wel meedoet als innovatief kennisland met onze topsector energie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Reiziger wil wereldwijd online blijven

21 februari 2013 - Reizigers willen tijdens hun hotelverblijf beschikken over de gemakken uit eigen huis. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van Hotels.com. Bovenaan de lijst met meest begeerde gratis hotelvoorzieningen staan Wi-Fi en hapjes en drankjes, met koffie als absolute must. Al het andere wordt beschouwd als extraatje.

 Lees verder...   Reageer
 

Cybercriminelen storten zich op mobiele apparaten

21 februari 2013 - Oplichters zetten kwaadaardige apps in voor identiteitsfraude, financiële fraude en privacyschending op mobiele apparaten. Dat blijkt uit het Mobile Security: McAfee Consumer Trends rapport. Hierin staan de resultaten van een onderzoek naar geavanceerde kwaadaardige apps die worden gebruikt voor vele vormen van digitale oplichting en diefstal.

 Lees verder...   1 reactie
 

Innovators zien hardere groei van omzet en winst

21 februari 2013 - Uit Symantecs recente State of Mobility-onderzoek 2013 komen twee duidelijke type organisaties naar voren: ‘innovators’ die mobiliteit al omarmen en ‘traditionelen’ die er huiverig voor zijn. 84 procent van de innovators gaat verder met mobiliteit, gemotiveerd door business drivers, en zij ervaren hier aanzienlijke voordelen van. Traditionele organisaties implementeren mobiliteit langzamer, doorgaans als antwoord op de behoeften van de gebruiker en zij zien zowel minder kosten als minder voordelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Wereldwijd tekort aan technisch geschoolde arbeidskrachten

21 februari 2013 - Organisaties wereldwijd kampen met een toenemend tekort aan geschikte arbeidskrachten. Dat blijkt uit een nieuw International Business Report (IBR) van Grant Thornton onder 6.400 respondenten. Bijna vier op de tien (39 procent) bedrijven wereldwijd heeft moeite om geschikte mensen voor zijn organisatie te werven. Een gebrek aan personeel met de juiste technische vaardigheden wordt aangehaald als het voornaamste probleem (64 procent).

 Lees verder...   6 reacties
 

Genomineerden Morningstar Awards 2013 bekend

20 februari 2013 - Vorige week werden de nominaties bekend voor de Morningstar Awards 2013, een prijs voor de best presenterende beleggingsfondsen in Nederland. In de categorie Europese mixfondsen met een defensief karakter werd ETHENEA met twee fondsen genomineerd: Ethna-AKTIV E A èn Ethna-GLOBAL Defensiv A.

 Lees verder...   Reageer
 

Autoverkopen Nederland gedomineerd door kleine auto

20 februari 2013 - Nederlanders kopen kleine auto's. De reeds enkele jaren geleden ingezette trend van downsizing blijkt evident uit de analyse van de verkoopcijfers over 2012 van BOVAG en RAI Vereniging. Reden voor deze trend is voornamelijke gelegen in het feit dat in ons land het aankoopgedrag sterk wordt gestuurd door de fiscale regelgeving rondom personenauto's.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 724 725 726 727 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10