zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dienend leiderschap vergroot kans op succesvol veranderen

20 februari 2013 - Als leidinggevenden zich tijdens verandertrajecten dienend opstellen en helder communiceren, neemt bij hun medewerkers de bereidheid om te veranderen toe. Dienend leiderschap vergroot de kans op succesvolle veranderingen. Dat blijkt uit een onderzoek in het kader van een afstudeeropdracht door Berenschot en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het werd gehouden onder klantcontactcentra van 40 gemeenten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mobiele gebruikers ervaren mobiele netwerken anders dan de realiteit

20 februari 2013 - Citrix heeft het Citrix ByteMobile Mobile Analytics Report voor het eerste kwartaal van 2013 aangekondigd. Het rapport biedt inzichten in het gebruikersgedrag en gerelateerde factoren die de huidige kwaliteitservaring van mobiele datadiensten bepalen. Het rapport laat zien hoe abonnees verschillende mobiele applicaties gebruiken en welk gevolg dit heeft op de netwerken van operators.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Sttt. . . ik ben even stil in de storm’

20 februari 2013 - Geluid is altijd en overal om ons heen. U kunt geen winkel of restaurant binnenstappen of u hoort muziek. Het gebrom van auto’s die voorbij rijden en vliegtuigen die overvliegen zijn als een constante ruis in ons leven. Ook in ons werk ontkomen we niet aan het gerinkel van telefoons, het geratel van papierspuwende printers en het monotone gezoem van de airconditioning.

 Lees verder...   Reageer
 

Hogere prijzen voor koper en aluminium, lagere voor staal

19 februari 2013 - Met het aantrekken van de Chinese en Amerikaanse economie zal de vraag naar vooral de cyclische grondstoffen (zoals basismetalen) toenemen. De opleving van deze vraag zal echter vrij bescheiden blijven, omdat de groei van het mondiale BBP en de wereldhandel nog onder hun historische gemiddelde blijven.

 Lees verder...   2 reacties
 

Onzekere toekomst verlamt strategievorming bedrijven

19 februari 2013 - Nederlandse bedrijven hebben de grootste moeite om de juiste strategische keuzes te maken. Dit komt met name omdat zij geen duidelijk beeld van de toekomst hebben. Mede daardoor houden zij zich vast aan het bekende en kiezen niet voor een nieuwe koers. Dat blijkt uit het Berenschot Strategy Trends Onderzoek 2013 waaraan 331 ondernemers, bestuurders en (top)managers uit het Nederlandse bedrijfsleven deelnamen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mismanagement kost Nederland 13. 661 miljard euro per jaar

19 februari 2013 - Eind januari 2013 maakte de Europese Rekenkamer bekend dat een efficiëntere aanpak van kantoorgebruik 500.000 banen in Europa kan creëren. Mismanagement kost Nederland nu zo’n 13.661 miljard euro per jaar. Op donderdag 21 februari 2013 zal efficiency-specialist Jaldhara Groeneveld het Regie Over Efficiency Model (afgekort: ROEM) lanceren. Dit vindt plaats in hotel 't Speulderbos te Garderen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Vinden van de juiste partners cruciaal bij innovatie

19 februari 2013 - Niet zozeer de kwaliteit van de innovatie zelf, maar het vinden van de juiste partners is doorslaggevend voor het slagen van innovatieprojecten. Het beschikken over de juiste kennis, financiering en techniek zijn eveneens belangrijke succesfactoren. Dat blijkt uit een onderzoek dat Syntens Innovatiecentrum heeft uitgevoerd onder 50 innovatieve ondernemers binnen de sectoren HTSM, Water, Energie en Chemie.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven managementtips voor creativiteit in leren

19 februari 2013 - Creativiteit, dat heeft niet iedereen. Creativiteit is een professionele competentie waarover ook mensen in minder tot de verbeelding sprekende beroepen moeten beschikken. Creativiteit betekent niet dat u een regelmatige inval van genialiteit heeft, maar eerder dat u met oorspronkelijke oplossingen komt die relevant zijn voor uw werk. Iedereen is van nature creatief en kan leren zijn creatieve vaardigheden beter in te zetten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Jongeren zijn meest intensieve mobiele nieuwsconsumenten

18 februari 2013 - Mensen tot 34 jaar maken over de gehele dag het meest gebruik van mobiel internet. Dit blijkt uit onderzoek van de Persgroep Advertising onder bijna 15.000 gebruikers van de app’s en mobiele websites van AD.nl, volkskrant.nl, trouw.nl en parool.nl. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws is het populairst. Daarna wordt mobiel internet het meest gebruikt voor bezoek aan sociale netwerksites, navigeren en mobiel bankieren.

 Lees verder...   Reageer
 

Amsterdam is World Smart Capital 2013-2014

18 februari 2013 - Alle grotere wereldsteden proberen tegenwoordig 'smart' te zijn in stedelijke ontwikkeling zoals mobiliteit, energie, infrastructuur, bestuur en betrokkenheid van de burger. Amsterdam heeft echter de primeur om als eerste de hoofdstad onder de slimme steden in de wereld te zijn. De titel geldt voor 2013 en 2014 en is de pilot voor een titel die in de volgende jaren naar andere steden in de wereld gaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Parijs wederom meest bezochte zakenreisbestemming

18 februari 2013 - Parijs blijft de meest bezochte bestemming van zakenreizigers uit de Benelux, op de voet gevolgd door Londen. Dat blijkt uit een analyse van de bestemmingen in 2012 van BCD Travel. Buiten Europa zijn Singapore, New York en Istanbul de populairste bestemmingen in de top drie.

 Lees verder...   Reageer
 

Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop

18 februari 2013 - Mensen die een nieuwe computer willen kopen, kunnen voor het milieu beter een laptop dan een desktop kopen. Dat blijkt uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Een laptop verbruikt 70 procent minder energie dan een desktop. De energiekosten zijn gemiddeld 30 euro per jaar lager.

 Lees verder...   1 reactie
 

Welke mensen in uw bedrijf vormen het grootste risico?

18 februari 2013 - SHL maakt de resultaten bekend van haar onderzoek naar gedragsrisico's. Wereldwijd werd onderzocht welke functies en sectoren de meeste risico's met zich meebrengen. In het onderzoek wordt niet gekeken naar beleidsregels en procedures, maar worden het menselijke element van risico's en het gedrag van medewerkers geanalyseerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Vermoeide werknemers hebben moeite werk en gezin te combineren

15 februari 2013 - Goed werk leveren en ook nog een leuke vader of moeder zijn, wordt steeds moeilijker. Bijna een vijfde van de werknemers in Nederland (achttien procent), zo blijkt uit onderzoek, moet slaap inleveren wegens verplichtingen aan het gezin en de werkgever. Vaak staan mensen dan vroeger op of gaan ze later naar bed.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 725 726 727 728 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10