zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer vertrekt niet zonder vertrouwelijke gegevens

28 februari 2013 - De helft van de werknemers die afgelopen jaar ontslag genomen of gekregen hebben, heeft vertrouwelijke gegevens van dat bedrijf meegenomen. 40 procent is van plan om die gegevens te gebruiken in zijn nieuwe baan, zo meldt 6minutes.be op basis van onderzoek in opdracht van Symantec.

 Lees verder...   1 reactie
 

Merkpagina op Facebook niet geloofwaardig voor jongeren

27 februari 2013 - Jongeren vinden Facebookpagina’s van merken niet geloofwaardig. Slechts een procent van de vijftien tot 25-jarige Belgen vindt de pagina van een merk op Facebook een geloofwaardige bron van informatie over het product. Blogs, vrienden en merkgebruikers genieten meer geloofwaardigheid, zo meldt 6Minutes.be naar aanleiding van een onderzoek van InSites Consulting.

 Lees verder...   2 reacties
 

Organisaties in startblokken voor (Inter)Nationale Complimentendag

27 februari 2013 - Vrijdag 1 maart is het voor de elfde keer Nationale Complimentendag in Nederland. Het van oorsprong Nederlandse initiatief dat in 2010 al navolging kreeg in België, wint nu ook via de (eveneens van origine Nederlandse) website WorldComplimentDay.com snel verder aan populariteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten beveiligen hun mobiele toestellen niet

27 februari 2013 - Maar liefst een derde van de gebruikers van een mobiele telefoon of tablet heeft dat toestel niet beveiligd met een PIN-code of wachtwoord. Dit is een van de resultaten van onderzoek onder 3.000 gebruikers over de hele wereld, die door McAfee tijdens het Mobile World Congress 2013 in Barcelona bekend zijn gemaakt. De meeste consumenten zijn zich niet bewust van de risico’s voor hun privacy, nu smartphones en tablets steeds interessanter worden voor cybercriminelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Berenschot houdt voor tiende maal onderzoek naar marketingtrends

27 februari 2013 - Wat zijn de marketingtrends en hoe spelen marketeers hierop in? Dit zijn de kernvragen waar het Marketingtrendonderzoek 2013 van Berenschot antwoord op geeft. Dit onderzoek ging deze week voor de tiende keer van start en is daarmee het langstlopende marketingtrendonderzoek van Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Bonussen ingezet om personeel binnen de poort te houden na fusie

27 februari 2013 - Grote bedrijven leunen zwaar op retentiebonussen om fusies, overnames en afsplitsingen tot een succes te maken. Dat doen ze omdat het vasthouden van talent essentieel is voor het succes van dergelijke deals. Van de bedrijven die een zogeheten retentieprogramma instellen om het senior en hoger management te behouden, richt 70 procent zich op de lange termijn sleutelfiguren.

 Lees verder...   Reageer
 

Banenverlies in 2012 licht gestegen

26 februari 2013 - In 2012 is de werkgelegenheid in Nederland met 0,7 procent afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van LISA, het landelijk databestand met gegevens over alle vestigingen in Nederland waar betaalde arbeid wordt verricht. Sinds 1996 is dit de derde keer dat de werkgelegenheid in een jaar is afgenomen. In 2011 was er nog sprake van een lichte groei van 0,5 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

'Singles geven positieve impuls aan economie'

26 februari 2013 - Singles die regelmatig op date gaan, geven de Europese economie een aanzienlijke impuls. Zij geven het meeste uit aan cafés, restaurants en entertainment (zoals theater en bioscoop), zo blijkt uit onderzoek van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS. Gemiddeld spenderen singles in Nederland hier jaarlijks 224 euro per persoon aan. De economische crisis heeft slechts gedeeltelijk invloed op het dategedrag.

 Lees verder...   Reageer
 

Verantwoordelijke voor talentontwikkeling ontbreekt vaak

26 februari 2013 - Bij een meerderheid van de organisaties (52 procent) is er geen directe verantwoordelijke voor talentontwikkeling. Dat blijkt uit een onderzoek van ASA. In het onderzoek hebben 275 bedrijven hun ervaringen met talentontwikkeling gedeeld. Wanneer de verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling wel is belegd, is dit doorgaans bij de HR-afdeling (46 procent) of het lijnmanagement (21 procent).

 Lees verder...   1 reactie
 

Vijf manieren om verdachte IP-clients op te merken en te beoordelen

26 februari 2013 - Fortinet deelt de vijf belangrijkste punten op die erop kunnen wijzen dat een apparaat besmet is met malware. Het identificeren van onveilig gedrag van risicoapplicaties en -gebruikers die op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten, is van groot belang voor elke organisatie die APT’s (Advanced Persistent Threats - doorgedreven, permanente bedreigingen) serieus neemt.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom Bokito-spotting helpt uw werkdruk verminderen

26 februari 2013 - Als er dagelijks veel informatie op u afkomt kan het behoorlijk lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden. Wat is relevant en wat niet? Uw brein weet het ook niet altijd en kiest voor de kortste weg. Onderzoekers van het Brigham and Woman’s Hospital in Boston, USA waren benieuwd naar de consequenties van deze tactiek en kwamen tot een opvallende conclusie: ondanks al uw kennis en ervaring kunt u soms flagrant de boot missen in uw werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Weinig animo voor ‘mile high club’ onder Nederlanders

25 februari 2013 - Uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat het plezier van de Britse reiziger al begint in het vliegtuig. Volgens cabinepersoneel zijn het namelijk de Britten die vermoedelijk het grootste deel uitmaken van de ‘mile high club’. Australiërs, Duitsers, Fransen en Brazilianen maken de top vijf compleet.

 Lees verder...   1 reactie
 

Studenten en ceo's: de toekomst is sociaal

25 februari 2013 - Zakelijke relaties ontstaan vooral op het internet. Dat is de mening van de studenten die deelnamen aan de nieuwste IBM Global Student Study. Voor relaties met klanten zien ze sociale media als een topprioriteit. Van ceo's gebruikt echter nog slechts 56 procent sociale media om te communiceren met klanten. Dit schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe bedrijfsprocessen in verschiet

25 februari 2013 - Wat zou het mooi zijn als u bijvoorbeeld op tijd over voorraadgegevens, omloopsnelheden en klantgegevens kunt beschikken. Dan zou een slachterij bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat zij vlees moet terugnemen uit een supermarkt en moet doorverkopen tegen een lagere prijs. In-memory computing draagt die belofte in zich. Een combinatie van hardware, software en bedrijfskennis maakt dit mogelijk. Dit stelt freelance auteur Teus Molenaar.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 723 724 725 726 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10