zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-professionals dringen bij overheid aan om kennisniveau AI op te krikken

AI belangrijkste technologie in tien jaar

12 mei 2023 - Bijna driekwart van de IT-professionals (71 procent) vindt dat de Nederlandse overheid beter op de hoogte moet zijn van Artificial Intelligence (AI) en alle ontwikkelingen hieromheen. Dit blijkt uit onderzoek van technologieconsultant NTT DATA onder ruim 500 IT-professionals. Wat hier mogelijk aan ten grondslag ligt, is dat 38 procent denkt dat AI ons leven totaal gaat veranderen.

IT-professionals kijken met een positieve blik naar de toekomst van AI. Zo is ruim één op de drie (37 procent) van mening dat AI dé technologie is die de grootste bijdrage aan een nieuw tijdperk binnen de IT-sector levert. Daarnaast verwacht 36 procent van de IT-professionals dat het over tien jaar de belangrijkste technologie op zakelijk vlak is. Volgens de IT-professionals komt dat omdat AI tegen die tijd de meest gebruikte technologie is (29 procent) en dat er dan het meeste geld aan wordt uitgegeven (29 procent). IT-professionals zijn dus zeer enthousiast over deze technologie. Slechts drie procent van hen denkt dat AI snel gaat verdwijnen.IT-professionals lyrisch over AI
Berend ten Wolde, Director Industry Nederland bij NTT DATA: "Er zijn veel nieuwe technologieën die je als organisatie kunt uitproberen en implementeren. AI steekt hier volgens het onderzoek met kop en schouders bovenuit. IT-professionals zijn er lyrisch over, ondanks de gevaren, bijvoorbeeld met betrekking tot privacy of hacken, die steeds vaker worden aangehaald. Daar komt waarschijnlijk ook de kritische noot richting de overheid vandaan. De overheid moet ervoor zorgen dat het bedrijfsleven goed op de hoogte is van alle ontwikkelingen en eventuele gevaren die technologieën met zich meebrengen. Dit geldt ook voor AI. Neem hier als IT-afdeling ook een sleutelrol in. Denk eerst goed na wat de technologie voor jouw organisatie kan opleveren en wat mogelijke nadelen of gevaren zijn. Ga vervolgens met collega’s in gesprek over de voordelen en informeer hen over de mogelijkheden. Neem eventuele twijfels en angsten serieus en bagatelliseer deze niet. Zo zorg je ervoor dat een nieuwe technologie in de gehele organisatie wordt geaccepteerd."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven die AI omarmen presteren aanzienlijk beter,
 'Ethisch kompas nodig voor ontwikkeling van betrouwbare AI”'
 Belangstelling voor expertise AI vertienvoudigd in Nederland
 Generatieve AI en samensmelting van fysieke en digitale wereld zorgt voor ingrijpende verandering
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10