zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanagers vermijden IT

19 juli 2001 - Topmanagers houden zich veel te weinig bezig met informatietechnologie (IT). Dat vinden Europese IT-managers.

 Lees verder...   Reageer
 

CBS weerlegt oude beurswijsheid

17 juli 2001 - De oude beurswijsheid Sell in May and come back in September is niet juist. Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek na een analyse van de beurskoersen van de afgelopen 20 jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer invloed aandeelhouders en werknemers op topsalarissen

15 juli 2001 - Aandeelhouders en werknemers krijgen meer invloed op de gang van zaken in grote ondernemingen, onder meer over de beloningen van de bestuurders. Het kabinet heeft vrijdag besluiten genomen over het zogenoemde structuurregime van grote ondernemingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ondanks irritatie werken advertentiebanners op internet

4 juli 2001 - Adverteren op internet door middel van banners kan een positief effect hebben op het imago van merken. Dat blijkt uit het online onderzoek naar de effectiviteit van online reclames door Pro Active.

 Lees verder...   Reageer
 

'Afrekenen met hardnekkige communicatiemythe'

2 juli 2001 - De door veel communicatietrainers en -adviseurs gehanteerde stelling dat het een boodschap voor 93% door non-verbaal gedrag wordt overgebracht, berust op een misverstand. Dat beweert sales- en marketingspecialist Michel Hoetmer.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie manieren om succesvol te innoveren

26 juni 2001 - Ondernemen is innoveren, aldus een bespreking van G. Hamels 'Leading the revolution' in Management Team. Hamel is de bedenker van het concept 'kerncompetenties' en beschrijft in zijn boek de spelregels van de 'nieuwe economie' om ze vervolgens toe te passen op de rest van het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw vorm van RSI: de WAP-vinger

24 juni 2001 - Wie veel SMS-berichten verstuurt heeft kans op het oplopen van een zogenaamde WAP-vinger. Volgens Britse wetenschappers veroorzaakt het versturen van berichten over de telefoon een verstoring van de bloedcirculatie in de vingers waardoor de klacht ontstaat.

 Lees verder...   Reageer
 

Niet kwaliteit maar populariteit bepaalt carrièrekansen

21 juni 2001 - Uit onderzoek van de universiteit van Colombia blijkt dat voor een goed betaalde baan het belangrijker is dat iemand aardig gevonden wordt dan dat hij voldoet aan de vaardigheden die vereist zijn voor de functie. Populaire collega's krijgen sneller salarisverhoging dan beter gekwalificeerde, maar minder populaire collega's.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote verschillen in Europese managementstijlen

17 juni 2001 - Ondanks de Europese integratie, blijft de culturele diversiteit in managementstijlen groot, aldus Elan Online deze week. Wat zijn de verschillen per land?

 Lees verder...   Reageer
 

90% ICT-projecten valt te duur uit

15 juni 2001 - Slechts tien procent van de grote bedrijven in Nederland lukt het om ICT-projecten binnen het vooraf bepaalde budget te houden. Er wordt tussentijds vrijwel niet geëvalueerd, waardoor de kosten sterk kunnen oplopen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrienden en vijanden bepalend voor loopbaan

7 juni 2001 - Vrienden en vijanden hebben grote invloed op iemands carriere. Vijanden op het werk kunnen ertoe leiden dat iemand vertrekt naar een baan met een lagere status of zelfs werkloos wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Private Balanced Scorecard voor goede balans werk/privé

27 mei 2001 - De Private Balanced Scorecard is een nieuw instrument om de balans werk en privé te bewaken. Het instrument is een vrije variant op de Business Balanced Scorecard, die in veel organisaties wordt gehanteerd als managementinstrument.

 Lees verder...   Reageer
 

Succesvolle ondernemers laten zich coachen

22 mei 2001 - Twee op de drie succesvolle ondernemers laten zich bijstaan door een externe coach. Zij vinden dit een goed hulpmiddel in hun persoonlijk functioneren.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren om een vijandige overname tegen te werken

17 mei 2001 - Vijandige overnames, of varianten daarvan, zijn aan de orde van de dag. Veel ondernemingen kunnen immers alleen snelle groei laten zien door fusies of acquisities.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1507 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10