zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Loonkosten Nederland relatief laag

7 augustus 2001 - Nederland is één van de goedkoopste landen wat betreft loonkosten voor bedrijven. Accountantsbureau Ernst & Young berekende voor 33 landen de kosten van arbeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw: na de yup en de dinki is er nu de BoBo

7 augustus 2001 - Marketeers delen de wereld graag in groepen. Oftewel, lang leve de dinkies, de homo’s, de nouveau riches, de senioren of de etnische minderheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Grote belangstelling voor nomineren Topman van het Jaar

7 augustus 2001 - Sinds maandag bekend werd dat dit jaar voor het eerst de nominatieronde voor de verkiezing Topman van het Jaar via internet verliep, heeft het storm gelopen op de websites van Managers Netwerk Nederland en Managersonline.nl. Er is grote belangstelling om een topman voor te dragen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ouderen blijven langer werken

5 augustus 2001 - Overheidsbeleid om ouderen langer aan het werk te houden, lijkt succes te hebben. De arbeidsdeelname van ouderen neemt de laatste jaren toe.

 Lees verder...   Reageer
 

Charisma heeft weinig te maken met leiderschap

5 augustus 2001 - Wat is het geheim achger een succesvolle onderneming. Effectief leiderschap? Het antwoord daarop is niet eenduidig.

 Lees verder...   Reageer
 

Gerestylde site met filmpjes omzeilt systeembeheerders

5 augustus 2001 - Steeds meer worden tijdens kantooruren websites bezocht, waarop grappige en bijzondere filmpjes en plaatjes te vinden zijn. Het spelen van spelletjes en het bekijken van plaatjes en filmpjes vormen een zware belasting voor bedrijfsnetwerken.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers in de fout bij vakantiewerk

3 augustus 2001 - Vakantiewerkers die te jong zijn om te mogen werken, jongeren die met gevaarlijke machines omgaan of veel te veel uren maken: de Arbeidsinspectie trof het de afgelopen weken allemaal weer veelvuldig aan. De overheidsdienst controleert elke zomer of vakantiewerkers op een veilige en verantwoorde manier kunnen werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Face-to-face communicatie effectiever dan email

3 augustus 2001 - Elektronische communicatie verloopt niet altijd even goed, omdat het niet mogelijk is er menselijke emoties mee over te brengen. Dat concluderen onderzoekers van de Amerikaanse Temple University in Philadelphia.

 Lees verder...   Reageer
 

Imagocampagnes op arbeidsmarkt veel van het zelfde

3 augustus 2001 - Het bedrijfsimago als wervingsmiddel blijkt minder onderscheidend dan menig communicatiespecialist vermoedt. Middelgrote ondernemingen grijpen massaal naar populaire wervingstermen als 'dynamisch', 'informeel' en 'resultaatgericht'.

 Lees verder...   Reageer
 

'Driekwart kredietinstellingen overtreedt de wet'

31 juli 2001 - De Vereniging Consument & Geldzaken gaat een eigen keurmerk voor financiële diensten en producten introduceren. De vereniging doet dit om consumenten te helpen het kaf van het koren te scheiden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Civiele procedures tegen Nina Brink gaan gewoon door

31 juli 2001 - Het Openbaar Ministerie ziet af van vervolging van Nina Brink. Diverse civiele procedures tegen haar gaan echter gewoon door.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft bedrijven weet niet waar IT-budget aan opgaat

31 juli 2001 - Bedrijven geven gemiddeld ruim 5% van de omzet uit aan IT. De opdrachtgevers zijn echter vaak ontevreden over de automatiseerders, zo blijkt uit een recent onderzoek van Ernst & Young.

 Lees verder...   Reageer
 

Reclame in nieuwe media werkt

30 juli 2001 - Consumenten reageren positief op reclame in nieuwe media, zoals internet en SMS. Dat stelt marktonderzoekbureau Datamonitor.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslagen werknemers reageren grofweg op drie manieren

26 juli 2001 - De emotionele effecten van ontslag kunnen zeer verschillend zijn. De wijze waarop een ex-werknemer tegenover zijn laatste baan stond is daarin een bepalende factor.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1506 1507 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10