zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

VVD en D66 vormen verbond tegen PvdA in WAO-soap

17 februari 2002 - VVD en D66 willen dat hun bewindslieden in het kabinet zo snel mogelijk een oplossing vinden voor het WAO-probleem. Ze moeten het onderling eens worden en zich niets aantrekken van PvdA-bewindslieden.

 Lees verder...   Reageer
 

CPB maakt gehakt van WAO-akkoord

14 februari 2002 - Het SER-advies over de WAO zal niet leiden tot vermindering van het aantal WAO-uitkeringen, maar in het ongunstigste geval een stijging veroorzaken met 48.000. De jaarlijkse uitgaven zullen door de SER-plannen hooguit gelijk blijven of met 1,4 miljard euro stijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Wat zijn de topmerken van Nederland per productcategorie?

14 februari 2002 - KPN is het sterkste merk van Nederland, gevolgd door Iglo en KLM. Dit blijkt uit het onderzoek European Trusted Brands 2002 van Reader's Digest.

 Lees verder...   Reageer
 

Wet- en regelgeving zit ondernemers dwars bij uitbreiding

14 februari 2002 - Tweederde van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf die de afgelopen drie jaar hun bedrijf hebben uitgebreid zijn tegen problemen aangelopen. Het zijn vooral derden die beroeps- en bezwaarprocedures aanspannen waardoor ondernemers onverwacht veel hinder ondervinden.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft werknemers heeft relatie gehad op het werk

13 februari 2002 - In Nederland zijn relaties tussen collega's heel normaal en geaccepteerd. Een op de twee Nederlandse werknemers heeft ooit een relatie op het werk gehad.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge ambtenaren ontevreden over werk en loopbaan

13 februari 2002 - Een gloednieuwe flitsende reclamecampagne verandert er vooralsnog weinig aan: jonge ambtenaren zijn niet tevreden met hun werk. Zij klagen steen en been over de bedrijfscultuur bij de logge overheidsapparaten en vinden dat er te weinig carrièremogelijkheden zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

100. 000 klanten gebruiken online handelsregister

13 februari 2002 - De Kamers van Koophandel hebben op 12 februari de grens gepasseerd van maar liefst 100.000 online klanten. De site wordt vooral gebruikt voor het opvragen van uittreksels uit het handelsregister.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers: Kamer van Koophandel moet niet concurreren met private bedrijven

12 februari 2002 - Ondernemers moeten minder gaan betalen aan kamers van koophandel. Dat zegt de ondernemingsorganisatie VNO-NCW in het kader van een evaluatie van de Wet op de kamers van koophandel en fabrieken van 1997.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland één van de goedkoopste vestigingslanden

12 februari 2002 - Ondernemingen die een nieuwe vestiging openen, zijn het voordeligst uit in Canada. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG naar de bedrijfskosten in de VS, Japan, Canada, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers zijn ontevreden over eigen baas

12 februari 2002 - Nederlandse managers zijn weinig tevreden over hun werkomstandigheden. Ergernis nummer 1 met stip: de eigen baas.

 Lees verder...   Reageer
 

Online advertising verhoogt effectiviteit campagne

11 februari 2002 - De effectiviteit van advertentiecampagnes kan significant stijgen door de inzet van online media. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van de Advertising Research Fountation, Het Interactive Advertising Bureau (IAB) en webportal MSN.

 Lees verder...   Reageer
 

Verzekeraars helpen dubbel aantal zieken weer aan het werk

11 februari 2002 - Verzekeraars hebben in 2001 twee keer zoveel zieke werknemers weer aan het werk geholpen als het jaar daarvoor. Het ging om circa 10.000 zieke werknemers, aldus het Verbond van Verzekeraars maandag.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe regeling concurrentiebeding valt slecht

11 februari 2002 - De regering stelt de Tweede Kamer voor dat de werkgever voortaan een vergoeding moet geven voor elke maand dat een ex-werknemer niet in dezelfde branche mag werken. Het beding mag voortaan hooguit een jaar duren en geldt niet meer bij ontslag in proeftijd of bij faillissement.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiderschapscrisis bij Leefbaar Nederland

10 februari 2002 - Pim Fortuyn hoopt op een verzoening met het bestuur en de leden van Leefbaar Nederland. Het partijbestuur zegde gisterochtend in het tv-programma Buitenhof bij monde van partijvoorzitter Jan Nagel het vertrouwen in hem op.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1479 1480 1481 1482 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10