zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Overnames uit de jaren negentig worden massaal teruggedraaid

24 februari 2002 - Veel ondernemingen willen bedrijven die ze in de jaren negentig hebben gekocht, weer kwijt. Van de grote overnames die destijds plaatsvonden, wordt op het ogenblik ruim tweederde teruggedraaid.

 Lees verder...   Reageer
 

Imagomakers hebben slecht imago

21 februari 2002 - De PR-sector -Public Relations- heeft een smoezelig imago. Een onderzoek in de VS van de Council of PR Firms onder duizend volwassenen toont aan dat PR als een duister vakgebied wordt gezien.

 Lees verder...   Reageer
 

'Accountantsverklaring is waardeloos'

21 februari 2002 - Een accountansverklaring zegt helemaal niets over de jaarrekening van een bedrijf en heeft dan ook geen enkele waarde. Accountants zijn vergelijkbaar met cipiers, die betaald worden door de gevangenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Sponsored magazines goed voor klantrelatie

21 februari 2002 - Steeds meer bedrijven geven hun eigen tijdschrift uit, omdat het een ideaal medium is om het klantcontact te intensiveren. Maar om een succesvol sponsored magazine uit te geven, moet wel aan een tweetal voorwaarden worden voldaan.

 Lees verder...   Reageer
 

BV Nederland dreigt weer in de rode cijfers te belanden

20 februari 2002 - Het Centraal Planbureau (CPB) gaat er van uit dat Nederland in 2003 opnieuw in de rode cijfers terecht komt. Dat blijkt uit voorlopige berekeningen van het planbureau over de economische ontwikkelingen in 2002 en 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Eind in zicht voor geldverslindende Melkert-banen

20 februari 2002 - De Melkertbaan en andere vormen van gesubsidieerde arbeid lijken definitief op hun retour. Werkgeversorganisaties, vakbonden en kroonleden in de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben in een werkgroep overeenstemming bereikt over het afschaffen van de zogeheten I/D-banen en de WIW-regeling voor langdurig werklozen.

 Lees verder...   Reageer
 

FNV in actie tegen de wereld voetbalbond FIFA

20 februari 2002 - De Landelijke India Werkgroep (LIW), de FNV en de Schone Kleren Kampagne (SKK) zijn een emailcampagne begonnen tegen vandaag de internationale voetbalbond FIFA en de fabrikanten van sportartikelen. De campagne richt zich op de productie van sportartikelen zonder schending van arbeidsrechten en zonder kinderarbeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Agressie door computers en internet

20 februari 2002 - Trage internetverbindingen of slecht werkende websites zetten aan tot agressie op het werk. Meer dan de helft van de duizend ondervraagde personen geeft aan regelmatig in woede uit te barsten en gefrustreerd achter het beeldscherm te zitten.

 Lees verder...   Reageer
 

Te koop: congres.nl en uitzendbureau.nl

19 februari 2002 - Belangstellenden kunnen zich vanaf 27 februari inschrijven voor 226 '.nl'-domeinen die nu nog geblokkeerd zijn. Het gaat daarbij om de zogeheten generieke domeinnamen, zoals autosport.nl, congres.nl, journalisten.nl, makelaars.nl, restaurant.nl en uitzendbureau.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB'ers vinden consultants te duur of te traag

19 februari 2002 - Nederlandse ondernemers zijn niet tevreden over het aanbod van adviezen. Commerciële adviezen zijn vaak te duur, niet-commerciële adviezen bij branche-organisaties of de Kamer van Koophandel zijn vaak te traag.

 Lees verder...   Reageer
 

Early adopters zijn altijd dezelfde mensen

19 februari 2002 - Early Adopters -consumenten die 'in' zijn voor nieuwe producten en diensten- zijn een onmisbare wegwijzer voor marketeers. Goed nieuws voor hen: het zijn altijd dezelfde mensen.

 Lees verder...   Reageer
 

Elke week een motivatietip in de email

19 februari 2002 - Het trainings- en coachingsbureau SalesQuest gaat managers online coachen met een wekelijkse motivatietip. Hoewel SalesQuest zich primair richt op salesmanagers, zijn de tips ook heel goed toe te passen in andere vakgebieden.

 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf eigenschappen van leiderschap tijdens de recessie

17 februari 2002 - Ten tijde van een recessie hebben leiders andere eigenschappen nodig, dan wanneer het goed gaat met de economie. In een krimpende economie moeten ze grote risico's nemen, worden er hoge eisen gesteld aan hun resultaten en de opheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever mag werknemer beperkt bespieden met camera's

17 februari 2002 - Verborgen cameratoezicht op werknemers is verboden, behalve als het noodzakelijk is voor een duidelijk omschreven en aanvaardbaar doel. Beveiliging van een bedrijf tegen sabotage kan zo`n doel zijn.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1478 1479 1480 1481 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10