zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

OR-leden voelen zich tegengewerkt door directies

10 februari 2002 - Ondernemingsraden hebben grote problemen om inhoud te geven aan de medezeggenschap. Ruim driekwart van de OR-leden zegt zijn werk niet goed te kunnen doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Asielzoekers mogen meer soorten werk doen

10 februari 2002 - De Tweede Kamer is akkoord gegaan met het voorstel om de arbeidsmogelijkheden voor asielzoekers uit te breiden. Tot nu toe mochten asielzoekers die wachtten op een verblijfsvergunning een paar weken per jaar kortdurende werkzaamheden verrichten.

 Lees verder...   Reageer
 

'Hasj legaliseren om stress te voorkomen'

7 februari 2002 - De grootste vrouwenvakbond van Groot-BrittanniŽ, Unison, wil dat het gebruik van hasj gelegaliseerd wordt. De vakbondsvrouwen in vinden dat de drug vrij verkrijgbaar moet zijn om stress tegen te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Homo-marketing werkt

7 februari 2002 - Marketing die specifiek gericht is op homoseksuelen en lesbiŽnnes is effectief. Hoewel er geen `homoseksuele` producten en diensten bestaan, blijkt uit het klantenbestand van het Australische PR-bureau Out Now dat er ondernemingen zijn die zich expliciet tot homoseksuelen richten.

 Lees verder...   Reageer
 

Mobiele telefoon-abonnees klagen het meest

7 februari 2002 - De mobiele telefoon is de grootste bron van klachten voor consumenten. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting. Kwalitatieve Klachtbehandeling.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacaturebank voor commissarissen geopend

6 februari 2002 - Bedrijven of ondernemingsraden die nieuwe commissarissen zoeken kunnen voortaan terecht bij een nieuw landelijk register. Het register wordt donderdag gelanceerd door werkgevers- en werknemersorganisaties in de Sociaal-Economische Raad (SER) in Den Haag.

 Lees verder...   3 reacties
 

ING enig Nederlands bedrijf in top-10 beste Europese werkgevers

6 februari 2002 - ING Groep heeft zich als enige Nederlandse bedrijf in de top-10 van beste Europese werkgevers gekwalificeerd. ING deelt de ranglijst met bedrijven als Porsche, Nokia en Pret A Manger, waarbij nog geen onderlinge ranking is aangebracht.

 Lees verder...   Reageer
 

Veel seks goed voor succesvol verloop zwangerschap

6 februari 2002 - Seks, veel seks, verhoogt niet alleen de kans op zwangerschap, maar kan ook problemen voorkomen die soms leiden tot miskramen en doodgeboren kinderen. Dit meldt het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist woensdag.

 Lees verder...   Reageer
 

Justitie start onderzoek naar criminaliteit bij bedrijven

5 februari 2002 - De ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en zijn gestart met een onderzoek naar de criminaliteitssituatie bij het bedrijfsleven. Meer dan 5000 bedrijven in alle sectoren worden geŽnquÍteerd over de mate waarin zij slachtoffer zijn van criminaliteit en welke preventieve maatregelen zij treffen.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse topmanagers blinken uit in politieke correctheid

5 februari 2002 - Nederlandse topmanagers willen strengere regels voor kinderarbeid en meer invloed voor pressiegroepen als Greenpeace tijdens de Wereld Handelsbesprekingen. Managers in andere Europese landen hechten daar minder waarde aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Prestatieloon heeft nauwelijks effect op werknemer

5 februari 2002 - Prestatiebeloning heeft nauwelijks effect op werknemers. Dit blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van KPMG Consulting onder 230 grotere bedrijven en overheidsinstellingen in Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland zesde op top-75 internet-economieŽn

4 februari 2002 - De economieŽn van de Verenigde Staten, IJsland, de Scandinavische landen en Nederland profiteren het meest van de nieuwe informatietechnologie. Landen als ItaliŽ en Frankrijk blijven daar ver bij achter.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw e-zine voor managers gelanceerd

4 februari 2002 - Vorige week is een nieuw management e-zine, Managementnieuws.nl van start gegaan. Het is daarmee het achtste online magazine dat zich richt op managers.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe ziet de boardroom-agenda van 2002 eruit?

4 februari 2002 - Het besturen van ondernemingen wordt weer moeilijk. Dat stelt Burt Rost van Tonningen in een recente bijdrage op M@n@gement.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1480 1481 1482 1483 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
ĎBen jij een workaholic?í (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eťn op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10