zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ook online uitzending van koninklijk huwelijk mislukt

3 februari 2002 - Na de mislukte chatsessie met kroonprins Willem Alexander en Máxima, zijn ook bij de live uitzending van het huwelijk van het paar de beperkingen van internet pijnlijk duidelijk geworden. De online video-uitzending van het koninklijk huwelijk op de site van de publieke omroep was niet of nauwelijks te volgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Online shoppen is vooral een mannenzaak

3 februari 2002 - Hoewel Nederland in vergelijking met andere landen een hoog percentage vrouwelijke internetgebruikers heeft, blijken het toch nog vooral de mannen te zijn die op internet boodschappen doen. Dat blijkt uit het rapport 'Consumer Internet Commerce in the Netherlands' van het onderzoeksbureau IDC.

 Lees verder...   Reageer
 

Software controleert cv op leugens

3 februari 2002 - Er is software op komst die automatisch teksten van CV's en sollicitatiebrieven doorspit. Met de dataming-technologie die ervoor wordt gebruikt worden de gegevens geanalyseerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Haar belangrijker dan werken

31 januari 2002 - Werkende Britse vrouwen vinden hun kapsel belangrijker dan het werk dat ze doen. Uit een onderzoek van het shampoomerk Organics blijkt dat 6,25 procent van de vrouwen zich ziek meldt als ze een 'bad hair day' hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Dertien 'misverstanden' over het WAO-akkoord, volgens de FNV

31 januari 2002 - Het deze maand trots gepresenteerde SER-akkoord over de WAO lijkt een langzame dood te sterven. SER-Kroonlid Robin Linschoten weigerde het akkoord te tekenen en volgens CDA en VVD is het ontuitvoerbaar en te duur.

 Lees verder...   Reageer
 

Wellink: 'Regionale verschillen in cao-lonen nodig'

31 januari 2002 - Salarissen zouden sterker moeten verschillen per regio en bedrijfstak. Waar veel vraag is naar bepaalde werknemers, zouden de lonen sterker moeten stijgen dan in regio's met veel werklozen of bedrijven met weinig vacatures.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers zijn fervente helpdesk-bellers

30 januari 2002 - Leidinggevenden maken bovengemiddeld gebruik van helpdesks. Dat blijkt een onderzoek van helpdesk-specialist Touchpaper.

 Lees verder...   Reageer
 

Staatssecretaris Verstand lanceert nieuw luchtbalonnetje: rouwverlof

30 januari 2002 - Staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken) lijkt uit te zijn op een nieuwe vorm van verlof: rouwverlof. Zij lijkt daarmee de staatssecretaris van Verlofzaken te worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Claim van ontslagen KPN-topmanagers weinig kansrijk

29 januari 2002 - De claim van zestig ontslagen topmanagers van KPN om een betere vertrekregeling te krijgen, is weinig kansrijk. Voor ontbinding van individuele overeenkomsten wordt de kantonrechter ingeschakeld, die de zogenaamde kantonrechterformule hanteert.

 Lees verder...   Reageer
 

Zwolle beste woonstad voor hoog opgeleiden

29 januari 2002 - De stad Zwolle staat op de eerste plaats in de top-40 woonsteden van Nederland. De Overijsselse hoofdstad wordt gevolgd door Amstelveen en Apeldoorn.

 Lees verder...   Reageer
 

Mensen kunnen niet zonder leugens

29 januari 2002 - Uit onderzoek van de Britse leugenspecialist Albert Vrij naar het lieggedrag van mensen blijkt dat iemand twee aperte leugens per dag vertelt, oftewel 14 per week, 700 per jaar en 50.000 in een heel mensenleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe marketingtrend: egomania

28 januari 2002 - De laatste trend op het gebied van marketing heet: egomania. Terwijl fysieke producten steeds meer uitwisselbaar worden, hebben consumenten behoefte aan een eigen, persoonlijke stijl.

 Lees verder...   Reageer
 

Michael Porter steunt kritiek Jan Marijnissen op loonmatigingsbeleid

28 januari 2002 - Het jarenlange beleid van loonmatiging in Nederland heeft een remmende werking op het innovatieve vermogen van Nederlandse ondernemingen. Dat stelt lijsttrekker Jan Marijnissen van de SP.

 Lees verder...   Reageer
 

'Zonder streetsmartness, geen succes!'

28 januari 2002 - Streetsmartness is een onmisbare eigenschap voor succes. Dat stelt Willem Verbeke in de laatste uitgave van Management View.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1481 1482 1483 1484 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10