zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Arbeidsinspectie gaat strenger optreden tegen werknemers

27 januari 2002 - De Arbeidsinspectie zal in 2002 strenger optreden tegen werknemers die zich niet houden aan regels voor veilig en gezond werken. Ook stort de inspectie zich op de illegale arbeid in de land- en tuinbouw.

 Lees verder...   Reageer
 

Dijkstal steunt WAO-akkoord niet

27 januari 2002 - Hans Dijkstal, dit weekend officieel tot lijsttrekker van de VVD gekozen, steunt het pas gesloten SER-akkoord over de WAO niet. Volgens hem is het akkoord 'boterzacht'.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal websites op internet loopt terug

27 januari 2002 - Het lijkt erop dat het internet kleiner wordt. Volgens onderzoeksbureau Netcraft waren er eind 2001 exact 182.142 websites minder dan nog een maand eerder, eind november.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders brengen spaar-Euro's naar België

24 januari 2002 - Opvallend veel Nederlanders maken van de invoering van de euro gebruik om hun spaarcenten naar Belgische grenskantoren te brengen.

 Lees verder...   Reageer
 

Johnson & Johnson, Coca Cola en Microsoft hebben beste imago

24 januari 2002 - De multinational Johnson & Johnson heeft het beste bedrijfsimago in de Verenigde Staten. De farmaceut wordt op de voet gevolgd door Coca Cola en Microsoft.

 Lees verder...   Reageer
 

Reizigers geven NS een voldoende

24 januari 2002 - De Nederlandse Spoorwegen hebben van de reizigers voor heel 2001 een 6,2 als rapportcijfer gekregen. Het spoorbedrijf had vooral te lijden onder het grote aantal treinen dat niet op tijd reed.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwen zijn de baas in hedendaagse reclame

23 januari 2002 - De rol van vrouwen in reclame-uitingen is veel prominenter geworden. De machoman is volledig verdwenen - veeleer moet hij de vrouw boven zich dulden in advertenties en commercials.

 Lees verder...   Reageer
 

'Individuele afspraken met werknemers kunnen cao vervangen'

23 januari 2002 - Ondernemers zijn over het algemeen tevreden over arbeidsovereenkomsten op maat, waarin werkgevers met individuele werknemers afspraken maken over zaken als arbeidstijden en beloning. Onderzoekers van de Stichting Management Studies denken dat dergelijke afspraken de cao's kunnen gaan vervangen.

 Lees verder...   Reageer
 

Thomas Siebel 'Industry-ceo' van het jaar 2001

23 januari 2002 - Het Amerikaanse tijdschirft IndustryWeek heeft Thomas M. Siebel, oprichter, chairman en chief executive officer van Siebel Systems Inc., uitgeroepen tot 'Ceo of the Year'. Het tijdschrift baseert de toekenning van de onderscheiding op de grote aandacht van Siebel voor klantentevredenheid.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB wil af van vaste werkweek; FNV en CNV zijn tegen

22 januari 2002 - Werkgeversorganisatie MKB-Nederland wil af van de vaste werkweek. Werknemers moeten bereid zijn de ene week of maand veel meer te werken en de andere periode veel minder.

 Lees verder...   Reageer
 

Radicale strategiewijziging kost bedrijven veel geld

22 januari 2002 - Het roer omgooien blijkt voor bedrijven een gevaarlijke bezigheid. Een drastische koerswijziging om nieuwe markten te veroveren brengt grote risico's met zich mee, zoals VNU, Numico en Wessanen hebben ondervonden.

 Lees verder...   Reageer
 

KPN: 'Sabotage bij chatsessie met Willem-Alexander en Máxima' (Update!)

22 januari 2002 - KPN vermoedt dat er sabotage in het spel is bij het vastlopen van de chatsessie op internet van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Kort na het begin van het gesprek via internet tussen honderd genodigden en het aanstaande bruidspaar liep de site van het koninklijk huis vast door een technische storing.

 Lees verder...   Reageer
 

CPB twijfelt over WAO-akkoord

21 januari 2002 - Het Centraal Planbureau (CPB) weet nog niet of het zijn gematigd positieve oordeel over de WAO-plannen van de Sociaal Economische Raad (SER) handhaaft. Het CPB heeft dat oordeel namelijk verbonden aan de mededeling van de SER dat psychisch arbeidongeschikten in de toekomst niet meer in de WAO terecht komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Dooradverteren tijdens recessie zorgt voor spectaculaire omzetstijging

21 januari 2002 - Bedrijven die hun advertising en promotie tijdens een recessie op peil houden of verhogen boeken, volgens onderzoek uit 1974/1975, na de recessie een plus in de verkopen van 35 procent en 60 procent in winst. Dat blijkt volgens Rik Riezebos, directeur van het Erasmus Brand Management Center, uit een zevental wetenschappelijke studies.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1482 1483 1484 1485 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10