zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nina Brink sleept Quote voor de rechter

6 februari 2005 - Nina Brink, vooral bekend van het beursdebacle rondom internetbedrijf World Online, sleept het zakenblad Quote voor de rechter. Het blad schreef in het februarinummer dat Brink in 1998 haar toenmalige president-commissaris tot aftreden heeft gedwongen na een vooropgezet seksschandaal.

 Lees verder...   Reageer
 

Justitie ziet 4000 mogelijke faillissementsfraudes door de vingers

3 februari 2005 - Faillissementsfraude wordt al jarenlang niet of nauwelijks bestraft. Hoewel bij één op de drie faillissementen sprake is van fraude en de schade daardoor een miljard euro per jaar beloopt, krijgen verdachte praktijken rond een bedrijfsbeëindiging weinig aandacht van Justitie.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf manieren om geld wit te wassen

3 februari 2005 - Het witwassen van geld is in Nederland uitgegroeid tot een florerende branche waarin grote kapitalen omgaan. Er bestaan geen officiele cijfers maar afgaande op indicaties (opvallende financiele transacties bij banken, de aanschaf van luxe goederen), hebben criminelen naar schatting 600 a 700 miljard dollar te besteden.

 Lees verder...   Reageer
 

Studenten willen liefst bij Philips aan de slag

3 februari 2005 - Philips is voor veel studenten in het hoger onderwijs favoriet als toekomstige werkgever. Philips nam de koppositie het afgelopen jaar over van Unilever, dat in de toptien naar een derde plaats zakte. Nummer twee is Shell. Dit blijkt uit het jaarlijks onderzoek onder enkele duizenden studenten van het tijdschrift Intermediair en adviesbureau Ebbinge.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannen in 'vrouwenberoep' worden gepest

2 februari 2005 - Vrouwen in een 'mannenbaan' hebben het moeilijk. Ze worden vaak gepest of seksueel geïntimideerd. Maar ook mannen kunnen het moeilijk hebben als ze een 'vrouwenberoep' hebben. Ze worden vaak gepest. Dat blijkt uit onderzoek van W. Eriksen S. Einarsen in het European Journal of Work and Organizational Psychology.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse ondernemers hebben weinig stress

2 februari 2005 - Nederlandse ondernemers lijden veel minder onder stress dan hun collega's elders in de wereld. Wereldwijd zegt 39 procent van de bedrijfseigenaren het afgelopen jaar meer stress te hebben gehad dan in 2003. In Nederland is de stress onder ondernemers met 25 procent relatief zeer weinig toegenomen, alleen in Zweden is de stresstoename lager.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaans bedrijf verplicht werknemers af te vallen

2 februari 2005 - Afvallen of opstappen, dat is de keuze voor het personeel van een Amerikaanse verzekeringsintermediair. Eerder dwong het bedrijf zijn personeel al te stoppen met roken, zelfs buiten werktijd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Rara hoe kan dat? Vertrek van bedrijven naar buitenland goed voor economie

1 februari 2005 - Het aantal overplaatsingen van werk en investeringen naar het buitenland door Nederlandse bedrijven is de afgelopen tien jaar toegenomen. Het effect op de werkgelegeheid is beperkt, Nederlandse ondernemingen worden juist sterker van het verplaatsen van hun productie, vindt staatsecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Dominante leiders hebben meer testosteron én hersenen

1 februari 2005 - Dominantie leidt tot de aanmaak van het mannelijk geslachtshormoon testosteron. Dat versterkt de dominantie, waardoor het dominant leiderschap sterker wordt. En wie bang is dat teveel testosteron het heldere denken aantast heeft het mis. Want ook de hersenen gaan ervan groeien.

 Lees verder...   Reageer
 

Reclame voor de man moet simpel zijn

1 februari 2005 - Reclame gericht op mannen moet vooral eenvoudig zijn. Mannen hebben liever geen ingewikkeld gedoe en houden wel van wat strijd en competitie. Vrouwen geven de voorkeur aan advertenties met een harmonische uitstraling, en daarbij mag het wel wat complexer zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Na Shell krijgt ook Unilever nieuwe structuur

31 januari 2005 - Unilever kondigt op 10 februari een ingrijpende structuurwijziging aan. Het levensmiddelenconcern bestaat nu nog uit een Nederlandse en een Britse tak, maar moet één onderneming met één raad van bestuur worden. Shell/Koninklijke Olie onderging vorig jaar een soortgelijke operatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Sturen op betrokkenheid leidt tot topprestaties

31 januari 2005 - Om hun werknemers topprestaties te laten leveren, moeten ondernemingen sturen op betrokkenheid. Organisaties met sterk betrokken werknemers maken namelijk meer winst, zo blijkt uit een studie van Hewitt en ISR naar 41 ondernemingen.

 Lees verder...   Reageer
 

TV-reclame uitverkocht maar wel tegen lagere prijs

31 januari 2005 - De zendtijd voor tv-reclame was in 2004 vrijwel geheel uitverkocht. De TV-zenders betaalden daarvoor echter wel een prijs. De prijzen daalden met gemiddeld 7,5 procent. De groei van de tv-zenders bleef daardoor beperkt tot 1,4 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannelijke klanten gevoelig voor privileges

30 januari 2005 - Een klantenkaart of vaste-klanten-korting zijn goede manieren om mannen aan een winkel te binden. Uit een steekproef die onderzoeksbureau GfK hield onder 1.400 mannen in verschillende leeftijdscategorieen, blijkt dat zij vaak gecharmeerd zijn van de extra aandacht die zij krijgen van de winkelier.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1336 1337 1338 1339 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10