zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De drie groeistrategieën van 2005

11 februari 2005 - Bijna alle topmanagers verwachten dat de omzet en winst van hun bedrijven in 2005 zal groeien. Dat bljkt uit de zogeheten CEO Briefing van de Economist Intelligence Unit. Volgens het rapport zien de ceo's wel risico's, maar gaan ze er vanuit dat verbeteringen op het gebied van klantenservice, kostenefficiency en innovatie de komende drie jaar voor aanzienlijke groei gaan zorgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Succes is een keuze

10 februari 2005 - Waarom heeft de ene persoon veel meer succes in het leven dan de andere? Is het toeval of puur geluk? Zeker niet, meent verkoopgoeroe Brian Tracy. Hij legt uit hoe succes voor iedereen haalbaar is. Jawel: succes is een keuze.

 Lees verder...   Reageer
 

Anthony Burgmans krijgt waardige aftocht

10 februari 2005 - Het gaat niet zo goed met Unilever als bedoeld, maar toch hoeft topman Anthony Burgmans niet 'af te treden'. Hij doet slechts 'een stapje terug', zo heet het. Zo krijgt de in-hart-en-nieren Unilever-man een waardige aftocht. Als kapstok voor het terugtreden van Burgmans fungeert een wijziging in de leiderschapsstructuur.

 Lees verder...   Reageer
 

Vermogen Aldi-broers stijgt bescheiden: 2,3 miljard euro

9 februari 2005 - In procenten uitgedrukt halen de gebroeders Albrecht, eigenaren van het supermarktconcern Aldi, een heel normaal, zelfs bescheiden rendement op hun vermogen. In absolute getallen klinkt het echter een stuk spectaculairder: 2,3 miljard euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Intermediairs verliezen klanten door internet

9 februari 2005 - Een op de vijf verzekeringstussenpersonen merkt dat klanten producten opzeggen om deze vervolgens via internet te sluiten. Het gaat vooral om autoverzekeringen (80 procent), inboedelpolissen (40 procent) en reisverzekeringen (34 procent). Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.000 tussenpersonen door Interfoon in opdracht van Assurantie Magazine.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer neemt vaker eigen lunchtrommel mee

9 februari 2005 - Werknemers nemen hun lunch vaker mee van huis dan een jaar geleden. Het bezoek aan de bedrijfsrestaurants in Nederland is in 2004 dan ook fors afgenomen, met 9 procent, ten opzichte van 2003. Dat blijkt uit het Nationale Cateringonderzoek onder 11.000 consumenten.

 Lees verder...   Reageer
 

'Werkgever wil vooral blanke werknemer'

8 februari 2005 - Een gebrek aan opleiding is de belangrijkste reden dat veel niet-westerse allochtonen werkloos zijn. Een andere oorzaak ligt bij werkgevers. Werkgevers hebben liever blanke, christelijke werknemers dan personeel dat uit een niet-westerse cultuur komt.

 Lees verder...   Reageer
 

Een goede verpakking levert geld op

8 februari 2005 - Unox stopt zijn kant-en-klare soepen in plastic zakken, Heineken vult kleinere flesje met hezelfde bier maar voor een hogere prijs. Kortom: de verpakking is een belangrijk middel om betere verkoopcijfers te halen met hetzelfde product.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse topmanager verliest aanzien in Europa

8 februari 2005 - Volgens Europese topmanagers is de Nederlandse manager zijn leidende internationale visie verloren. Vijf jaar geleden werden directeuren uit ons land nog door hun buitenlandse collega's gezien als dé internationale visionairs. Nu moeten Nederlandse topmannen genoegen nemen met een derde plaats.

 Lees verder...   Reageer
 

Verbod op zakendoen voor ambtenaren Oekraïne

7 februari 2005 - Alle regeringsfunctionarissen in Oekraïne moeten een "erecode voor staatsdienaren" in acht nemen die banden met de zakenwereld verbiedt. Dat heeft de nieuwe president Viktor Joesjtsjenko maandag gezegd. Politiek en zakendoen moeten strikt gescheiden zijn, zo onderstreepte het staatshoofd tijdens een dienstreis in zijn geboorteregio Soemi in het noordwesten van Oekraïne.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders hebben meer email- dan persoonlijk contact

7 februari 2005 - Nederlanders lijken minder om persoonlijk contact te geven dan andere Europeanen. Internet is een populair substituut voor persoonlijk contact. Zo zijn Nederlanders de enige Europeanen die meer contact via internet met hun bank onderhouden dan persoonlijk. In andere Europese landen is het bezoek aan de bank nog altijd de meeste gebruikte communicatiemethode.

 Lees verder...   Reageer
 

Opnieuw toename aantal faillissementen

7 februari 2005 - In 2004 zijn ruim 9.300 faillissementen uitgesproken. Dat is 7 procent meer dan in 2003. De stijging deed zich vooral voor bij natuurlijke personen (particulieren met of zonder eenmanszaak). Bij bedrijven en instellingen bleef de toename van het aantal faillissementen beperkt. Het aantal faillissementen bereikte in 2004 de hoogste stand ooit. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

 Lees verder...   Reageer
 

Microsoft blokkeert Startpagina.nl

6 februari 2005 - Antispyware software van Microsoft blijkt de instelling van Startpagina.nl als startpagina van de browser te blokkeren. Dat stelt de exploitant van Startpagina.nl, Ilse Media, op Planet Multimedia.

 Lees verder...   Reageer
 

Imca Vastgoed wil van De Vlieger af

6 februari 2005 - Het management van Imca Vastgoed, dat vorige maand een meerderheidsbelang in de onderneming kocht van Erik de Vlieger, is op zoek naar een koper voor het bedrijf. Dat zei directeur T. van Oosten in een interview met het Financieele Dagblad.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1335 1336 1337 1338 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10