zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontevredenheid belangrijkste reden om weg te gaan als klant

23 januari 2005 - Klanten die een bedrijf vaarwel zeggen doen dit vooral uit ontevredenheid over de service of klachtenbehandeling. Maar liefst 68 procent geeft dit op als reden. 23 procent vertrekt uit onvrede over de prijs of kwaliteit en slechts 5 procent 'wil wel eens iets anders'.

 Lees verder...   Reageer
 

Nina Brink twijfelt over rechtszaak tegen Quote

23 januari 2005 - Nina Brink heeft nog geen besluit genomen over een mogelijke rechtszaak tegen het zakenblad Quote. Dat heeft een woordvoerder van de zakenvrouw vrijdag laten weten. "Of we stappen ondernemen, is nog onderwerp van studie." Daarbij nemen Brinks juristen het Quote-artikel onder de loep.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven laten geld liggen bij inkoopmanagement

20 januari 2005 - Slim inkopen is onmiddellijk van invloed op de winst- en verliesrekening van een onderneming. Toch vindt slechts een minderheid van het Nederlandse bedrijfsleven inkoop belangrijk genoeg om een inkoopmanager in de centrale directie of in de Raad van Bestuur op te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor een succesvolle direct marketing campagne

20 januari 2005 - Direct marketing heeft maar één doel: het genereren van zoveel mogelijk respons. Mensen hebben echter de neiging om te rebelleren tegen alles wat moet. De kunst is om consumenten op natuurlijke wijze te laten doen wat een bedrijf wil. Daarvoor is kennis van de respons-regeltjes en de manier waarop mensen omgaan met communicatie noodzakelijk.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-sector groeit weer volop

20 januari 2005 - De ict-sector laat een groei zien van 3,6 procent. Dit is twee keer zoveel als de groei van de Nederlandse economie in 2004. De verwachting voor 2005 is zelfs 4,2 procent. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging ICT~Office.

 Lees verder...   Reageer
 

Nina Brink neemt juridische stappen tegen Quote vanwege seksverhaal

19 januari 2005 - Nina Brink onderneemt juridische stappen tegen het zakenblad Quote. Dat liet een woordvoerder van de zakenvrouw woensdag weten. Quote schrijft in zijn februarinummer dat Brink de toenmalige president-commissaris van haar internetbedrijf World Online, Michael Schulhof, in 1998 tot aftreden heeft gedwongen na een vooropgezet seksschandaal

 Lees verder...   Reageer
 

VOF gaat iets meer op BV lijken

19 januari 2005 - De vennootschap onder firma (vof) ondergaat nog dit jaar een grote verandering als het voorstel van minister Donner van Justitie door de Tweede Kamer komt. In de nieuwe situatie gaat de vof iets meer lijken op een BV of NV.

 Lees verder...   Reageer
 

Dode duif in reclame leidt tot klachten, dood mens niet

19 januari 2005 - Bij de Reclame Code Commissie (RCC) en de Dierenbescherming zijn veel klachten binnengekomen over het tv-spotje van telecombedrijf Versatel waarin een duif zich te pletter vliegt tegen een raam. Een ander spotje van het bedrijf waarin een man door een buitenaards ruimteschip wordt vernietigd, leverde opvallend genoeg geen klachten op.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe meer u verdient, hoe minder u inlevert in 2005

18 januari 2005 - 2005 wordt voor werknemers geen rampjaar, maar de netto salarissen zullen wel lager uitvallen dan in 2004. Dat komt door de verhoging van de loonbelasting, de pensioenpremies en de afdrachten voor het ziekenfonds. Verder geldt: hoe hoger het inkomen, hoe kleiner de nadelige effecten. En: werknemers in de marktsector zijn beter af dan (semi-)ambtenaren.

 Lees verder...   Reageer
 

Houding manager bepalend voor langer doorwerken werknemers

18 januari 2005 - Of een oudere werknemer langer doorwerkt of niet is in grote mate afhankelijk van de houding en de kwaliteit van de leidinggevende. Oudere werknemers die steun van hun leidinggevende ervaren, hebben een minder sterke behoefte om vervroegd uit te treden.

 Lees verder...   Reageer
 

Eén-nul voor Douwe Egberts in strijd om koffiepads

18 januari 2005 - In de strijd wie het intellectueel eigendom heeft van de koffiepads voor het Senseo Crema van Philips heeft Douwe Egberts een belangirjke slag geslagen. De koffiepads en de houder zijn een uitvinding van Douwe Egberts. Dat heeft het Europees Octrooi Bureau in München dinsdag geconcludeerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Kok blijft geloven in poldermodel

18 januari 2005 - Het Nederlandse sociaal overlegmodel heeft niets aan kracht ingeboet. De dialoog tussen werknemers, werkgevers en kabinet is essentieel voor een sterke economische groei. Dat zei oud-premier Wim Kok dinsdag op het jubileumsymposium van de 100-jarige vakcentrale FNV.

 Lees verder...   Reageer
 

Traditionele media steeds minder belangrijk voor reclame

18 januari 2005 - De snelle opkomst van merken als Google, Starbucks en Wal-Mart bewijzen het: grote reclamecampagnes via televisie, radio en print zijn niet langer noodzakelijk om nieuwe merken of producten op een succesvolle manier te introduceren.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders willen niet ondernemen

17 januari 2005 - Nederlanders zijn, na de Finnen, het minst ondernemend van Europa. Slechts 33 procent van de Nederlanders zegt liever zelfstandig te zijn dan als werknemer in loondienst te werken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1338 1339 1340 1341 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10