zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Anonieme tiplijn ook open voor ondernemers

30 januari 2005 - Tiplijn Meld Misdaad Anoniem staat vanaf maandag ook open voor ondernemers met informatie over sociale fraude. De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft hierover met de meldlijn een overeenkomst gesloten, liet het ministerie van Sociale Zaken vandaag weten.

 Lees verder...   Reageer
 

Minder belasting betalen? Ga naar Litouwen

30 januari 2005 - De tien landen die vorig jaar mei lid zijn geworden van de Europese Unie, heffen alle minder belasting dan gemiddeld. Litouwen heeft met een gemiddelde belastingdruk van 28,7 procent van het bruto binnenlands product zelfs de laagste lasten van de hele Unie, blijkt uit een vrijdag verschenen overzicht van bureau Eurostat op basis van gegevens uit 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlanders willen langer doorwerken dan andere Europeanen

27 januari 2005 - Nederlandse werknemers zijn bereid om tot hun 66ste jaar door te werken. Hiermee zijn ze bereidwilliger dan werknemers in de meeste andere landen. Dat is opmerkelijk gezien de massale kritiek op de plannen van het kabinet de AOW-leeftijd naar 67 jaar te verhogen.

 Lees verder...   Reageer
 

Rotterdamse werkloze jongeren moeten tegenprestatie leveren

27 januari 2005 - Rotterdamse jongeren krijgen voortaan niet meer automatisch een bijstandsuitkering als zij zonder werk zitten. In navolging van de gemeente Amsterdam vraagt nu ook Rotterdam jongeren om een tegenprestatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Kleisterlee zal tweede termijn niet volmaken

27 januari 2005 - Philips-topman Gerard Kleisterlee, verkozen tot Topman van het Jaar 2004, zal een eventuele tweede termijn van vier jaar niet helemaal volmaken. Dit komt door de leeftijdsgrens die Philips zelf stelt.

 Lees verder...   Reageer
 

Kwart mkb-bedrijven op randje faillissement

26 januari 2005 - Van alle kleine en middelgrote ondernemingen worstelt 21 procent met een bedrijfscrisis. Zij hebben een negatief eigen vermogen of zitten daar niet ver vanaf. Vooral een gebrek aan daadkracht speelt de bedrijven parten. Dat meldt kredietbureau Graydon op basis van eigen onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Eenderde bedrijven niet rookvrij

26 januari 2005 - Een op de drie bedrijven in Nederland houdt zich niet aan het rookverbod op de werkvloer. Dat blijkt uit 3700 inspecties die de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) in de tweede helft van afgelopen jaar heeft uitgevoerd. Er zijn dertig boetes opgelegd en 1100 waarschuwingen gegeven.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal vacatures voor hoger kader groeit

25 januari 2005 - Tussen 2000 en 2003 is het aantal openstaande vacatures meer dan gehalveerd tot 81.000. Tegelijkertijd is het aandeel vacatures voor hogere en wetenschappelijke beroepen toegenomen. Vacatures voor technisch personeel zijn relatief vaak moeilijk vervulbaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Vast salaris topmanagers stijgt 2 procent

25 januari 2005 - De topbestuurders in het bedrijfsleven krijgen dit jaar tot 2 procent meer vast salaris. Ook de bonussen van de bedrijfstop zullen hoger uitvallen. Dat zei een woordvoerder van het beloningsadviesbureau Towers Perrin maandag.

 Lees verder...   Reageer
 

Erik de Vlieger verdacht van afpersing

25 januari 2005 - Had Erik de Vlieger geen zin meer in ondernemen, werd hij afgeperst of... was hij zelf betrokken bij afpersingspraktijken? Politie en justitie verdenken hem nu van dat laatste. Gisteren zat De Vlieger de hele dag vast op het hoofdbureau van politie in Amsterdam.

 Lees verder...   Reageer
 

Paul van Montfoort Commercieel Manager van het Jaar 2004

25 januari 2005 - Paul van Montfoort is uitgeroepen tot Commercieel manager van het Jaar 2004. De algemeen sales manager van Geberit bv in Nieuwegein wist gisteren tijdens Hét Sales Event 2005 niet alleen de vakjury van zijn kwaliteiten te overtuigen, maar ook een ruime meerderheid van de stemmen van zo'n 600 deelnemers aan de verkiezingsbijeenkomst in de zaal van het Efteling Theater.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwste trend: investeren met sociaal rendement

25 januari 2005 - MKB-bedrijven die met succes probleemjongeren aan het werk helpen en daarmee de criminaliteit verminderen; het is een ideaal voorbeeld van een investering met sociaal rendement. 'Social return on investment' (sroi) is de nieuwst trend, waarbij berekend wordt wat een investering in een bedrijf of project oplevert.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer controle op illegale arbeid

25 januari 2005 - De Arbeidsinspectie gaat in 2005 dertig procent meer controleren op illegale arbeid. Vooral de tuinbouw, de bouw, de horeca en de vlees- en visbranche krijgen extra aandacht. In deze sectoren schakelen werkgevers en uitzendbureaus relatief vaak illegale werknemers in.

 Lees verder...   Reageer
 

Supermarkt mag verlopen producten verkopen

23 januari 2005 - Producten die de houdbaarheidsdatum gepasseerd zijn mogen gerust nog in de supermarkt verkocht worden, meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Het gaat onder meer om koekjes, chips, bier, frisdrank, blikfruit en chocolade. Winkeliers mogen de termijn ook verlengen door er een sticker overheen te plakken.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1337 1338 1339 1340 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10