zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kinderen van topmanagers praten in boek over hun vader

16 mei 2006 - "Ik dacht dat ik wel een goed beeld had van wat mijn vader de hele dag doet. Maar nu ik het een dag heb meegemaakt, vind ik het erg saai." Dat zegt Lisa, dochter van Bernard Uyttendaele, CFO bij telecombedrijf Orange Nederland. De quote staat in het boek Topvaders van Jolanda Horsten en Salem Samhoud dat donderdag 18 mei verschijnt.
 Lees verder...   2 reacties
 

R&D-kennis in Azië wordt onvoldoende benut

16 mei 2006 - Meer en meer ondernemingen verhuizen een deel van hun activiteiten naar India of China. 77 procent van de nieuwe R&D-afdelingen die de komende drie jaar opgericht worden zullen in een van die twee opkomende economische supermachten staan, terwijl hun aantal in Europa en Amerika gelijk blijft. Maar het overzeese talent wordt nog onvoldoende benut.

 Lees verder...   Reageer
 

Baas draait op voor verkeersboetes

15 mei 2006 - Het Hof in Den Haag heeft bepaald dat TPG de verkeersboetes van één van haar medewerkers moet betalen. De betreffende medewerker had hiertoe met behulp van Abvakabo een rechtszaak tegen zijn werkgever aangespannen. Het ging om twee boetes voor overschrijding van de maximumsnelheid met 4 respectievelijk 6 km per uur.

 Lees verder...   14 reacties
 

Werkende vrouwen zijn gezonder en minder zwaar

15 mei 2006 - Werken combineren met de zorg voor man, kinderen en huishouden zwaar? Ja, maar wel gezond! Uit een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Epidemiology and Community Health bleek dat vrouwen die een betaalde baan combineren met het moederschap én een goede relatie op lange termijn gezonder zijn dan vrouwen die thuis blijven om voor de kinderen en het huishouden te zorgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Voorwaarden voor een succesvol bonusprogramma

15 mei 2006 - Bonusprogramma's gaan nogal eens de mist in. Zonde van het geld en de energie, én onnodig. Optimale klantenbinding begint met een strategie die de klantrelatie centraal stelt. Pas dan heeft invoering van een bonuskaart zin. Ook een goed draaiend marketingprogramma en -instrumentarium, waar de kaart in geïntegreerd kan worden, is een noodzaak.
 Lees verder...   Reageer
 

De zeven rollen van de COO

15 mei 2006 - De COO, Chief Operating Officer, is een managementfunctie die vaak onbesproken blijft. De COO is de tweede man, die in de schaduw staat van de nummer één, de CEO. Toch speelt de COO een cruciale rol in de onderneming, stellen Nathan Bennett en Stepen A. Miles in Harvard Business Review.
 Lees verder...   2 reacties
 

Inkoop kan concurrentiekracht onderneming sterk beïnvloeden

15 mei 2006 - Een goed georganiseerde inkoop kan van doorslaggevende betekenis zijn in de concurrentiekracht van ondernemingen. De huidige, korte termijn georiënteerde afrekencultuur voor executive managers (op basis van prestatie-indicatoren) belemmert echter vaak dat inkoop een structurele bijdrage levert aan die concurrentiekracht.
 Lees verder...   Reageer
 

'Topambtenaren en politici onderbetaald'

11 mei 2006 - 'Als we niet uitkijken, wordt het heel moeilijk om mensen van buiten de overheid aan te trekken voor de functie van topambtenaar,' zo waarschuwt Hay Group. Topambtenaren, ministers en ministers-presidenten worden in heel Europa namelijk onderbetaald, vind het beloningsadviesbureau. Bij functies van vergelijkbare zwaarte in het bedrijfsleven hoort een salaris van anderhalf tot soms wel twintig keer zo hoog.

 Lees verder...   6 reacties
 

Spraakwaterval valkuil voor solliciterende topmanagers

11 mei 2006 - Teveel aan het woord zijn is de meest gemaakte fout van sollicitanten voor functies op topniveau. Meer dan een derde van de recruiters (36 procent) vindt een spraakwaterval een indicatie dat de kandidaat niet geschikt is voor de baan in kwestie. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek onder 212 consultants van het het executive searchbureau Korn/Ferry.
 Lees verder...   18 reacties
 

Veel oplichters slaan toe via Marktplaats.nl

11 mei 2006 - De handel op internet zorgt voor een toename van het aantal oplichtingen. Bijna veertienduizend mensen zijn vorig jaar het slachtoffer geworden van oplichting. Dat is elf procent meer dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit de vijfde AD Misdaadmeter, die Algemeen Dagblad zaterdag publiceert.

 Lees verder...   9 reacties
 

Minder arboregels scheelt werkgevers 63 miljoen

11 mei 2006 - Met de nieuwe Arbeidsomstandighedenwet zijn werkgevers jaarlijks in totaal 63 miljoen euro goedkoper uit.Volgens plannen van staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken worden zoveel mogelijk arboregels geschrapt en krijgen werkgevers en werknemers vanaf volgend jaar meer ruimte om samen te zorgen voor een veilige werkplek. In de nieuwe wet komen nu zo min mogelijk 'Haagse regels' bovenop die van de Europese Unie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Mannen zijn betere managers, aldus vrouwen

11 mei 2006 - Mannen zijn over het algemeen betere managers dan vrouwen. Dat zeggen Britse werknemers desgevraagd in een onderzoek van het advocatenkantoor Eversheds. Niet alleen mannelijke personeelsleden zijn die mening toegedaan; ook een kleine meerderheid van de vrouwelijke werknemers heeft liever een man als baas.
 Lees verder...   12 reacties
 

Liegend en lachend meer verkopen

10 mei 2006 - Veel verkopers hebben zo hun trucjes om klanten spullen aan te smeren: ze vertellen leugentjes of verdraaien zaken. Maar de mensen die dat met plezier doen, verkopen het meest. Bij hen trapt 70 procent van de klanten in de marketingpraatjes. Bij verkopers die zich schuldig voelen over hun positieve verhalen, is dat slechts 30 procent.

 Lees verder...   7 reacties
 

Ook organisaties hebben een IQ

9 mei 2006 - Het ene bedrijf is slimmer dan het andere. Letterlijk. Anne Marie Knott, hoogleraar management aan de Olin School of Business ontwikkelde een methode om het IQ van organisaties te meten. Hoe effectiever bedrijven zijn in innovatie, hoe slimmer ze zijn, aldus Knott.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1275 1276 1277 1278 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10