zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom managementmodellen niet werken

25 april 2006 - Organisaties klampen zich opvallend vaak vast aan al dan niet modieuze managementmodellen. In de kwaliteitszorg zijn het INK-model, het EFQM-model en de ISO-9000 systematiek alom bekend. Directeuren en managers adopteren deze modellen op gezag van de kwaliteitsdiscipline, maar gebruiken ook: value based management, economic value added, of de Balanced Scorecard. Maken ze de verwachtingen waar?

 Lees verder...   11 reacties
 

Amerikaanse werkgevers proberen gezonde levensstijl te bevorderen

25 april 2006 - Amerikaanse multinationals bieden steeds vaker programma's aan die een gezonde levensstijl van het personeel moeten bevorderen. Het management van deze bedrijven is er in meerderheid (76 procent) van overtuigd dat er een directe relatie bestaat tussen de gezondheid van de werknemers en hun productiviteit.

 Lees verder...   2 reacties
 

Versoepeling werkvergunning Polen stapsgewijs

25 april 2006 - Vanaf 1 mei wordt per sector besloten of Polen en andere Oost-Europese werknemers gemakkelijker een werkvergunning kunnen krijgen. Dat gebeurt in overleg met werkgevers- en werknemersorganisaties. Dat heeft staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 

Effectieve reclame moet emotioneel én rationeel zijn

25 april 2006 - Ten onrechte denken veel adverteerders dat reclame ofwel een emotionele ofwel een rationele reactie opwekt bij de consument. Effectieve reclame kan echter niet zonder één van beide bestaan. Emotie zonder na te denken of nadenken zonder emotionele component bestaan simpelweg niet in de reclamewereld.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkende vrouwen hebben beter huwelijk

25 april 2006 - Het idee dat een vrouw met een baan buiten de deur haar gezinsleven op het spel zet, is wetenschappelijk onderuitgehaald. Vrouwen die werken, hebben juist minder kans dat hun huwelijk op de klippen loopt dan hun seksegenoten die alleen huisvrouw zijn, blijkt uit onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland kent 14. 000 veelverdieners

25 april 2006 - In 2004 verdienden 1200 topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector evenveel of meer dan een minister (158.000 euro). Dat zijn er vrijwel evenveel als een jaar eerder, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag gemeld. In de particuliere sector is het aantal veelverdieners circa tien keer zo groot.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers hebben blinde vlek voor excessieve beloningen

23 april 2006 - Topmanagers van beursgenoteerde bedrijven zijn zich er niet van bewust dat hun collega's uit hun beroepsgroep beroepsgroep soms buitensporig hoge beloningen krijgen. Commissarissen die over die beloningen gaan, hebben hier wel oog voor. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van beloningsadviesbureau Steven Hall & Partners.

 Lees verder...   1 reactie
 

Winstbelasting kleine ondernemers omlaag

23 april 2006 - Het inkomen van ondernemers die inkomenstenbelasting betalen, wordt voor 9 procent vrijgesteld van winstbelasting. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Wijn van Financiën, waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Het ministerie van Financiën heeft dat zondag bekendgemaakt.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers positief over bedrijfsopleidingen

23 april 2006 - Directeuren en managers zijn goed te spreken over bedrijfsopleidingen. De stelling dat medewerkers die op cursus geweest zijn daarna productiever zijn, wordt door tweederde van de leidinggevenden onderschreven. Dat blijkt uit een peiling op Managersonline.nl onder ruim 300 directeuren en managers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Pesten leidt tot fors ziekteverzuim

20 april 2006 - Pestgedrag op het werk leidt tot een toename van vijftig procent van het verzuim onder medewerkers. Niet alleen het slachtoffer meldt zich vaker ziek. Waar pesten veel voorkomt, zijn ook de daders en getuigen vaker ziek. Het ziekteverzuim stijgt van gemiddeld 11,6 dagen per jaar naar 16,9 dagen per jaar in organisaties waar een pestcultuur heerst.

 Lees verder...   18 reacties
 

Slecht relatiebestand kost bedrijfsleven miljoenen

20 april 2006 - Het Nederlandse bedrijfsleven is jaarlijks een slordige 400 miljoen euro kwijt aan fouten in relatiebestanden. Dit blijkt uit onderzoek van de Nyenrode Business Universiteit in opdracht van Human Inference en Cendris. Bij het onderzoek is alleen naar de directe kosten gekeken, zoals verkeerd verstuurde facturen en productzendingen die niet op de plaats van bestemming aankomen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Up to the top: drie functies met directiepotentie

20 april 2006 - Er zijn drie corporate functies die de weg plaveien naar de boardroom: assistent van de CEO, extern adviseur en saleskoning. Wie zo'n positie weet te bemachtigen en de rol naar behoren invult, bemant in rap tempo een stoel in een directiekamer.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlands bedrijfsleven scoort goed op corporate governance

19 april 2006 - Na het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland behaalt Nederland de beste score voor corporate governance. Dit blijkt uit een studie van Heidreck&Struggles naar corporate governance in Europa. Ook andere onderzoeksbureaus geven Nederland een ruime voldoende en plaatsen het in de top.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hardere aanpak regeldruk ondernemers

19 april 2006 - Het kabinet voert een aantal praktische verbeteringen door om de administratieve lasten en de regeldruk voor ondernemers harder aan te pakken. Een van de maatregelen is dat ondernemers de boekhouding elektronisch mogen bewaren. Minister Zalm van Financiën en staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken hebben de Tweede Kamer dit afgelopen vrijdag laten weten.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1278 1279 1280 1281 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10