zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kinderen van topmanagers praten in boek over hun vader

"Ik weet nooit of iemand geïnteresseerd is in mij of in mijn vader. Dat vind ik moeilijk," zegt Isabel, dochter van Robert ten Brink.

16 mei 2006 - "Ik dacht dat ik wel een goed beeld had van wat mijn vader de hele dag doet. Maar nu ik het een dag heb meegemaakt, vind ik het erg saai." Dat zegt Lisa, dochter van Bernard Uyttendaele, CFO bij telecombedrijf Orange Nederland. De quote staat in het boek Topvaders van Jolanda Horsten en Salem Samhoud dat donderdag 18 mei verschijnt.

Topvaders bestaat uit portretten van mannen die het vaderschap combineren met een topbaan. Zij hebben hun kind een dag meegenomen naar hun werk. Beiden, vader en kind, zijn daarover geïnterviewd. Wat denken kinderen dat hun vader de hele dag doet? Hebben ze nuttige tips? Hoe kunnen vaders met meer plezier werken volgens hun kind? Wat voor vader kun je zijn als je veel tijd besteedt aan je werk? Hoe bewaak je de balans? En is een topbaan te combineren met goed vaderschap? Dat zijn de belangrijkste onderwerpen van het boek.

Citaten
Er is gekozen voor vaders met zeer uiteenlopende beroepen; van directeur tot dirigent en van kapitein tot kok. Allemaal op hoog niveau. Enkele andere opmerkelijke quotes uit het boek: "Ik vind het knap dat mijn vader deze positie heeft bereikt, maar als ik het voor het zeggen had, kwam hij aan wal, ging hij nooit meer varen en werd hij lekker melkboer of zo." (Eline, dochter van Ronald Blok, kapitein bij de Marine).



"Soms zou ik wel een vader met een ´gewonere´ baan willen. Ik weet nooit of iemand geïnteresseerd is in mij of in mijn vader. Dat vind ik moeilijk." (Isabel, dochter van Robert ten Brink, tv-presentator).

"Mijn moeder is advocaat en mijn vader directeur. Dat is heel prachtig, maar ze zijn wel vaak weg." (Nicky, dochter van Rob Kreté, fabrieksbouwer en -directeur).

"Als ik in een zaal zit en ik hoor de mensen enthousiast klappen, dan denk ik: dat is MIJN vader." (Nina, dochter van dirigent en violist Jan Willem de Vriend).

"Een paar jaar geleden kwam ik thuis en stelde mijn vrouw me voor aan onze kinderen. Dat was een duidelijk signaal." (Olaf Vugts, directeur Efteling).

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Erwin Coolen  |   | 
17-05-2006
 | 
08:57 uur
Uit eigen ervaring weet ik dat het combineren van een (top)baan en het vaderschap inderdaad een lastige combinatie is. Wat verwachten je kinderen en hoe doen anderen vaders dit? Hoe vindt je de juiste balans tussen aandacht voor prive en werk?
Ben je de vader die zijn zoon wegbrengt en ophaalt naar het voetballen, sta je aan de zijlijn of ben je zelfs actief in de voetbalvereniging en wat vinden je kinderen belangrijk?

Een hoop vragen waarop de meeste vaders niet direct antwoord op kunnen geven.

OutSmart een organisatie gericht op training en coaching organiseert in samenwerking met Peter Oversteegen op de 3de en 4de & 17de en 18de juni het Vader & Zoon weekend. Tijdens dit weekend worden activiteiten georganiseerd en vinden er gesprekken plaats met vaders en zonen.

Actief bezig zijn in de natuur staat hierbij centraal!
Mocht je hier meer over willen weten, kijk eens op de website van OutSmart.

erwin.coolen@out-smart.nl
www.out-smart.nl




NEDPOINT INNOVATIE  |   | 
17-05-2006
 | 
10:31 uur
MIJN VADER BESCHOUWDE ZIJN BEDRIJF ALS "FAMILIE"! ZIJN "FAMILIE" KWAM OP DE EERSTE PLAATS, DAARNA "ZIJN GEZIN"! ONDER HET MOTTO; HET WERK GAAT VOOR HET MEISJE! HIJ WAS EEN SUCCESVOLLE LEVENSGENIETENDE LIEVE MANAGER MET EEN RUIM SOCIAAL HART! MAAR IK HEB HEM ALS "VADER" HEEL VEEL GEMIST! ONDANKS DAT HEB IK VEEL RESPECT WAT HIJ OP VEEL GEBIEDEN HEEFT BEREIKT! HIJ WAS ALS "MENS" ZIJNDE ERG TOF!!!! HIJ IS MIJN VADER!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10