zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Britten veel strenger in toekennen variabele beloning topmanagers

21 juni 2006 - Het aantal Europese organisaties dat aandelenopties gebruikt om de CEO en andere bestuurders te belonen is in de afgelopen drie jaar duidelijk gedaald. Andere, meer lange termijn beloningsvormen zijn daarentegen in populariteit gestegen. In 2004 kende 63 procent van de organisaties opties toe, in 2006 is dit percentage gedaald tot 41 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

CV-tijdperk loopt ten einde

21 juni 2006 - CV's zijn lange tijd de hoeksteen van werving en selectie geweest, maar lijken nu een langzame, pijnlijke dood te sterven. Personeelsmanagers en recruiters krijgen meer en meer CV's, maar een derde tot de helft daarvan wordt nooit ingezien of nagetrokken. De kwaliteit is bovendien betreurenswaardig en steeds minder interessant voor degenen die snellere, geschiktere manieren zoeken om mensen te selecteren.

 Lees verder...   24 reacties
 

Bedrijfsleven merkt te weinig van vermindering administratieve lasten

21 juni 2006 - Het kabinet boekt op dan wel vooruitgang in de administratieve lastenreductie voor bedrijven en het verminderen van bureaucratie, bedrijven merken er minder van dan de kabinetsrapportages willen doen geloven. De belangrijkste verklaring hiervoor is dat er regels worden geschrapt die in de praktijk minder lasten met zich mee brengen dan het kabinet veronderstelt.

 Lees verder...   Reageer
 

Plug & play internetradio wint Broos van Erp-prijs 2006

21 juni 2006 - Solutions Radio uit Delft heeft gisteravond de prestigieuze Broos van Erp-prijs, een aanmoedigingsaward voor een succesvolle, startende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt. Solutions Radio heeft internetradio op de markt gebracht die zonder computer of computerkennis gebruikt kan worden.
 Lees verder...   Reageer
 

Hoe thuis voelt u zich op uw werkplek?

21 juni 2006 - Thuiswerken is steeds gebruikelijker in de hedendaagse werkrealiteit, maar andersom nemen werknemers hun huis ook steeds vaker mee naar het werk. Tijdgebrek, files en zware takenpakketten zijn de belangrijkste redenen waarom dingen die normaal gesproken thuis afgehandeld worden, steeds vaker op kantoor plaatsvinden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Langer doorwerken vereist prikkels

21 juni 2006 - Veel managers vinden oudere werknemers weinig ambitieus en leergierig en het niet waard om via opleidingen nog in te investeren. Ook gaan reorganisaties en ontslagrondes veelal ten koste van medewerkers van boven de 50. Daarnaast moeten werknemers op dit moment gemiddeld tot hun 63e werken, terwijl zij zelf het liefst tot hun 59e jaar blijven werken.

 Lees verder...   4 reacties
 

Poolse bedrijven wanhopig op zoek naar personeel

19 juni 2006 - Polen wil zijn geëmigreerde landgenoten terug. Het voormalige Oostblokland zit hevig verleg om arbeidskrachten.In het najaar zullen billboards in Londen geëmigreerde Polen aanmoedigen terug te keren naar hun vaderland. 'In Wroclaw is ook werk. We hebben jullie nodig!' luidt de concepttekst. Het aantal reacties op de aangekondigde campagne is nu al overweldigend.

 Lees verder...   Reageer
 

Spiritualiteit scoort

19 juni 2006 - Religieuze en spirituele thema's doen het goed in de reclame. De consument van nu wil meer dan alleen materieel genot, en zoekt ook naar diepere waarden. Steeds meer merken haken daarop in. Terwijl het aantal aanhangers van de gangbare godsdiensten in de Westerse wereld afneemt, schromen adverteerders niet om in hun reclame religieus getinte motieven te verwerken.

 Lees verder...   6 reacties
 

Managers luisteren niet, leiden niet en hebben geen visie. Vinden ze zelf.

19 juni 2006 - De leiders van nu communiceren en luisteren niet goed. Er wordt of teveel of juist te weinig leiding gegeven, aangestuurd en gedelegeerd. Sommige leiders ontbreekt het zelfs volledig aan leidinggevende capaciteiten en niet zelden kan de hoogste baas niet eens rekenen. Deze opmerkelijke uitspraken komen uit onverwachte hoek: het is de mening van leiders, directeuren en managers zelf.

 Lees verder...   18 reacties
 

Kantoormanagers hebben het te druk voor vakantie

18 juni 2006 - Bijna tweederde van de Britse kantoormanagers neemt niet al zijn vakantiedagen op en bijna de helft levert twee weken vakantie per jaar in omdat ze geen tijd hebben om vrij te nemen. Dit betekent dat er jaarlijks bijna negentien miljoen vakantiedagen blijven liggen. Toch zijn meer dan vier van de tien managers er sterk van overtuigd dat ze vakantie nodig hebben om de 'batterij op te laden'.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers komen vaders tegemoet

18 juni 2006 - Amerikaanse werkgevers komen meer en meer tegemoet aan de eis van vaders om in een bedrijf te willen werken dat zowel hun rol als werknemer als die van vader serieus neemt. Natuurlijk nemen de meeste vaders hun kinderen niet mee naar het werk, maar ze zijn zich er wel terdege van bewust dat hun verantwoordelijkheid als ouder niet ophoudt zodra ze de deur uitstappen om te gaan werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Topsalarissen ruim 10 procent omhoog

18 juni 2006 - Opnieuw zijn de salarissen van bestuurders van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven flink gestegen. Volgens een jaarlijkse onderzoek van de Volkskrant naar 200 grote bedrijven kregen de topmannen 10 procent meer loon als in 2004. De lijst van topverdieners wordt aangevoerd door oud Heineken-topman Anthony Ruys die in 2005 in totaal 6,4 miljoen euro op zijn bankrekening mocht bijschrijven.
 Lees verder...   3 reacties
 

Eén op de drie werknemerse gokt op WK-uitslagen

15 juni 2006 - Eén op de drie Nederlandse werknemers doet mee met een WK-voetbalpool op het werk. Dat is minder dan twee jaar geleden tijdens het EK voetbal in Portugal. Toen bleek uit een zelfde onderzoek dat maar liefst 44 procent van de werknemers meedeed aan een voetbalpool op werk. Managersonline.nl doet ook een duit in het zakje: welke uitslag voorspelt u voor Nederland-Ivoorkust van vanavond?

 Lees verder...   8 reacties
 

De nieuwe interim manager is vrouw

15 juni 2006 - Was interim management tot voor kort het toevluchtsoord van de oudere, mannelijke manager, tegenwoordig worden vierenhalf keer zoveel vrouwen als mannen tussen de 25 en 39 jaar interim manager. Vrouwen vinden bovendien makkelijker opdrachten dan mannen. En ze draaien jaarlijks meer declarabele uren dan hun mannelijke collega's.

 Lees verder...   33 reacties
 
< vorige 1270 1271 1272 1273 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10