zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkgevers betalen zelden mee aan kinderopvang

15 juni 2006 - Werknemers krijgen zelden een bijdrage in de kinderopvang van de werkgever. Uit een geheime conceptnota blijkt dat 75 procent van de werkgevers niet betalen voor de opvang. Verder blijkt dat 22 procent van de werkgevers bereid is mee te betalen aan kinderopvang. De helft daarvan voldoet aan wat volgens het kabinet een 'volwaardige werkgeversbijdrage' kan worden genoemd.

 Lees verder...   Reageer
 

Afgestudeerden en werkgevers begrijpen elkaar niet

14 juni 2006 - De Britse economie ondervindt grote nadelen van het groeiende onbegrip tussen afgestudeerden en ondernemingen. Vooral de veranderende waarden van jongeren en bestaande bedrijfsculturen botsen. Jongeren voelen zich niet op hun plek in bestaande organisaties, die op hun beurt moeite hebben met een generatie met hoge schulden, andere normen en waarden en andere verwachtingen van de verhouding tussen werk en privé.

 Lees verder...   7 reacties
 

Koppel product aan magisch moment en scoor klantentrouw

14 juni 2006 - Marketeers die een emotionele binding met het merk willen creëren, moeten voortaan op zoek naar de magische momenten, oftewel spontane rustpunten in de dagelijkse chaos. Tot die bevinding kwamen onderzoekers van het reclamebureau Saatchi & Saatchi en het Belgische Medialogue (onderdeel van Sanoma).

 Lees verder...   Reageer
 

Veel managers slecht voorbereid op hun taak

14 juni 2006 - Managers blijken vaak gepromoveerd en aangesteld voordat duidelijk is wat hun nieuwe takenpakket inhoudt en of ze wel geschikt zijn voor de functie. Dit maakten de Amerikaanse Right Management Consultants bekend na onderzoek onder hoogopgeleide medewerkers van 273 bedrijven. De grootste fout die ondernemingen maken is het onvoldoende definiëren en evalueren van succesvolle resultaten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Senaat blokkeert wet over werken bij concurrent

14 juni 2006 - De Eerste Kamer heeft gisteren het wetsvoorstel omtrent het nieuwe concurrentiebeding verworpen. Hierdoor is het omstreden wetsvoorstel definitief van de baan en zal het voor werknemers moeilijk blijven om in de aantrekkende arbeidsmarkt flexibel over te stappen naar een nieuwe werkgever. Dit constateert Maarten van Gelderen van Ontslag.nl.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nauwelijks Nederlandse vrouwen aan de top

13 juni 2006 - Vrouwen in Nederland bereiken zelden de top. In Nederland hebben alleen Ahold en Shell meer dan drie vrouwelijke directieleden. Bovendien blijkt dat als er al vrouwen in de top van Nederlandse ondernemingen zitten, het vaak buitenlandse vrouwen zijn.

 Lees verder...   4 reacties
 

MKB heeft geen behoefte aan HRM-innovatie

13 juni 2006 - MKB'ers erkennen massaal het belang van vernieuwing voor het bedrijf (95 procent) en zien innovatie als een absolute voorwaarde voor versterking van de concurrentiepositie (79 procent). Op het gebied van Human Resources Management (HRM) wordt echter nauwelijks vernieuwd en ook de behoefte aan innovatie is hier het minst aanwezig is.

 Lees verder...   10 reacties
 

'Thuiswerken slecht voor carrière'

12 juni 2006 - Ondanks alle pogingen de voordelen van thuis werken te promoten, wordt er nog steeds een beetje vreemd tegenaan gekeken. Volgens onderzoek van de zakelijke telecomaanbieder Inter-Tel, denken nog steeds veel Britten dat thuis willen werken hun carrière meer schaadt dan goed doet. Ze zijn onder andere bang dat hun baas en collega's hen lui en ongemotiveerd zullen vinden als de wens te kennen geven minder tijd op kantoor door te brengen.

 Lees verder...   12 reacties
 

70 procent ICT-projecten mislukt geheel of gedeeltelijk

12 juni 2006 - Ondanks de vele berichten dat de ICT-markt weer aantrekt, blijkt dat één op de tien ICT-projecten volledig mislukt en 60 procent gedeeltelijk. Gemiddeld is het aantal slecht afgelopen projecten in vergelijking met vorig jaar toegenomen met 64 procent. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young, een onderzoek onder 600 directeuren, managers en professionals.

 Lees verder...   6 reacties
 

Geen oranjekoorts na eerste wedstrijd Oranje

12 juni 2006 - Er blijkt geen oranjekoorts uitgebroken na de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Servië-Montenegro. Het aantal ziekmeldingen dat ArboNed maandag registreerde is zelfs lager dan het gemiddelde aantal van de afgelopen weken. Voor het uitblijven van oranjekoorts geeft ArboNed drie verklaringen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven onderschatten sociale factor bij outsourcing

11 juni 2006 - Uit onderzoek van LogicaCMG naar het outsourcen van IT-personeel naar de service provider van de onderneming, blijkt dat meer dan een derde van deze projecten problematisch verloopt. Bedrijven onderschatten het belang van de 'sociale factor' namelijk schromelijk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemers blijven doorwerken tijdens vakantie

11 juni 2006 - We kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie maar veel werknemers vinden het moeilijk om te ontspannen en het werk het werk te laten tijdens hun vrije dagen. Van de 2.500 ondervraagde werknemers, zei meer dan een kwart (27 procent) van plan te zijn door te werken tijdens de vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse detacheringsbureau CareerBuilder.

 Lees verder...   Reageer
 

Consument wil eerlijkheid

11 juni 2006 - De tijd van 'de nieuwe eerlijkheid' is aangebroken. De 21e-eeuwse consument verwacht van bedrijven dat ze oprecht en authentiek zijn. En dat vraagt om zorgvuldige communicatie, want het vertrouwen dat consumenten in bedrijven hebben is gering.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemers met schulden bezorgen werkgevers steeds meer kopzorgen

8 juni 2006 - Geldproblemen van werknemers vormen een steeds groter probleem op de werkvloer. Dat concludeert het Nibud op basis van onderzoek onder driehonderd personeelsfunctionarissen. Ruim 70 procent van hen heeft het aantal werknemers met financiële problemen de afgelopen twee jaar zien stijgen. Ook zag 64 procent van de P&O'ers het aantal loonbeslagen toenemen.

 Lees verder...   19 reacties
 
< vorige 1271 1272 1273 1274 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10