zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vacaturesites winnen terrein op traditionele intermediairs

17 januari 2003 - In 2002 is het gebruik van arbeidsintermediairs zoals uitzendbureaus, werving- en selectiebureaus en headhunters sterk afgenomen. Vacaturesites zoals Monsterboard en NationaleVacaturebank.nl wonnen juist terrein.

 Lees verder...   Reageer
 

Lease-rijders vaker bekeurd dan privé-rijders

17 januari 2003 - Bestuurders van zakenauto's krijgen vaker een bekeuring voor te snel rijden dan andere automobilisten. Dat staat in een rapport van TNO in opdracht van de Vereniging Nederlandse Leasemaatschappijen.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-11 redenen waarom medewerkers niet maximaal presteren

17 januari 2003 - Elke manager heeft er mee te maken: medewerkers die onder hun kunnen presteren. De vraag is: hoe komt dat?

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Op welke partij moet u stemmen?

15 januari 2003 - Dertig procent van de kiezers heeft nog niet bepaald op welke partij ze zullen stemmen. Wie zich niet alleen door de optredens van de lijsttrekkers wil laten leiden, kan zijn eigen mening toetsen aan de standpunten van de partijen. Het doorbladeren van de verkiezingsprogramma's is daarvoor niet meer nodig.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland witwas-paradijs voor Russische maffia

15 januari 2003 - Geld van Russische investeerders in Nederland is in negen van de tien gevallen verdacht. De Russische maffia investeert jaarlijks bijna 200 miljoen Euro in Nederland en op de Antillen en Aruba. Dat is meer dan welk ander Westers land ook.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer fraude met vakantie-uren

15 januari 2003 - Werknemers frauderen in toenemende mate met het opgeven van werkuren. Van alle fraudes binnen bedrijven ging het in 2002 in 15 procent van de gevallen om foutief ingevulde werkbriefjes.

 Lees verder...   Reageer
 

Jobhoppen neemt toe

14 januari 2003 - Bijna de helft van de werkzame beroepsbevolking is korter dan vijf jaar in dienst. Daartegenover staan ruim 1,1 miljoen mensen die al langer dan twintig jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever. Gemiddeld daalt de lengte van het dienstverband.

 Lees verder...   Reageer
 

Zeven eigenschappen van klantgerichte organisaties

14 januari 2003 - De marketingwetenschappers Michael Garver en Gary Gagnon van de universiteit van Michigan onderzochten bedrijven die consequent goed scoren op het gebied van klanttevredenheid en klantwaarde. Wat kenmerkt deze bedrijven?

 Lees verder...   Reageer
 

Managers kunnen prima af zonder secretaresse

14 januari 2003 - Maar achttien procent van de managers vindt zijn eigen secretaresse onmisbaar. Veel meer gehecht zijn managers aan hun Personal Computer, GSM-telefoon en lease-auto. Alleen koffie scoort nóg lager dan de secretaresse in de top-5 'misbaarheid'.

 Lees verder...   Reageer
 

Ad Scheepbouwer Topman van het Jaar 2002

14 januari 2003 - Ad Scheepbouwer is verkozen tot Topman van het Jaar 2002. De bestuursvoorzitter van KPN kreeg gisteravond tijdens het Nationale Management Diner uit handen van voormalig Aegon-topman Kees Storm de sculptuur, die aan de uitverkiezing verbonden is, uitgereikt. Vier andere topmanagers waren voor de titel genomineerd: Jaap Blokker (Blokker), Anthony Burgmans (Unilever), Mariëtte Doornekamp (Damen Shipyards) en Leo van Wijk (KLM). In zijn dankwoord droeg Scheepbouwer de eretitel op aan de medewerkers van KPN.

 Lees verder...   Reageer
 

SER-voorzitter pessimistisch over 2003

14 januari 2003 - De voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), Herman Wijffels, is pessimistisch gestemd over de de economie in 2003. Volgens blijft de economie kwakkelen. Dat stelde hij gisteren in een speech op het Nationale Management Diner.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers brengen 15. 000 bijeen voor Unicef

14 januari 2003 - De verloting van een kunstwerk voor Unicef gisteravond op het Nationale Management Diner in Noordwijk heeft een recordopbrengst van 15.450 Euro opgeleverd. Door middel van een verloting en de veiling van twee doeken van Hans Vanhorck werd het bedag bij elkaar gelegd door de circa 275 aanwezige managers en directeuren.

 Lees verder...   Reageer
 

Spanning stijgt voor topman-verkiezing

12 januari 2003 - Vanavond rond 23.00 uur wordt bekend wie zich de Topman van het Jaar 2002 mag noemen. De deelnemers aan het Nationale Management Diner (NMD) in grand-hotel Huis ter Duin in Noordwijk hebben de laatste en beslissende stem in de verkiezing.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-7 criminaliteit bij bedrijven en instellingen

12 januari 2003 - De helft van alle bedrijven en instellingen in Nederland heeft in 2001 te maken gehad met criminaliteit. Dat blijkt uit de Monitor Bedrijven en Instellingen, waarin voor het eerst een beeld geschetst wordt van criminaliteit onder Nederlandse bedrijven en instellingen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1271 1272 1273 1274 1346 volgende >
Doorontwikkeling en zelfontplooiing blijft belangrijk, ook voor managers
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis
Sales, marketing en corona: licht aan het einde van de tunnel?
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
Vijf manieren waarop dienstverleners hun businessmodel kunnen aanpassen aan de 1,5 meter economie
De impact van het coronavirus op het vak van Assistants
Van data verzameling naar gegevensminimalisatie
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
meer top 10