zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'Vertrouwen' nieuwe buzz-woord onder communicatiemanagers

22 juni 2002 - Grote bedrijven met stevige imago's konden zich jarenlang verheugen in een relatief groot vertrouwen van het publiek. Na affaires als Enron, KPNQwest en de vermeende zelfverrijking door topmanagers is dat vertrouwen niet langer vanzelfsprekend.

 Lees verder...   Reageer
 

Gezelligheid is goed voor de productiviteit

20 juni 2002 - Is een kille omgeving goed voor de productiviteit en voelen mensen zich lekker in grote kantoortuinen. Het antwoord is ondubbelzinnig "nee" volgens een Engels onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoe jaagt u klanten weg van uw website?

20 juni 2002 - Vindt u het allemaal een beetje te lastig al die bezoekers op uw website? Gaat de omzet door het dak? En stroom het geld met scheppen binnen? En wilt u het een ietsje pietsje rustiger aan doen?

 Lees verder...   2 reacties
 

Meer kansen voor vrouwen in familiebedrijven

20 juni 2002 - Het Engelse Barclays meldt in een opmerkelijk onderzoek dat de Engelse familiebedrijven het buitengewoon goed doen. Ze overleven langer in deze hectische tijden en bieden vrouwen betere kansen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier gouden reclametips

19 juni 2002 - Het marketingbudget van bedrijven moet niet lijden onder een recessie, vindt een meerderheid van de bezoekers en abonnees van Managersonline.nl. Maar om dat intern te verkopen is nog een hele klus. Freddy Heineken zei ooit: 'De helft van ons marketingbudget wordt niet effectief besteed, we weten alleen niet welke helft'.

 Lees verder...   Reageer
 

Tot welke 'logo lifestyle' behoort u?

19 juni 2002 - Het gedrag van consumenten is volgens marketingonderzoekers in te delen naar de merken waar ze zich goed bij voelen. Merken zijn helemaal niet passé, sterker nog er is sprake van een heuse 'logo lifestyle'.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers malen niet om slecht imago

19 juni 2002 - Dat Nederlanders geen hoge pet op van topmensen in het bedrijfsleven deert de topmanagers maar nauwelijks. Tweederde van de bevolking vindt dat ze te veel verdienen, slechts 14 procent denkt dat ze in meerderheid eerlijk zijn, en minder dan één op de vijf is van mening dat zij de belangen van hun personeel hoog in het vaandel voeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers zitten steeds korter aan de top

19 juni 2002 - Bestuursvoorzitters van de grootste ondernemingen ter wereld zitten steeds minder lang op hun plek. Terwijl wereldwijd een CEO in 1995 nog gemiddeld 9,5 jaar in functie was, daalde deze periode in 2001 tot 7,3 jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Powerpoint-presentaties zelden effectief

19 juni 2002 - Powerpointpresentaties zijn niet effectief. Volgens 'speech-consultant' Phyllis Gates, adviseur van onder meer Ernst & Young en BP Amoco zien PowerPoint-presentaties er technologisch wel gelikt uit, maar inhoudelijk leggen ze het zwaar af tegen de 'orale voordracht'.

 Lees verder...   2 reacties
 

Consumenten zijn technofoob

17 juni 2002 - Marketeers moeten oppassen met het toevoegen van nieuwe snufjes aan hun producten. Veel consumenten zijn angstig voor nieuwe technologie omdat ze denken dat het product daardoor sneller kapot gaat of ingewikkeld is in het gebruik.

 Lees verder...   Reageer
 

Nationale Vacaturebank nieuwkomer in top-6 vacaturesites

17 juni 2002 - Stepstone is de bekendste vacaturesite van Nederland, gevolgd door Monsterboard. Opvallende nieuwkomer in de ranglijst is de Nationale Vacaturebank, die door drie procent van de respondenten spontaan wordt genoemd.

 Lees verder...   1 reactie
 

HRM-beleid ná het exit-gesprek

17 juni 2002 - Human Resources Management houdt niet op als een medewerker het bedrijf heeft verlaten. Ex-werknemers zijn niet alleen potentiele klanten maar zij beschikken over dermate veel kennis van de onderneming dat het de moeite loont hen na verloop van tijd weer in dienst te nemen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijven bezuinigen het eerst op IT-consultancy

16 juni 2002 - In financieel moeilijkere tijden blijken bedrijven opeens minder behoefte te hebben aan IT-advies. Uit onderzoek van Ernst & Young blijkt dat IT- en businessconsultants het hardst worden getroffen door de economische omstandigheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Telefoonsex lijdt niet onder internet

16 juni 2002 - Telefonische sexlijnen lijden niet onder de populariteit van internet. Hoewel er steeds meer betaalde erotische websites komen, handhaven de 0906-exploitanten hun positie.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1272 1273 1274 1275 1318 volgende >
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Geld opzijzetten voor later
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Zo voorkomt u keuzestress (1) 
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst (1) 
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
top10
Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris
Zo wordt uw organisatie een leider in duurzaamheid
Wat moet u doen als uw medewerker data verliest?
Helft aanstaande vaders niet bekend met komende geboorteverlofregeling
Zet energiemanagement hoger op de duurzaamheidsagenda
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst
Kwart Nederlanders actief op zoek naar nieuwe baan
UvA en TomTom openen onderzoekslab voor autonoom rijden
Winnaars bekend van 2019 EMEA Convergence Client Awards
Helft Nederlanders stoort zich aan ophef rondom Black Friday
meer top 10