zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Plug & play internetradio wint Broos van Erp-prijs 2006

Met de WebRadio in theorie heel eenvoudig de lokale omroep van Oss in Osaka (Japan) worden ontvangen.

21 juni 2006 - Solutions Radio uit Delft heeft gisteravond de prestigieuze Broos van Erp-prijs gewonnen, een aanmoedigingsaward voor een succesvolle, startende ondernemer, die een zakelijke en innovatieve toepassing op het gebied van nieuwe technologie vermarkt. Solutions Radio heeft een internetradio op de markt gebracht die zonder computer of computerkennis gebruikt kan worden.

Volgens directeur Werner Haan zijn talloze toepassingen voor de radio denkbaar, zoals hotelradio, sportradio, instore-music en doelgroepzenders zoals blinden of een bepaalde nationaliteit.

Kerkdiensten


Op dit moment wordt de radio al in heel Nederland gebruikt voor het uitzenden van kerkdiensten, zodat mensen die slecht ter been zijn de plaatselijke dienst kunnen volgen. Omdat de radio volgens internettechnologie werkt kan deze worden voorgeprogrammeerd met alle denkbare en gewenste content. Zo kan met de radio in theorie heel eenvoudig de lokale omroep van Oss in Osaka (Japan) worden ontvangen.

Amerikaans radiostation
Het bedrijf dat in 2003 werd opgericht, heeft de activiteiten inmiddels uitgebreid naar de Verenigde Staten en Canada, waar inmiddels meerdere klanten voor verschillende toepassingen het apparaat gebruiken. Zo draait één van de grootste radiostations van Amerika een pilot, die onlangs verder werd uitgebreid. "Dit bedrijf wil kleine, lokale radiostations ook elders in Amerika beschikbaar maken. Een format dat in een klein dorpje is bedacht, kan best geschikt voor een grotere doelgroep zonder dat het gelijk op de nationale zender komt. Dan is deze radio-applicatie ideaal," aldus Haan tegenover Managersonline.nl, die samen met Marianne van der Meulen en Karel Raven het directieteam vormt.

Ondernemerschap
De jury, die onder leiding stond van Roel Pieper, was eensgezind in zijn oordeel. Jurylid Hans Veldhuizen die de prijs uitreikte prees de combinatie van technische innovatie en ondernemerschap van het Delftse bedrijf. De jury bestond verder uit Boris Veldhuizen van Zanten, (Fleck), Rob Langesaal, (KPN), Marlouke Durville, (Ministerie van Economische Zaken) en Rogier Smit (Playlogic). De prijs werd uitgereikt tijdens een galadiner in Mediaplaza in Utrecht, onderdeel van het ICT Event.

De overige genomineerden voor de prijs waren Directmovie.nl, FarMedRX en SMSwerk.nl. Aan de prijs is een geldbedrag van 50.000 euro verbonden, beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10