zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zwarte lijst van bedrijven met extreem hoge WAO-instroom

18 maart 2003 - Het ministerie van Sociale Zaken publiceert over vier maanden een openbaar rapport met daarin een zwarte lijst met bedrijven die een hoge WAO-instroom kennen. Het gaat om 4.000 bedrijven met meer dan 250 medewerkers.

 Lees verder...   Reageer
 

Accountants gaan actiever op zoek naar fraude

18 maart 2003 - Accountants kunnen sneller dan tot nu toe fraude binnen een onderneming aan het licht brengen. Zij krijgen daarvoor aangescherpte richtlijnen van hun beroepsorganisatie, het Nivra.

 Lees verder...   Reageer
 

Zelfverrijking topmanagers gaat gewoon door

16 maart 2003 - Topmanagers houden zich niet aan de afspraken over loonmatiging die door werkgevers en werknemers op centraal niveau zijn gemaakt. Dat stelt voorzitter Doeke Terpstra van de vakcentrale CNV donderdag in een open brief aan voorzitter Jacques Schraven van de ondernemersorganisatie VNO-NCW.

 Lees verder...   Reageer
 

Intuïtie legt Nina Brink geen windeieren

16 maart 2003 - Nina Brink, die honderden miljoenen verdiende aan de beursgang van internetbedrijf World Online, heeft 11 september 2001 al haar aandelen (in andere bedrijven) verkocht. Dat gebeurde enkele uren vóór de terroristische aanslagen in New York.

 Lees verder...   Reageer
 

Managers verwachten nieuwe boekhoudschandalen

16 maart 2003 - Vrijwel alle directeuren en managers in Nederland verwachten dat er nog meer boekhoudschandalen bij Nederlandse ondernemingen aan het licht komen. Slechts een kleine groep verwacht echter dat er onregelmatigheden ontdekt worden bij Unilever en/of Fortis, waar onlangs in de pers over werd gespeculeerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Checklist en stappenplan bij collectief ontslag

14 maart 2003 - Dreigt er een ontslaggolf in uw organisatie. Wees goed voorbereid en voorkom verrassingen. Een collectief ontslag vraagt immers om zorgvuldigheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Van der Hoeven neemt top-advocaat in de arm

14 maart 2003 - De afgetreden Ahold-baas Cees van der Hoeven heeft de topadvocaat M. Wladimiroff in de arm genomen. Wladimiroff stond recentelijk ex-president Slobodan Milosevic nog bij voor het Joegoslavië-tribunaal en werd meerdere malen uitgeroepen tot beste advocaat van Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

De functie van roddelen in organisaties

13 maart 2003 - Waar mensen zijn, is roddel. Roddel in de vorm van gezellig geklets of in de vorm van lof of laster over derden. Het wordt niet vaak zo bezien, maar roddel is een manier om te overleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Brit Dudley Eustace is de ware redder van BV Nederland

13 maart 2003 - Niet een Nederlander, maar een Brit moet Nederlandse ondernemingen, nota bene met het predikaat 'koninklijk', van de ondergang redden. Dudley Eustace is bij Ahold per onmiddellijk aangesteld als interim CFO.

 Lees verder...   Reageer
 

NS-top strijkt forse bonussen op

13 maart 2003 - De NS-top heeft ondanks het recordverlies van 69 miljoen euro bij NS Reizigers forse bonussen gekregen. Alleen president-directeur Aad Veenman bleef op zijn basissalaris van 456.000 euro steken, omdat hij pas sinds november in dienst is, zo schrijft de Volkskrant.

 Lees verder...   Reageer
 

Top-10 slechtst communicerende bedrijven op internet

13 maart 2003 - U bezoekt een website, wilt iets vragen of opmerken en klikt dus keurig op het knopje 'contact' of 'email' en formuleert uw vraag of opmerking. Verzenden gelukt, meldt de bevestigingspagina nog. Vervolgens duurt het dagen, weken, soms zelfs maanden voor u iets hoort.

 Lees verder...   Reageer
 

HRM-professionals laten meeste ambities varen

12 maart 2003 - Nu bij veel bedrijven gereorganiseerd en bezuinigd wordt, hebben HRM-professionals weinig hoop dat ze ambitieuze plannen kunnen realiseren. Ze zijn met name somber over hun eigen positie.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis checklists, tests en stappenplan voor risico-inventarisatie

12 maart 2003 - Werkgevers in Nederland zijn verplicht een Risico Inventarisatie en Evaluatie te maken. Veel bedrijven besteden dit uit aan een bureau, maar het kan vanaf nu ook eenvoudig via een gratis internetsite.

 Lees verder...   Reageer
 

Directeuren optimistisch over mobiel werken

11 maart 2003 - Nederlandse directeuren en managers hebben positieve verwachtingen van mobiel werken. Uit een Europees onderzoek van LogicaCMG blijkt dat ze hun medewerkers graag zien werken met gsm's, laptops en PDA's. Alleen over de kosten maken ze zich zorgen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1273 1274 1275 1276 1356 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Praktische tips voor managen op afstand
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Corona zorgt voor boost in online verkopen
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10