zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Effectenbeurs voor kleine bedrijven nog dit jaar van start

30 mei 2006 - Euronext mag beginnen met Alternext Amsterdam, de effectenbeurs voor kleine en middelgrote ondernemingen. Kleinere bedrijven kunnen nu makkelijker een beursgang maken. Een aantal ondernemingen heeft inmiddels zijn interesse voor een notering op Alternext aangegeven. De eerste notering zal naar verwachting in de tweede helft van 2006 plaatsvinden.
 Lees verder...   1 reactie
 

Zwangerschapsverlof heeft geen effect op gezondheid baby

30 mei 2006 - Zwangere vrouwen die voor de geboorte van hun kind enige tijd vrij nemen van hun werk, krijgen geen grotere of gezondere baby's dan vrouwen die tot het einde van de zwangerschap blijven doorwerken. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van het Zweedse Linköping, dat deze week is gepubliceerd in het Amerikaanse vakblad Obstetrics and Gynecology.

 Lees verder...   4 reacties
 

Meld uw werknemers tijdig bij de Belastingdienst

30 mei 2006 - Hoezo verlichting van administratieve lasten? Vanaf 4 juli aanstaande is iedere werkgever verplicht voor iedere werknemer die op of na die datum in dienst treedt, een eerstedagsmelding te doen bij de Belastingdienst. Deze maatregel is onder andere bedoeld om illegaal werk terug te dringen. Doet u het niet, dan kan dat veel geld kosten.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer buitenlandse uitzendingen

29 mei 2006 - Multinationals sturen steeds meer werknemers naar het buitenland. Met name voor korte verblijven. Dit blijkt uit het onderzoek International Assignments Survey 2006 van Mercer Human Resource Consulting onder 200 multinationals over de hele wereld. Wat kunnen expats verwachten van hun werkgever?

 Lees verder...   Reageer
 

Manager eet liever insecten dan dat hij conflicten aanpakt

29 mei 2006 - Van ontevreden klanten tot een kwade directeur; zakelijke conflicten liggen overal op de loer. En daar wordt niet altijd even goed mee omgegaan. Volgens onderzoek door het Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR), één van de grootste Europese organisaties op het gebied van conflictmanagement, zijn conflicten niet te voorkomen, maar kan de manier waarop er mee omgegaan wordt wel een wereld van verschil maken en heel veel kosten besparen.

 Lees verder...   10 reacties
 

'Leiderschap zwaar overschat'

29 mei 2006 - Wat zou u ervan vinden om te werken bij een bedrijf waar volledige democratie heerst? Waar medewerkers hun eigen werktijden en zelfs hun salaris mogen bepalen? Waar ze zelf hun baas mogen kiezen? Waar stagiaires en managers gebroederlijk naast elkaar aan bureaus werken? Dit is geen utopie, maar werkelijkheid. Bij Semco, het bedrijf van de Braziliaanse ondernemer en managementgoeroe Ricardo Semler.
 Lees verder...   17 reacties
 

Mogelijk levenslang voor Enron-top

28 mei 2006 - Een jury in Houston vindt dat de twee voormalige bestuurders van energieconcern Enron schuldig zijn aan bedrog en beleggingsfraude. Op 11 september volgt de strafuitspraak. Mogelijk verdwijnen de twee voor de rest van hun leven achter de tralies.
 Lees verder...   1 reactie
 

Minder jonge vrouwen in WAO

28 mei 2006 - Het aantal jonge vrouwen in de WAO is sterk gedaald. In 2003 waren bijna 20.000 vrouwen onder dertig jaar nog arbeidsongeschikt, in de WIA, zoals de WAO tegenwoordig heet, zijn dat er nu 8500. Dat blijkt uit berekeningen die uitkeringsinstantie UWV op verzoek van het televisieprogramma NOVA heeft gemaakt.

 Lees verder...   2 reacties
 

Laatblijvers krijgen meer waardering dan vroege vogels

28 mei 2006 - Werknemers die overwerken door extra vroeg te beginnen met werken krijgen minder waardering dan werknemers die tot laat doorwerken. Vroege vogels verkleinen daarmee de kans op een promotie of salarisverhoging. Dat blijkt uit onderzoek van de recruitmentfirma MRINetwork.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nederlandse werknemers minst gepest

25 mei 2006 - Wilt u niet gepest en geïntimideerd worden op het werk? Blijf dan vooral in Nederland en blijf koste wat kost weg uit Hongarije. Niet alleen lange werkdagen, saaie werkzaamheden en lange vergaderingen maken mensen depressief. Volgens een onderzoek door Monster.com (in Nederland Mosterboard.nl), heeft een schrikbarende hoeveelheid werknemers in Europa last van uitsluiting, vernederingen en intimidatie op het werk.

 Lees verder...   1 reactie
 

Babyboomers willen blijven werken

25 mei 2006 - Babyboomers zien het niet zitten na hun pensionering helemaal te stoppen met werken. Ze zien veel meer in een flexibele combinatie tussen werk en vrije tijd. Dit is de nieuwste ontwikkeling in de Verenigde Staten en wellicht binnenkort ook in Europa. Goed nieuws dus, maar ook een signaal voor werkgevers om hier op voorbereid te zijn.

 Lees verder...   6 reacties
 

Email en telefoon zijn tijdvreters: zo doet u er wat aan

25 mei 2006 - Tijden veranderen, de manieren om te communiceren nemen steeds meer toe. En dit kost tijd. Volgens sommigen leidt dit zelfs tot tijdverspilling. Maar is dat wel de schuld van de toenemende hoeveelheid communicatiemogelijkheden? Uit recent onderzoek van telecombedrijf Telewest onder 1.468 werknemers blijkt dat zij gemiddeld twee uur en tien minuten per werkdag kwijt zijn aan e-mail en telefoon.

 Lees verder...   10 reacties
 

Topmanagers bezorgd om gevolgen Ahold-strafzaak

23 mei 2006 - Echt rustig slapen kunnen de topmannen van Nederlandse bedrijven niet na de uitspraak in de Ahold-rechtszaak eergisteren. Natuurlijk, de Vereniging van Effectenbezitters klaagde dat de bestuurders van Ahold er met lichte straffen vanaf kwamen. Maar in het vonnis zit een passage die elke bestuurder in Nederland tot nadenken moet stemmen.
 Lees verder...   3 reacties
 

Referenties, CV's en selectiegesprekken zijn slechte voorspellers

23 mei 2006 - De meest gebruikte methoden om kandidaten te selecteren voor een functie blijken niet of nauwelijks voorspellende waarde te hebben. Uit referenties, CV's en zelfs selectiegesprekken valt eigenlijk niet op te maken of iemand succesvol zal zijn in een baan of niet.

 Lees verder...   22 reacties
 
< vorige 1273 1274 1275 1276 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10