zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Alcohol goed voor carrière

17 september 2006 - Alcohol drinken is goed voor de carrière. Dat concludeert het Amerikaanse Journal of Labor Research uit een onderzoek naar de salarissen van alcoholdrinkers en personen die geen alcohol drinken. Mannelijke drinkers verdienen volgens de studie tien procent meer dan personen die nooit alcohol drinken.

De studie concludeert hieruit dat er argumenten bestaan tegen de politiek die pleit voor een afname van het alcoholverbruik. Drinkende vrouwen verdienen veertien procent meer dan vrouwelijke geheelonthouders.

"Mensen die drinken bouwen een sociaal netwerk op en hebben meer kennissen. Dat vertaalt zich in hogere salarissen," zei Edward Stringham, professor economie en co-auteur van de studie.Groter netwerk
De auteurs geven toe dat hun werk een studie van de universiteit van Harvard tegenspreekt. De meest waarschijnlijke uitleg, is volgens de onderzoekers, dat drinkers een groter netwerk van kennissen onderhouden en dit leidt tot meer professionele kansen. "Het drinken van alcohol laat individuen toe om menselijke, professionele en sociale kwaliteiten te ontwikkelen," zeggen de onderzoekers.


Bron: De Morgen, Express.be
 
 Doorsturen   7 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer r vlietstra  |   | 
18-09-2006
 | 
22:58 uur
Zoals met alles in het leven gaat het om de kunst van beheersing en controle. Bij alcohol ligt een groot gevaar op de loer! Natuurlijk zal bij het gebruik van alcohol de remming afnemen en worden er "contacten " gemaakt die weinig diepgang hebben. Kortom waarschijnlijk een onderzoek wat gedaan is onder het genot van een borrel
heer Karel Walg  |   | 
19-09-2006
 | 
12:17 uur
De nadruk wordt verkeerd gelegd, alcohol op zich is niet goed voor je carriere, mensen die drinken hebben daarnaast een aantal eigenschappen die goed voor de carriere zijn: Sociaal, Uitdaging zoeken, Zelfverzekerd (na consuptie). De niet-drinkers beschikken hier over het algemeen minder over. Overigens is er wel een keerzijde, regelmatig moet er iemand uit hogere regionen een tijdje naar de een of andere kliniek om ze van de alcohol of cocaiene af te helpen.
Jan Steenks  |   | 
19-09-2006
 | 
09:00 uur
Heer Vlietstra,
Soms is het verademend even niet calvinistisch te denken.
Nog niet zo gek lang geleden maakte een 'oorlam' deel uit van het beloningssyteem aan boord van (oorlogs)schepen.
Niet alleen het motto geldt > dronken mensen durven meer; Ceasar en later ook Napoleon voegden 1/3 deel wijn toe aan het drinkwater van de legioenen. Dit om bederf tegen te gaan.
Nu is er drinken en drinken.
Laat ik zo verwoorden;
Het 'wegtetteren' van een fles genever mag het genieten van een aantal glazen goede wijn per dag niet in een kwaad daglicht stellen.
heer F Schophuizen  |   | 
18-09-2006
 | 
07:32 uur
Geldt dit ook voor Nederland? Ik kan het me niet voorstellen.
Emma Kant  |   | 
31-10-2006
 | 
15:40 uur
In mijn leven is alcohol altijd al een belangrijke factor geweest, die mijn carriere op belangrijke momenten een stevige duw in de rug heeft gegeven. Sinds ik korter bij mijn werk woon, spaar ik heel wat tijd, en die breng ik dan 's avonds door in de kroeg, want alcohol is vooral een kwestie van oefenen. Zoals overal baart oefening ook kunst, maar 'in der Beschrenkung zeigt sich der Meister', zoals Emmanuel Kant al opmerkte in zijn 'Kritik der reinen Vernumft'. Ook voordat ik dit artikel schreef, nam ik even een neutje uit mijn voorraad op kantoor.
Proost, zou ik zeggen,
Emma
heer H.P. Nolte  |   | 
1-11-2006
 | 
16:17 uur
Het onderzoek is verkeerd toegelicht. Het is niet zo dat alcohol je een beter salaris bezorgt maar het netwerk dat je opbouwt als je uitgaat (o.i.d.). Bij uitgaan wordt nou eenmaal gedronken.
Er staat nergens vermeld of de niet drinkers ook uitgaan. Laten we zeggen dat dat niet zo is, dan ligt het aan de sociale activiteiten en niet de alcohol.
De titel wordt ook verdraait. Als je thuis zit en iedere dag alcohol drinkt dan ga je daar echt niet meer door verdienen. Het gaat puur om de sociale contacten die je op doet op de plaatsen waar je normaal gesproken drinkt. Een redelijk onvolledig bericht of eenzijdig onderzoek.
BJ  |   | 
2-01-2008
 | 
02:41 uur
Een bijzondere reactie van Emma Kant (sic).

1) het citaat is niet van Kant (!) maar van Goethe (uit: Natur und Kunst in Was wir bringen (1802))

2) Dat 'neutje vooraf' en daarna(?) zal e.e.a. verdund hebben in herinnering en waarneming....

BJ

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10