zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top-10 stresssignalen

21 december 2006 - Arbeidsverzuim wordt in bijna de helft van de gevallen veroorzaakt door stress. Managers reageren daar niet adequaat op. Dat constateert brancheorganisatie Nobol uit eigen onderzoek. De organisatie inventariseerde voor intern gebruik door de leden de stressproblematiek in het bedrijfsleven.

 Lees verder...   33 reacties
 

Persoonlijke ontwikkeling wint van vast contract

21 december 2006 - Nederlandse werknemers vinden werkgerelateerde persoonlijke ontwikkeling belangrijker dan baanzekerheid. Twee op de vijf werknemers geven zelfs aan bereid te zijn hun vaste contract in te wisselen voor een contract van vijf jaar. Mits daar extra mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling tegenover staan.

 Lees verder...   2 reacties
 

Managementfocus op IT-onderhoud belemmert innovatie

20 december 2006 - Europese IT-managers zijn te veel gefixeerd op routine-onderhoud van de bestaande infrastructuur. Ze investeren onvoldoende in innovatieve diensten die de kosten verlagen, IT-management automatiseren en bedrijfsresultaten verbeteren.

 Lees verder...   Reageer
 

Kerstmis leidt tot reflectie, ook op carrière

20 december 2006 - De kerst is voor bijna één op de tien Nederlandse werknemers een periode waarin veel nagedacht wordt. Niet in de laatste plaats over hun carrière. Dit houdt in dat ruim 600.000 mensen rond de kerst hun loopbaan heroverwegen. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van AMC Academie werd uitgevoerd door Intelligence Group.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlander is dol op social-networking

20 december 2006 - 34 procent van de Nederlanders bezoekt weleens een social-networking site, veel meer dan het Europese gemiddeld van 23 procent. Dit blijkt uit het onderzoek Mediascope Europe 2006 van de European Interactive Advertising Association (EIAA) onder 1.500 mensen in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Scandinavië, België en Nederland.

 Lees verder...   Reageer
 

It'ers mogen zelf salaris invullen

19 december 2006 - Duizend it'ers die tot de beste tien procent in de markt horen, kunnen vanaf maandag interessante post verwachten: een arbeidsovereenkomst met een salaris dat ze zelf mogen invullen.

 Lees verder...   6 reacties
 

Zelfontplooiing werknemers goed voor organisatie

19 december 2006 - Organisaties die de te weinig doen aan de ontwikkeling, innovatievermogen en kennisproductiviteit van hun werknemers, lopen achter op concurrenten. Dat betoogt prof.dr. Rob Poell, hoogleraar Human Resource Development aan de Universiteit van Tilburg.

 Lees verder...   4 reacties
 

Europese executive gek op gadgets

19 december 2006 - Europa telt circa 10,5 miljoen top executives. De belangrijkste media voor deze groep zijn internet, mobiele telefoon, pr en posters. 97 procent heeft internettoegang en ruim een derde is dagelijks online. Men geeft gemiddeld 1.161 euro per jaar aan online aankopen uit. Vooral aan gadgets.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe manager vaak aan lot overgelaten

18 december 2006 - Na alle tijd en kosten die gemoeid zijn met het binnenhalen van een nieuwe manager, zou je denken dat een organisatie ervoor zorgt dat ze snel ingewerkt zijn zodat ze snel hun volledige potentieel bereiken. Toch gebeurt dit meestal niet.

 Lees verder...   5 reacties
 

Manager geeft zichzelf een ruime voldoende

18 december 2006 - Managers geven zichzelf een ruime voldoende: rapportcijfer 7,4. 32 procent besteedt 10 minuten tot een half uur per dag aan persoonlijke gesprekken met medewerkers, 31 procent staat zelfs 'altijd klaar' voor zijn personeel. Maar prestaties gaan boven goede sfeer.

 Lees verder...   3 reacties
 

Goed promotiebeleid verhoogt motivatie

18 december 2006 - Een half jaar nadat ze aan een nieuwe baan begonnen zijn, vindt bijna de helft van alle medewerkers dat ze wel een promotie verdienen. Krijgen ze die niet, dan wordt al snel met ontslag gedreigd. Drie van de vijf werknemers denkt bovendien dat ontslag nemen de enige manier is om hogerop te komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Teveel managers niet gezond voor bedrijf

15 december 2006 - Veel managers in een bedrijf betekent dat het bedrijf niet gezond is. Managers zijn namelijk vooral bezig om gedemotiveerd personeel in het gareel te houden. En Nederland heeft het hoogste aantal managers van Europa...

 Lees verder...   4 reacties
 

Liever geld dan bedankje

15 december 2006 - Een medewerker bedanken voor goed werk geeft blijk van fatsoen en is iets dat een manager zeker niet na moet laten. In tegenstelling tot wat veel managers denken, kan een bedankje in de ogen van de meeste werknemers echter lang niet tippen aan een salarisverhoging of promotie.

 Lees verder...   4 reacties
 

Wilde bedrijfsborrels in doofpot gestopt

15 december 2006 - Hotels en conferentieoorden houden meestal hun mond over schade die wordt aangericht bij uit de hand lopende bedrijfborrels. Dit gebeurt uit angst om een goedbetalende klant kwijt te raken. Het gaat hierbij om bedrijfsborrels en andere uitjes van hardwerkende hoogopgeleiden.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1244 1245 1246 1247 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10