zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Toename seksuele intimidatie via zakelijke IM

4 januari 2007 - Een op een communiceren met collega's via Instant Messagingsystemen heeft ook een keerzijde: één op de drie mensen op de werkvloer is weleens bedreigd of lastiggevallen via IM. Een aantal dat dit jaar alleen maar zal groeien, voorspelt Akonix, producent van zakelijke IM-producten.

 Lees verder...   Reageer
 

15 top-trends voor 2007

3 januari 2007 - Reclamebureau JWT deed onderzoek naar dé trends voor 2007 en kwam tot de conclusie dat we ons dit jaar massaal storten op Voip-diensten als Skype. Nintendo's Wii en social networking nemen de tweede en derde plaats op de ranglijst in.

 Lees verder...   2 reacties
 

Leugen regeert de werkvloer

3 januari 2007 - 81 procent van de mensen vertelt iedere werkdag tenminste één leugen. Het meest wordt er gelogen dat men ziek is terwijl dat niet zo is (43 procent), gevolgd door zeggen dat een klus af is terwijl dat niet zo is (23 procent) en het verhullen van een grote fout (achttien procent).

 Lees verder...   9 reacties
 

CEO-opvolging ondergeschoven kindje

3 januari 2007 - Ondanks de erkenning van het belang van CEO-opvolging blijkt uit Amerikaans onderzoek dat een aanzienlijk deel van de CEO's nog niets heeft geregeld op dat gebied. Een conclusie die overeen komt met het alom ontbreken van talentmanagement en leiderschapontwikkeling.

 Lees verder...   Reageer
 

Zwaargewichten kunnen het vergeten in de zakenwereld

2 januari 2007 - Ook zo genoten van de oliebollen en kerstdiners? Pas op! Overgewicht is slecht voor de carrière. En daar verandert geen enkele Wet Gelijke Behandeling iets aan. Gelijkheid op basis van sekse, religie, ras en seksuele voorkeur is inmiddels gemeengoed op de werkloer, maar vooroordelen tegen dikke mensen blijken moeilijker te doorbreken.

 Lees verder...   11 reacties
 

Opgebrande werknemer presteert nauwelijks slechter

2 januari 2007 - Hoe belangrijk is het dat uw personeel goed in zijn vel zit? Veel minder dan gedacht in ieder geval. "Een opgebrande werknemer presteert maar vier procent minder dan zijn gezonde collega," zegt de pasbenoemde Nijmeegse hoogleraar Taris na onderzoek.

 Lees verder...   6 reacties
 

2007: jaar vol carrièrekansen

2 januari 2007 - Nu het steeds moeilijker wordt om personeel te behouden en vier van de tien Amerikaanse werkgevers verwachten meer mensen nodig te hebben, belooft 2007 een jaar vol salarisverhogingen, promotiekansen en een betere balans tussen werk en privé te worden. Dit zegt CareerBuilder.com na onderzoek onder meer dan 2.500 HR-managers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemer in 2007 gelokt met luxe extra's

27 december 2006 - Werkgevers worden in 2007 gulle gevers. De paniek op de Nederlandse arbeidsmarkt is zo groot dat nieuw personeel wordt gelokt met super-de-luxe cadeaus zoals vakanties, kuuroordarrangementen, kleding en zelfs auto's. Ook bonusregelingen en opgepimpte pensioenregelingen worden na jaren weer een belangrijk onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket.

 Lees verder...   4 reacties
 

Spam op werkvloer blijft een plaag

27 december 2006 - Het kost de werkgever handenvol geld en zorgt voor enorm veel ergernis op de werkvloer.  Spam werd rond de eeuwwisseling effectief bestreden, maar is weer helemaal terug. En het probleem wordt alleen maar groter. De Nederlandse spam-bestrijder Cleanport voorspelt dat volgend jaar negen van de tien e-mails ongewenste reclameboodschappen zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Niet cultuur maar manager oorzaak van mislukte fusie

27 december 2006 - 'Culturele verschillen' blijken veel minder vaak aan de basis te liggen van mislukte fusies en overnames dan het management beweert. Ze zijn vooral een makkelijk excuus om te verbloemen dat de managers hun werk niet goed doen. Dit zegt KPMG na onderzoek naar de redenen waarom zoveel fusies en overnames niet de verwachte resultaten opleveren.

 Lees verder...   6 reacties
 

Functioneringsgesprekken staan bol van communicatiestoringen

22 december 2006 - Als u denkt dat u uw medewerkers goed duidelijk maakt hoe ze hun functioneren kunnen verbeteren tijdens het periodieke functioneringgesprek, heeft u het mis. Werkgevers en werknemers blijken tot totaal verschillende conclusies te komen na hetzelfde gesprek.

 Lees verder...   6 reacties
 

Geen prestatiebonus uit angst voor interne concurrentie

22 december 2006 - Nu het jaar ten einde loopt, hopen de meeste van ons op een bonus. Helaas, want 70 procent van de ondernemers keert die niet uit. Uit onderzoek door BDO CampsObers Accountants & Adviseurs onder 500 ondernemers blijkt namelijk dat ruim 40 procent van de ondernemers vreest voor interne competitie tussen medewerkers als gevolg van prestatiebeloning.

 Lees verder...   5 reacties
 

IT-kosten bezorgen managers slapeloze nachten

22 december 2006 - Topmanagers van bedrijven maken zich vooral zorgen over de kosten van technologie (55 procent). Dit blijkt uit een internationale enquête van het onderzoeksbureau Burston-Marsteller.

 Lees verder...   2 reacties
 

Met vier vragen naar uitmuntend leiderschap

21 december 2006 - Leiders kunnen zichzelf soms overtreffen door uitzonderlijke prestaties te leveren. Helaas gebeurt dat meestal alleen in crisisachtige omstandigheden, als ze noodgedwongen hun diepste bronnen aanboren. Met een paar cruciale vragen is deze 'staat van verlichting' echter ook op andere momenten op te roepen.

 Lees verder...   5 reacties
 
< vorige 1243 1244 1245 1246 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10