zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

It'ers mogen zelf salaris invullen

19 december 2006 - Duizend it'ers die tot de beste tien procent in de markt horen, kunnen vanaf maandag interessante post verwachten: een arbeidsovereenkomst met een salaris dat ze zelf mogen invullen.

Het ict-bedrijf Calco Information is bijna in paniek op zoek naar nieuwe mensen. Om de ambitieuze groeidoelstelling van 100 nieuwe medewerkers te halen haalt het bedrijf nu alles uit de kast.

Post


De beste tien procent van de Nederlandse it'ers, ongeveer duizend mensen, krijgen een arbeidsovereenkomst thuisgestuurd. Als ze de overstap naar Calco willen maken mogen ze zelf het gewenste salaris invullen. Het drie jaar oude bedrijf hoopt zo de doelstelling te halen.

Creativiteit
Directeur Gerard Lamé meldt dat er bewust is gekozen voor deze vorm van benaderen. Bang voor negatieve reacties is hij niet. "We hebben een hoog ambitieniveau en zijn hard op zoek naar mensen. Als je op wilt vallen moet je creatieve dingen doen."


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
 Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
 Praktische tips voor managen op afstand
 
 
 
reacties
 
Ton  |   | 
19-12-2006
 | 
13:09 uur
De beste IT-ers hebben geen opleiding. Het zijn diegenen die dag en nacht met IT bezig zijn. In die groep moet men eens zoeken naar potentials.

Het is net als met vechten, dat leer je ook het beste op straat als u begrijpt wat ik bedoel.

Je hebt mensen die hebben het gewoon in zich. Befaamde bedrijven zijn opgericht door mensen die geen specifieke opleiding hadden maar een visie, een droom of uit frustratie of noodzaak aan de slag zijn gegaan.

Het werk dat ze hebben verzet zien we overal om ons heen.

Niet voor niets proberen bedrijven hackers aan zich te binden, zij kennen namelijk d kneepjes van het vak, zijn gedreven, en resultaatgericht maar bovenal hebben zij hun creativiteit niet laten vernietigen door simplistische opleidingen waar achterhaalde technieken aangeleerd worden.

Wat mij trouwens het meest opvalt is dat personeelzaken vaak weinig kennis heeft van specialistisch werk en goede kandidaten afwijst.

René Mulder  |   | 
19-12-2006
 | 
07:13 uur
Voor zolang het duurt. Ik begrijp dat deze sector nog niet van het verleden heeft geleerd.
Theo Jonker  |   | 
19-12-2006
 | 
09:10 uur
Weinig creatief, meer opvallend, weinig fantasie leid tot wanhoop. Selecteer een groep mensen en bied ze een opleiding aan en bij het halen van de papiertjes een kleine bonus. Dit is beter dan zelfmoord.
heer CWPG Dirks  |   | 
19-12-2006
 | 
20:40 uur
Helaas vind ik dit een onverstandige actie. Momenteel kan ik vele goede medewerkers -interim managers- binnen onze Farosgroep plaatsen. We hebben in de zorg vele goede aanvragen, een markt waar we ons duidelijk onderscheiden, toch zou ik als eigenaar van Faros dit soort acties niet doen. Ik vertel liever open en eerlijk tegen onze klant dat wij niet aan de vraag kunnen voldoen dan dergelijke mensen daar plaatsen. Wij proberen geld voor onze klanten te verdienen door inzichtelijke efficiency verbeteringen door te voeren. Je kunt dan moeilijk verkopen dat je met torenhoge tarieven de markt verziekt. We zouden eigenlijk als gezamelijke bureaus dit soort praktijken tegen moeten gaan. Wij kiezen als Faros dan liever een weg die gelijdelijker is.
Jan Bolhuis  |   | 
20-12-2006
 | 
10:58 uur
Puur een marketing actie. En gezien de aandacht geslaagd! Net als de recente 2e leaseauto, en eerder het betalen per minuut bij een sollicitatiegesprek.
Geslaagde acties dus, gezien de aandacht.

Met gezond verstand zal het snel duidelijk zijn dat met zulke voorwaarden geen duizenden mensen aangenomen kunnen en zullen worden.

Pas als men technisch ver vooruit streeft, en rendement op software ontwikkeling, onderhoud en beheer daadwerkelijk 5 a 10 keer verhoogt, dan worden dit reele en "business-case" wise rechtvaardige salarissen.
Het kan nu al, maar de meeste bedrijven durven niet. Innovatie blijft helaas beperkt tot kleine stapjes. En er zijn nog heel veel kleine stapjes nodig.
heer F Schophuizen  |   | 
21-12-2006
 | 
07:39 uur
Als je te veel salaris wilt, dan wordt je toch niet aangenomen of dan gaan ze waarschijnljik onderhandelen over een "redelijk" salaris.

Als je te weinig salaris vraagt voor wat je waard bent, dan doen ze er een klein schepje bovenop en dan zeg je vanzelf "ja".

Hoe dan ook, ze komen toch uit op een salaris dat ze zelf voor ogen hebben. Maar met deze stunt trekken ze wel de aandacht.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
Absoluut of relatief: meten met verschillende maten (1) 
top10
Tijdens de vakantie fantaseren over later
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016
Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie
Securityprofessional mist vereiste tools om securitydreigingen te detecteren
Organisaties ervaren meer cyberaanvallen sinds de start van de pandemie
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
Cybersecurity: van plan naar executie
Aanzienlijk minder krimp
meer top 10