zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

It'ers mogen zelf salaris invullen

19 december 2006 - Duizend it'ers die tot de beste tien procent in de markt horen, kunnen vanaf maandag interessante post verwachten: een arbeidsovereenkomst met een salaris dat ze zelf mogen invullen.

Het ict-bedrijf Calco Information is bijna in paniek op zoek naar nieuwe mensen. Om de ambitieuze groeidoelstelling van 100 nieuwe medewerkers te halen haalt het bedrijf nu alles uit de kast.

Post


De beste tien procent van de Nederlandse it'ers, ongeveer duizend mensen, krijgen een arbeidsovereenkomst thuisgestuurd. Als ze de overstap naar Calco willen maken mogen ze zelf het gewenste salaris invullen. Het drie jaar oude bedrijf hoopt zo de doelstelling te halen.

Creativiteit
Directeur Gerard Lamé meldt dat er bewust is gekozen voor deze vorm van benaderen. Bang voor negatieve reacties is hij niet. "We hebben een hoog ambitieniveau en zijn hard op zoek naar mensen. Als je op wilt vallen moet je creatieve dingen doen."


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
 Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
 Dit zijn de vijf meest gegoogelde HR-thema's van 2020
 
 
 
reacties
 
Ton  |   | 
19-12-2006
 | 
13:09 uur
De beste IT-ers hebben geen opleiding. Het zijn diegenen die dag en nacht met IT bezig zijn. In die groep moet men eens zoeken naar potentials.

Het is net als met vechten, dat leer je ook het beste op straat als u begrijpt wat ik bedoel.

Je hebt mensen die hebben het gewoon in zich. Befaamde bedrijven zijn opgericht door mensen die geen specifieke opleiding hadden maar een visie, een droom of uit frustratie of noodzaak aan de slag zijn gegaan.

Het werk dat ze hebben verzet zien we overal om ons heen.

Niet voor niets proberen bedrijven hackers aan zich te binden, zij kennen namelijk d kneepjes van het vak, zijn gedreven, en resultaatgericht maar bovenal hebben zij hun creativiteit niet laten vernietigen door simplistische opleidingen waar achterhaalde technieken aangeleerd worden.

Wat mij trouwens het meest opvalt is dat personeelzaken vaak weinig kennis heeft van specialistisch werk en goede kandidaten afwijst.

René Mulder  |   | 
19-12-2006
 | 
07:13 uur
Voor zolang het duurt. Ik begrijp dat deze sector nog niet van het verleden heeft geleerd.
Theo Jonker  |   | 
19-12-2006
 | 
09:10 uur
Weinig creatief, meer opvallend, weinig fantasie leid tot wanhoop. Selecteer een groep mensen en bied ze een opleiding aan en bij het halen van de papiertjes een kleine bonus. Dit is beter dan zelfmoord.
heer CWPG Dirks  |   | 
19-12-2006
 | 
20:40 uur
Helaas vind ik dit een onverstandige actie. Momenteel kan ik vele goede medewerkers -interim managers- binnen onze Farosgroep plaatsen. We hebben in de zorg vele goede aanvragen, een markt waar we ons duidelijk onderscheiden, toch zou ik als eigenaar van Faros dit soort acties niet doen. Ik vertel liever open en eerlijk tegen onze klant dat wij niet aan de vraag kunnen voldoen dan dergelijke mensen daar plaatsen. Wij proberen geld voor onze klanten te verdienen door inzichtelijke efficiency verbeteringen door te voeren. Je kunt dan moeilijk verkopen dat je met torenhoge tarieven de markt verziekt. We zouden eigenlijk als gezamelijke bureaus dit soort praktijken tegen moeten gaan. Wij kiezen als Faros dan liever een weg die gelijdelijker is.
Jan Bolhuis  |   | 
20-12-2006
 | 
10:58 uur
Puur een marketing actie. En gezien de aandacht geslaagd! Net als de recente 2e leaseauto, en eerder het betalen per minuut bij een sollicitatiegesprek.
Geslaagde acties dus, gezien de aandacht.

Met gezond verstand zal het snel duidelijk zijn dat met zulke voorwaarden geen duizenden mensen aangenomen kunnen en zullen worden.

Pas als men technisch ver vooruit streeft, en rendement op software ontwikkeling, onderhoud en beheer daadwerkelijk 5 a 10 keer verhoogt, dan worden dit reele en "business-case" wise rechtvaardige salarissen.
Het kan nu al, maar de meeste bedrijven durven niet. Innovatie blijft helaas beperkt tot kleine stapjes. En er zijn nog heel veel kleine stapjes nodig.
heer F Schophuizen  |   | 
21-12-2006
 | 
07:39 uur
Als je te veel salaris wilt, dan wordt je toch niet aangenomen of dan gaan ze waarschijnljik onderhandelen over een "redelijk" salaris.

Als je te weinig salaris vraagt voor wat je waard bent, dan doen ze er een klein schepje bovenop en dan zeg je vanzelf "ja".

Hoe dan ook, ze komen toch uit op een salaris dat ze zelf voor ogen hebben. Maar met deze stunt trekken ze wel de aandacht.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Is technologie onze reddingsboei tijdens lockdown?
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
meer top 10