zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liefde bloeit op de werkvloer

15 februari 2007 - Heeft u gisteren ook een roos of anonieme liefdesverklaring op uw bureau gevonden? U bent niet de enige! Een tiende van de Amerikaanse werknemers zegt een oogje te hebben op een collega. De werkplek van tegenwoordig borrelt van de onderhuidse gevoelens, vaak gestimuleerd door hoge werkdruk en lange dagen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Pas op voor de rotte appel!

15 februari 2007 - In bijna iedere organisatie loopt wel minstens één werknemer rond wiens negatieve gedrag een – grotere of kleinere - stempel drukt op de rest van de groep. Uit onderzoek blijkt dat er ook maar één zo'n persoon nodig is om het hele bedrijf te vergiftigen.
 Lees verder...   24 reacties
 

Relatie tussen manager en ex-werknemer is uitstekend

15 februari 2007 - Van de Nederlandse managers weet 95 procent waar een medewerker gaat werken als die ontslag heeft genomen. Bijna de helft is bereid de ex-medewerker opnieuw aan te nemen als hierom wordt gevraagd. 49 procent van de managers wil een tegenaanbod doen als de werknemer ontslag wil nemen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijfsborrel stimuleert creativiteit

14 februari 2007 - Het nieuwe kabinet trekt de komende vier jaar 4,3 miljard euro uit voor projecten die de economie 'slimmer' moeten maken. Uit onderzoek van ING Bank blijkt dat bedrijven medewerkers weinig stimuleren met ideeën te komen. Een van de beste manieren om daar verandering in de brengen? De bedrijfsborrel.
 Lees verder...   5 reacties
 

Aardige manager is niet altijd de beste manager

14 februari 2007 - De meeste mensen, ook managers, worden graag aardig gevonden. Teveel tijd besteden aan populariteit winnen onder het personeel kan echter desastreus blijken voor managers. Managers die teveel bezig zijn met het opbouwen van een band met hun team, brengen de productiviteit en prestaties namelijk in gevaar.

 Lees verder...   8 reacties
 

Manager buigt veiligheidsbeleid in zijn voordeel

14 februari 2007 - Het bedrijfsbeleid op het gebied van veiligheid en ICT wordt door managers gemakshalve 'vergeten' of omzeild. Werknemers moeten van hun leidinggevende handelingen verrichten die in strijd zijn met de veiligheidsrichtlijnen. Werknemers zouden zich beter moeten kunnen wapenen tegen die hiërarchische druk.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkvloer steeds spiritueler

13 februari 2007 - De tijd dat 'spirituele groei' en 'persoonlijke ontwikkeling' losstonden van de 'zakelijke en commerciële maatschappij' is duidelijk voorbij. Onderzoek door Gallup, in opdracht van StepStone, onder 8.000 werknemers in zeven Europese landen, wijst uit dat bijna 90 procent van de ondervraagden zich meer richt op persoonlijke ontwikkeling dan op zaken als meer vrije tijd of flexibele werktijden.

 Lees verder...   Reageer
 

Oudere managers 'groener' dan jonge

13 februari 2007 - Als economie en milieu botsen, kiezen managers jonger dan 40 jaar vaker voor de economie dan de generaties voor hen. Oudere managers reageren beduidend 'groener' op stellingen over het milieu. Dat blijkt uit een enquête onder het lezerspanel van Management Team.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannelijke topaccountants ambivalent over vrouwelijke collega's

13 februari 2007 - Negen van de tien mannelijke accountants vinden dat ze last hebben van pogingen een vrouwvriendelijker werkomgeving te creëren. Velen van hen vinden bovendien dat vrouwen vaak ten onrechte promotie krijgen. Driekwart vindt echter wél dat vrouwelijke accountants gehinderd worden door een glazen plafond.

 Lees verder...   1 reactie
 

Snelle sollicitatieprocedure cruciaal

12 februari 2007 - Sollicitatieprocedures duren vaak langer dan sollicitanten verwachten. Sollicitanten verwachten dat een sollicitatieprocedure binnen 23 kalenderdagen is afgerond, terwijl werkgevers gemiddeld 28 dagen nodig hebben. Hierdoor bestaat de kans dat sollicitanten kiezen voor een werkgever die sneller handelt.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer diefstal en geweld op werkvloer

12 februari 2007 - Het bestelen van collega's op het werk lijkt te zijn uitgegroeid tot een ware plaag. Portemonnees, mobiele telefoontjes, laptops, kledingstukken en andere waardevolle spullen zijn minder vaak veilig bij de collega's dan gedacht. Dit blijkt uit landelijk onderzoek naar veiligheid of geweld op de werkplek, uitgevoerd in opdracht van CSU Security Services.

 Lees verder...   8 reacties
 

Motiveren personeel levert geld op

12 februari 2007 - "Uitgaande van een voorzichtige schatting, kan een gemiddelde organisatie met 1000 medewerkers jaarlijks ruim één miljoen euro besparen, als deze werknemers gewoon tevreden zouden zijn. En dan blijven andere positieve effecten, zoals een hogere productiviteit en een hogere klanttevredenheid nog buiten beschouwing." Dit zegt Marc Sijtstra, directeur van Effectory, na onderzoek.

 Lees verder...   4 reacties
 

Medewerker past zich langzaam aan maar mag niet weg

9 februari 2007 - Natuurlijk duurt het even voor je je nieuwe baan onder de knie hebt en je weg gevonden hebt in een onderneming. Een kwart van de manager is echter niet blij met de hoeveelheid tijd die het nieuwe werknemers kost om zich aan te passen aan hun nieuwe werkomgeving. Soms blijken ze na drie maanden nog steeds niet gewend.

 Lees verder...   11 reacties
 

Manager kan betrokkenheid makkelijk verhogen

9 februari 2007 - Werknemers betrokken krijgen en houden is eigenlijk heel makkelijk. Het komt neer op drie dingen: het goede voorbeeld geven, goed luisteren en openstaan voor nieuwe dingen. Dit concludeert Best Companies, specialist in werkplekbetrokkenheid, na onderzoek onder 100.000 Britse werknemers naar de beste bedrijven om voor te werken.

 Lees verder...   8 reacties
 
< vorige 1237 1238 1239 1240 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10