zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CEO optimistisch over economie, niet over klimaat

25 januari 2007 - Het vertrouwen van CEO's in omzetgroei heeft een recordniveau bereikt: bijna twee keer zo veel CEO's hebben nu veel vertrouwen in een stijging van de omzetcijfers in het komende jaar vergeleken met vijf jaar geleden, zo blijkt uit de tiende Global CEO Survey van PricewaterhouseCoopers (PwC).

 Lees verder...   Reageer
 

Actieve studenten succesvoller in carrière

25 januari 2007 - Om succesvol te worden in de carrière is de betrokkenheid van studenten bij activiteiten in hun studententijd een belangrijke factor. Zij doen daarmee allerlei ervaring op die belangrijk is voor later, vooral sociale vaardigheden. Dit concludeert Lyanda Vermeulen in haar proefschrift The study of Alumni, waarop zij 1 februari 2007 promoveert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 Lees verder...   4 reacties
 

Britse werkgever mag dikke sollicitant weigeren

25 januari 2007 - Met discriminatie op basis van sekse, ras, religie, leeftijd of seksuele voorkeur komt geen enkele werkgever meer weg. Maar Britse werkgevers die een sollicitant afwijzen op basis van hun gewicht staan in hun recht – mits het overgewicht geen aantoonbare medische oorzaak heeft.

 Lees verder...   2 reacties
 

Duitse manager meest tevreden

24 januari 2007 - In vergelijking met managers uit andere Europese landen maken Duitse managers de langste werkdagen, en zijn ze het meest tevreden over hun carrière. Dit wil echter niet zeggen dat andere managers ontevreden zijn. Over het algemeen is 81 tot 90 procent van de managers tevreden tot zeer tevreden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager vol vooroordelen over thuiswerkers

24 januari 2007 - Houdt u van thuiswerken? Prima – als u het tenminste niet erg vindt om gebrek aan ambitie verweten te worden en met de nek aangekeken te worden door uw manager. Amerikaanse managers blijken nog steeds sceptisch te staan tegenover thuiswerkers, die ze ongemotiveerd, lastig en moeilijk bereikbaar vinden.

 Lees verder...   7 reacties
 

Werknemer stapt vaker zelf op

24 januari 2007 - Werknemers wisselen vaker uit eigen wil van baan. Van de mensen die vorig jaar vertrokken bij hun werkgever deed 65 procent dat op eigen initiatief. Het jaar daarvoor lag dit percentage op 43. Dat betekent een stijging van ruim twintig procent.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kledingkeuze van invloed op promotie

23 januari 2007 - Een op de drie managers laat een eventuele promotie voor een belangrijk deel afhangen van de kledingkeuze van een medewerker. Slechts zeven procent van de leidinggevenden zegt helemaal niet te letten op hoe medewerkers zich kleden.

 Lees verder...   6 reacties
 

Werkgever wil weten wat werknemer eet

23 januari 2007 - Werkgevers bemoeien zich steeds vaker met de eetpatronen en de leefstijl van hun werknemers. Ze maken zich ongerust over overgewicht, want zieke werknemers zijn duur. Dat signaleren de drie grootste zorgverzekeraars Achmea Zorg, CZ en VGZ.

 Lees verder...   8 reacties
 

Goede balans werk-privé bepaalt succes bedrijf

22 januari 2007 - Bedrijven die zich populair willen maken onder werknemers en het neusje van de zalm aan willen trekken, moeten zich flexibel opstellen, veel aandacht hebben voor het privé-leven van hun personeel en gewoon stukken leuker zijn dan de anonieme kantoortuinen die velen tien jaar geleden nog waren.

 Lees verder...   3 reacties
 

Steeds meer vrouwelijke managers

22 januari 2007 - Het aantal vrouwen in hogere managementfuncties bij bedrijven tot 1.000 medewerkers is de afgelopen jaren toegenomen. Dat is voornamelijk de verdienste van de vrouwen zelf en in mindere mate het resultaat van door bedrijven en overheid genomen maatregelen.
 Lees verder...   Reageer
 

Managers kunnen niet zonder e-mail

22 januari 2007 - Een meerderheid van de Nederlandse managers signaleert een 'e-mailcultuur' in de eigen organisatie. Toch zijn ze zelf zo vervlochten met het fenomeen, dat ze geen dag meer zonder e-mail kunnen. Dat blijkt uit een enquête onder het vaste lezerspanel van Management Team.

 Lees verder...   1 reactie
 

Inkrimping leidt tot psychische problemen

19 januari 2007 - Werknemers die een reorganisatie overleven lopen een groot risico op psychische problemen ten gevolge van de extra werkdruk die ze te verduren krijgen na het vertrek van hun collega's. Uit Fins onderzoek blijkt dat mannen in een afgeslankte onderneming tot 50 procent vaker anti-depressiva of slaappillen voorgeschreven krijgen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Kantoorpolitiek grote bron van stress

19 januari 2007 - Veranderde organisatiestructuren hebben ertoe geleid dat kantoorpolitiek van bijzaak veranderd is in een van de grootste werkgerelateerde stressfactoren. Nu de autoritaire manier van leidinggeven 'uit' is, moeten managers zich vooral bezighouden met manipuleren, onderhandelen en netwerken – oftewel politiek – om dingen gedaan te krijgen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Kantoor is vuiler dan toilet

19 januari 2007 - Een bureau herbergt meer bacteriën dan de bedrijfstoiletten. Tot die vaststelling kwam de faculteit microbiologie van de Universiteit van Arizona, dat bij onderzoeken in de computer-omgeving vierhonderd keer meer bacteriën aantrof dan op een toiletbril. De vuilste plek op de desktop blijkt trouwens de telefoon te zijn.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1240 1241 1242 1243 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10