zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Goede balans tussen werk en privé kwestie van keuze

22 februari 2007 - Veel managers hebben het gevoel verzwolgen te worden door hun werk. 'Kan een leider topprestaties leveren en toch een goede balans vinden tussen werk en privé?', is dan ook een steeds terugkerende vraag. Volgens managementgoeroe Jack Welch, voormalig topman van GE, kan dat zeker.
 Lees verder...   9 reacties
 

Manager bepaalt temperatuur conflict

22 februari 2007 - In Nederland zijn jaarlijks 70.000 ziekmeldingen waaraan een arbeidsconflict ten grondslag ligt. "De Werkwijzer arbeidsconflicten", opgesteld door re-integratieplatform Stecr, geeft inzicht in conflicten op de werkvloer. Belangrijkste conclusie: werkvloerconflicten zijn warm of koud en die temperatuur wordt veelal bepaald door de manager.
 Lees verder...   5 reacties
 

Vrouwenbureaus smeriger dan mannenbureaus

22 februari 2007 - Vrouwen zijn niet schoner dan mannen. Volgens Dr. Charles Gerba van de University of Arizona, gerenommeerd expert op het gebied van werkplekbacteriën, bevatten vrouwenbureaus bijna drie keer meer bacteriën dan mannenbureaus. En dan zijn de laden nog dicht.....
 Lees verder...   Reageer
 

Manager staat in hoger aanzien dan directeur

21 februari 2007 - CEO's geven zichzelf dan schouderklopjes voor hun verdiensten, van hun ondergeschikten hoeven ze weinig bewondering en respect te verwachten. Hoeveel er achter hun rug ook afgegeven wordt op managers, ze staan wel in hoger aanzien dan directieleden.

 Lees verder...   5 reacties
 

Persoonlijkheid belangrijker dan vaardigheden

21 februari 2007 - Sollicitanten worden binnen Europa steeds vaker psychologisch getest. Persoonlijkheid wordt maar liefst twee keer zo vaak getest als vaardigheden. Uit onderzoek van assessmentbureau SHL bleek dat P&O-ers vooral op zoek zijn naar de juiste persoon voor een baan. Het uitgangspunt daarbij: vaardigheden kun je trainen, iemands karakter niet.

 Lees verder...   8 reacties
 

50-plussers willen graag doorwerken

21 februari 2007 - Bedrijven die kampen met de vergrijzingsproblematiek moeten de mogelijkheden van flexibel werken eens goed onder de loep nemen. 50-plussers willen namelijk graag blijven werken, zij het onder bepaalde voorwaarden. Dit blijkt uit onderzoek van het maandblad Zin.

 Lees verder...   Reageer
 

Britse directeuren beklagen zich over 'verlammende' middenmanagers

20 februari 2007 - Managers zitten tegenwoordig in de hoek waar de klappen vallen. In Groot-Brittannië krijgen middenmanagers er zefls ongenadig van langs van hun eigen directeuren. In een onderzoek van Hay Group beklagen Britse directeuren zich over hun eigen middenmanagers. Zo zou de organiatie 'verlamd' zijn door een inefficiënt leger van middenmanager, vindt een derde van de ondervraagde directeuren.
 Lees verder...   9 reacties
 

Twintig kenmerken van een effectieve recruitmentsite

20 februari 2007 - Wanneer heeft een bedrijf zijn wervingssite goed geregeld? Op basis van een artikel hierover op Personeelslog en de reacties daarop, stelde de weblog twintig punten op, die een succesvolle recruitmentsite kenmerken. Samengevat: de vacatures moeten goed vindbaar zijn, de informatie op de site goed, duidelijk en volledig en het sollicitatieproces correct en zorgvuldig.
 Lees verder...   1 reactie
 

Ook EU gaat snijden in regels, maar ondernemers vertrouwen het niet

20 februari 2007 - In 2012 moeten bedrijven in de hele Europese Unie te maken hebben met een kwart minder bureaucratische en administratieve regels. Dat hebben de 27 EU-landen maandag afgesproken. Maar ondernemers geloven niet dat dat dat echt gaat gebeuren, ook niet op landelijk niveau.
 Lees verder...   Reageer
 

Striptease marketing (video)

19 februari 2007 - Uitgeverij HarperCollins heeft een opmerkelijke manier gekozen om het boek Punk Marketing onder de aandacht te brengen. Een strippende vrouw, Cleo, geeft een voorproefje van het boek, dat een nieuwe -uiteraard revolutionaire- benadering van marketing belooft te zijn. De aloude verkooptruc heeft niets aan waarde verloren.

 Lees verder...   6 reacties
 

'Weerstand tegen verandering is een goed teken'

19 februari 2007 - Al te vaak neemt het management genoegen met een goede rationele analyse van het probleem, doch wordt de acceptatie van de nieuwe werkwijze door het personeel onvoldoende serieus genomen. En dan komt er weerstand, maar dat is niet erg, aldus Brisk Magazine.

 Lees verder...   8 reacties
 

Bedrijfsleven is niet klaar voor werknemer 2. 0

19 februari 2007 - Bedrijven, managers en oudere werknemers zijn nog niet ingesteld op de komst van 'werknemer 2.0'. Werknemer 2.0 is de nieuwe werknemer, niet alleen gewend aan virtueel werken en kennis delen via nieuwe media, maar ook gewend om virtueel te leven. Deze `Millennials` zijn hoogopgeleide multitaskers die niet weten hoe een leven zonder internet eruit ziet.

 Lees verder...   2 reacties
 

Helft werknemers wil méér opleiding

16 februari 2007 - In de strijd om de werknemer, doen bedrijven er goed aan meer te investeren in opleidingen en cursussen. De helft van de arbeidskrachten geeft namelijk aan onvoldoende opleidingsmogelijkheden te krijgen. Opvallend hierbij is dat grotere organisaties niet positiever scoren dan het midden- en kleinbedrijf. Dit werd duidelijk uit onderzoek van Vitae onder 500 werkenden tussen de 25 en 45 jaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Betrokkenheid begint op dag 1

16 februari 2007 - Bedrijven waarin de managers niet weten hoe ze de juiste mensen moeten werven en geen moeite doen om nieuwe werknemers zich meteen thuis te laten voelen, hebben het nakijken als het op betrokkenheid, motivatie en productiviteit aankomt.

 Lees verder...   6 reacties
 
< vorige 1236 1237 1238 1239 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10