zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer krijgt geld voor studie

9 februari 2007 - Werknemers krijgen een budget waarmee zij zichzelf kunnen omscholen of bijscholen. Dat heeft de PvdA'er Jacques Tichelaar, medeonderhandelaar van het regeerakkoord, woensdag gezegd. "Het is de bedoeling dat werknemers fictief een budget voor scholing krijgen dat zij actief kunnen maken op het moment dat zij onderwijs volgen".

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager succesvol dankzij vele sociale contacten

8 februari 2007 - Mensen met een netwerk dat bestaat uit verschillende groepen uit de maatschappij komen sneller op nieuwe ideeën dan personen die alleen met gelijkgestemden omgaan. Ook zullen hun ideeën eerder worden gehoord. Dit leidt tot nieuwe kansen op promotie en hogere beloningen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemer krijgt na half jaar al de kriebels

8 februari 2007 - Ze lijken nog maar net in dienst, maar na amper zes maanden krijgen de meeste nieuwe werknemers alweer de kriebels en dalen hun motivatie en betrokkenheid drastisch. Een proces dat de komende twaalf maanden alleen maar versnelt. Dit blijkt uit onderzoek van Kenexa.

 Lees verder...   9 reacties
 

Topmanager vindt behoud bedrijfscultuur grootste uitdaging

8 februari 2007 - Leidinggevenden van multinationals maken zich meer zorgen over het handhaven van de gezamenlijke globale bedrijfscultuur dan over ingewikkelde internationale politieke kwesties die van invloed op het bedrijf kunnen zijn. Naarmate internationals groeien, wordt het steeds moeilijker een gezamenlijke cultuur in stand te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Succes is subjectief

7 februari 2007 - Managers hebben een heel ander idee over wat succes op de werkvloer betekent dan hun werkgevers. Uit onderzoek van het Chartered Management Institute bleek dat managers vooral waarde hechten aan goed werk leveren, plezier hebben in het werk en anderen helpen bij hun ontwikkeling. Werkgevers daarentegen hebben meer interesse in winstverhoging en marktleider worden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Baanenthousiasme daalt met de jaren

7 februari 2007 - Veel werknemers verliezen het enthousiasme voor hun baan wanneer het nieuwe eraf is. Vooral na het eerste jaar daalt de werktevredenheid van zowel jonge als oudere werknemers zienderogen. In het eerste werkjaar is 70 procent van de werknemers nog erg enthousiast, na twee tot vijf jaar werkervaring is dit nog maar 53 procent.

 Lees verder...   5 reacties
 

Oudere manager is betere manager

7 februari 2007 - Oudere managers moeten niet met pensioen gestuurd worden, maar juist meer betaald krijgen. Dat zegt Marc Buelens, hoofddocent van de Universiteit Gent en partner van de Vlerick Leuven Gent Management School. Volgens Buelens weegt het trager worden, dat onvermijdelijk gepaard gaat met het ouder worden, niet op tegen de voordelen van een rijpere leeftijd.

 Lees verder...   6 reacties
 

Werknemer steeds dikker, zieker en minder productief

6 februari 2007 - Het gewicht van de wereldbevolking drukt zwaar op de winstcijfers van ondernemingen. Steeds meer mensen hebben een zittend beroep en worden dikker, zieker en minder productief ten gevolge van chronische ziektes als hartfalen en diabetes. Er wordt echter nog steeds erg weinig aandacht en geld besteedt aan de preventie van dergelijke aandoeningen.

 Lees verder...   14 reacties
 

Durfkapitalist verleidt topmanager

6 februari 2007 - Beursgenoteerde bedrijven staat een leegloop van werknemers te wachten. Er is een grote kans dat getalenteerde en ervaren bestuurders overstappen naar durfkapitalisten. De private equity fondsen zijn aantrekkelijk voor de CEO's, omdat de honoraria hier veel royaler kunnen zijn. Bovendien doen de beursgenoteerde bedrijven niet voldoende om topmanagers aan te trekken en vast te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Ontslagrecht blijft ongewijzigd

6 februari 2007 - Het nieuwe kabinet verandert niets aan het ontslagrecht. CDA, PvdA en ChristenUnie willen eerst met werkgevers en vakbonden overleggen over een mogelijke versoepeling. Dat staat in het concept-regeerakkoord dat de onderhandelaars vanmiddag aan hun fracties voorleggen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vaste werkplek heeft langste tijd gehad

5 februari 2007 - De tijd van de grote kantoren, waar alle werknemers van een bedrijf geconcentreerd zitten, is voorbij. Dat zegt Mark Dixon, algemeen directeur van Regus, een bedrijf dat flexibele werkplekken op maat aanbiedt. Waar of wanneer iemand werkt is van steeds minder belang, het enige wat telt, is de output van een medewerker.

 Lees verder...   6 reacties
 

Langer doorwerken fiscaal voordelig

5 februari 2007 - Mensen die voor hun 65e stoppen met werken, moeten vanaf deze pensioengerechtigde leeftijd gaan meebetalen aan de aow. De onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie (CU) zijn het vrijwel eens over dit plan, dat een oplossing moet bieden voor de vergrijzingproblematiek. Mensen die tot de pensioengerechtigde leeftijd doorwerken, worden vrijgesteld van deze fiscalisering.

 Lees verder...   6 reacties
 

Privé-leven steeds belangrijker voor managers

2 februari 2007 - Voor het eerst in twintig jaar zijn managers bereid salaris en carrièreperspectieven in te leveren voor een beter privé-leven. Wereldwijd is een verschuiving waarneembaar in de denkwijze van hoogvliegers in het bedrijfsleven. Een groeiend aantal managers verzet zich tegen lange werkdagen en het geploeter om de top te bereiken.

 Lees verder...   3 reacties
 

Meer aandacht secundaire arbeidsvoorwaarden in 2007

2 februari 2007 - Werknemers hielden afgelopen jaar de veranderingen op het gebied van de nieuwe pensioen- en zorgverzekeringswet nauwelijks meer bij. Er werd vrijwel geen gebruik gemaakt van de levensloopregeling, de selectie van zorgverzekeringen is aan de werkgever overgelaten en kennis over aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is beperkt.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1238 1239 1240 1241 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10