zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liefde bloeit op de werkvloer

15 februari 2007 - Heeft u gisteren ook een roos of anonieme liefdesverklaring op uw bureau gevonden? U bent niet de enige! Een tiende van de Amerikaanse werknemers zegt een oogje te hebben op een collega. De werkplek van tegenwoordig borrelt van de onderhuidse gevoelens, vaak gestimuleerd door hoge werkdruk en lange dagen.

Meer dan vier van de tien van de meer dan 6.000 Amerikaanse werknemers die CareerBuilder.com ondervroeg, hebben wel eens een relatie gehad met een collega. Meer dan een derde van die relaties, resulteerden in een huwelijk.

Geheime affaires


Een derde van de respondenten kon of wilde zijn relatie echter niet bekend maken. Een vijfde omdat ze iets hadden met een getrouwde collega, 27 procent omdat ze het deden met een hoger geplaatst persoon (veertien procent met de baas). Vrouwen beginnen overigens veel vaker iets met iemand die hoger op de carrièreladder staat dan mannen.

Liefdevolle momenten
Twaalf procent van de respondenten zegt dat de relatie met de collega begonnen is toen ze elkaar buiten werktijd tegenkwamen. Andere omstandigheden waarin veel kantoorrelaties opbloeien zijn: samen lunchen (elf procent), de bedrijfsborrel (tien procent) en overwerk (negen procent).

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Johan wieles  |   | 
15-02-2007
 | 
20:06 uur
Goed artikel hoor!
Liefde bloeit op de werkvloer dat is beter dan ruzie op de werkvloer.
Prettige bedrijven denk ik dan waar dat gebeurt ,alleen ik zie dat er niemand reageert zou best goed zijn om allemaal te vertellen waar dat gebeurt ;-)
robert Willik  |   | 
13-02-2008
 | 
10:06 uur
Leuk artikel,
Alleen is dit fenomeen al heel oud.
En of dit een prettige werksfeer is? Ik heb zo mijn twijfels. Uit ervaring weet ik dat hierdoor de doorloop in bedrijven hoog is, na een stuk gelopen of uitgekomen 'liefde' verdwijnt er meestal 1 partij en vaak is dit niet degene met de minste kennis.
dennis w sanichar  |   | 
18-02-2008
 | 
11:30 uur
ik denk dat een relatie baas met onder geschikte de machts verhouding binnen het bedrijf kunnen aantasten .Er onstaat dan een situatie waar in de ondergeschikte kan denken dat omdat zij een relatie heeft met de baas een stapje voor heeft op haar andere collegas en dat kan de sfeer op de werk vloer beinvloeden.x
christel justina smits  |   | 
9-04-2008
 | 
21:05 uur
Een slippertje met een collega loopt uit en veroorzaakt stress.Een slippertje met je collega en het is niet wat je verwachte. geraak je snel gedesillusioneerd en ben je niet meer gemotiveerd om te werken.Ik heb dit al van personen gezien en ze zijn allemaal vertrokken met de noorderwind. als je aan een relatie of een slippertje begint met een collega dan kan je twee mogelijkheden verwachten.Roddels en dan kan je positieve reactie verwachten ofwel jaloezie en dan zal die relatie niet lang duren.Maar je weet nooit dat je de ware tegenkomt op je werk.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10