zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer diefstal en geweld op werkvloer

12 februari 2007 - Het bestelen van collega's op het werk lijkt te zijn uitgegroeid tot een ware plaag. Portemonnees, mobiele telefoontjes, laptops, kledingstukken en andere waardevolle spullen zijn minder vaak veilig bij de collega's dan gedacht. Dit blijkt uit landelijk onderzoek naar veiligheid of geweld op de werkplek, uitgevoerd in opdracht van CSU Security Services.

Eén op de vier werknemers blijkt vorig jaar iets op de werkplek te hebben meegemaakt waardoor de veiligheid in het geding kwam. Maar liefst 26 procent van deze werknemers geeft aan het slachtoffer te zijn geworden van diefstal op de eigen werkplek. Van de werknemers durft 22 procent de jas niet onbeheerd aan de kapstok te laten hangen, terwijl het voor 40 procent onmogelijk is om de laptop achter te laten.

Geweld


Ook vallen er regelmatig klappen binnen de Nederlandse bedrijven, zo blijkt uit het onderzoek. Van de werknemers die iets 'onveiligs' hebben meegemaakt geeft veertien procent aan het afgelopen jaar direct te zijn bedreigd door collega's. Maar liefst 11 procent kreeg te maken met fysiek geweld. Na een incident durft een minderheid (12 procent) de collega niet aan te spreken op zijn of haar gedrag. CSU, ook actief in de schoonmaakbranche, liet het onderzoek uitvoeren onder een representatieve groep werknemers. Als gevolg van diefstallen op het werk geeft 48 procent van de werknemers aan bang te zijn om portemonnee of mobiel onbeheerd op het bureau te laten liggen.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Merle van Houten  |   | 
12-02-2007
 | 
10:34 uur
Ik ben benieuwd over wat voor soort bedrijven het gaat en of die diefstallen door directe collega's zijn gepleegd.
Ik werk op een hogeschool en heb met een aantal collega's een kamer. Die kamer moet op slot, omdat er altijd indringers kunnen komen of studenten die de verleiding niet kunnen weerstaan, maar collega's? Die vertrouw ik 100%.
heer M. Bleecke  |   | 
12-02-2007
 | 
11:15 uur
Het is niets nieuws dat er gestolen wordt op het werk. Ook onder collega's. Dat er een toename is in het aantal gevallen is ook niet bijzonder. Kijk maar eens in de maatschappij om je heen. Je ziet dat het onderscheid tussen mijn en dijn aan het vervagen is. Het bedrijfsleven weet dit maar al te goed. Dus dat het nog mensen verbaast, dat collega's onderling elkaar bestelen, lijkt me onwaarschijnlijk. Het is prettig dat het uit onderzoek blijkt, dan kunnen de mensen de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Ik zelf, bijvoorbeeld, heb nooit geld of een portemonnee bij me op het werk. Kan ik hem ook niet "kwijtraken". Ik zit in de luxe situatie dat ik op de fiets naar het werk kan, dus heb ik geen portemonnee of portefeuille nodig.
Johan Wieles  |   | 
12-02-2007
 | 
16:12 uur
Lekker dan collegas die stelen op het werk en dat er klappen vallen op de wervloer
Zegt iets over een mentaliteit van mensen die dat doen !
Kom op managers als het voorkomt doe er iets .
Ongewenst gedrag op de werkvloer kan en mag niet !

A heart of gold award voor werkgevers waar het niet voorkomt zou echt iets zijn !
Nou the heart of gold is er wie hem wil hebben mail me maar
Groeten Johan Wieles

Groeten Johan Wieles www.pestenisgeweld.punt.nl
mevrouw Ingrid A.R. Enkhuijzen  |   | 
13-02-2007
 | 
08:59 uur
Ik vind diefstal en geweld op de werkvloer net zo ongepast als in het openbaar of in welke andere situatie dan ook. Wanneer blijft iedereen van een ander en zijn spullen/bezittingen af. Lees de Koran of bijbel het staat in beide geschreven.

Voor diegene die het doen. Zou ik zeggen ga naar je geweten. Het is juist nu de tijd dat wij mensen elkaar weer leren te vertrouwen. Wij moeten allemaal meedoen aan het verbeteren van deze wereld en die begint echt bij de mens zelf.

Dus dames, heren, kinderen die niet van andermans spullen of lijven af kunnen blijven. Verbeter jezelf door het van nu af aan niet meer te doen. Dat is een keuze die je zelf kan en mag maken.

Ingrid van Enkhuijzen
Johan Wieles  |   | 
13-02-2007
 | 
12:59 uur
De Koran of de Bijbel erbij halen ,wat heeft dat nou met ongewenst gedrag te maken ?Geloof is iets persoonlijks wat je uit kan dragen aan anderen maar hoeveel gelovigen houden zich aan de regels ?

Ik denk dat mensen allemaal moeten kijken hoe kun je mensen overtuigen om prettig met elkaar te werken en er meer aan omgangsvormen moet worden gedaan,goeie beleidsregels en medewerkers die inzien dat ongewenst gedrag is ongewenst Beloon goed gedrag en slecht gedrag bestraffen is dat iets ?

Groetjes Johan





heer D. Persaud  |   | 
3-03-2007
 | 
23:03 uur
Ik denk niet dat we opeens naief moeten doen of vergeten dat de houding en mentaliteit van mensen in 't algemeen sterk aan het veranderen is. Vergeet ook niet de verharding van mens en maatschappij. Iedere werkvloer is een afspiegeling van de maatschappij in z'n totaliteit!
Ik maakte een jaar geleden mee dat een gepeste en ontevreden collega z'n manager neerstak toen deze hem bot afwees. De manager had 't geluk dat het slechts met een zeer onscherp mes uit de bestekbak van de cantine was. Hoe moet je hiermee omgaan? Sterke manager zijn en adequaat blijven optreden tegen dit soort misdrijf en misschien bewuste pogingen doen om er enkele te pakken en durven soms harde beslissingen te nemen.

Grtn,

Edward Persaud
csn  |   | 
26-03-2009
 | 
15:45 uur
Misschien komen die klappen wel nadat je bent bestolen door een collega!
herman schellingerhout  |   | 
18-05-2009
 | 
21:59 uur
vandaag is er op mijn werk 100 euro uit mijn werkkast gehaalt wat kan ik doen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10