zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zeven elementen die een merk een ‘belief system’ meegeven

17 januari 2008 - De kracht van een merk ligt erin een gemeenschap van hardcore gebruikers om zich heen te verzamelen die er hun identiteit aan ontlenen. Denk aan Starbucks, Nike en Coke die klanten volledig aan zich weten te binden met hun `belief system`.

 Lees verder...   1 reactie
 

Contract topmanager loopt steeds korter

16 januari 2008 - Contracten met topmanagers lopen steeds korter: in plaats van drie jaar is twee nu vaker de norm. Zo verminderen ondernemingen het risico op een vroegtijdige beëindiging en de daarmee samenhangende ontslagvergoeding (de zogenaamde 'pay for failure').

 Lees verder...   Reageer
 

Mannelijke en vrouwelijke marketeers zijn het oneens

16 januari 2008 - Klopt het dat mannen ‘competitief en meer doelgericht’ zijn en vrouwen ‘socialer en communicatief’? Synovate Interview NSS vroeg in opdracht van Tijdschrift voor Marketing 424 marketeers naar de ‘werkelijkheid op de werkvloer’.

 Lees verder...   Reageer
 

Waarom secundaire voorwaarden bieden die uw personeel niet wil?

16 januari 2008 - Ondernemingen die een hele range verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden bieden zijn daarmee niet automatisch populair. Er blijkt namelijk nog steeds een enorm verschil tussen de extraatjes die bedrijven bieden en die sollicitanten willen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Kantoorwerker baalt van thuiswerker

16 januari 2008 - Thuiswerken wordt al tijden gepromoot door filebestrijders, milieubewusten en werkgevers die hun werknemers plezier willen doen en er ook de economische voordelen van inzien. Maar niet iedereen is er blij mee.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien punten om op te letten bij het kiezen arbodienst

16 januari 2008 - Niet alleen de kosten zijn van belang bij het kiezen van een goede arbodienst. Er spelen tal van aspecten mee. HR Praktijk zet ze op een rijtje. Ook handig als u uw huidige arbodienst eens aan een kritische inspectie wilt onderwerpen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zakenman vliegt liever niet

15 januari 2008 - Meer dan twee van de vijf zakenmensen stapt – als dat maar enigszins mogelijk is – liever niet het vliegtuig in. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Intelligent Life zo meldt Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Wouter Bos hoopt op akkoord loonmatiging

15 januari 2008 - Minister Wouter Bos van Financiën geeft op Zibb aan dat hij er zeer voor zou zijn als werkgevers en vakbonden zelf een akkoord sluiten over loonmatiging. Naast de hoge olieprijzen ziet hij te hoge loonstijgingen als een grote risicofactor voor onze economie.

 Lees verder...   1 reactie
 

Anoniem solliciteren is niet van invloed op keuze

15 januari 2008 - Bij het selecteren van CV’s, maakt het niet uit of er anoniem gesolliciteerd wordt. Zowel autochtonen als allochtonen worden hetzelfde beoordeeld, of het CV nu geanonimiseerd is of niet. Dit blijkt uit een praktijkproef die Manpower deed.

 Lees verder...   1 reactie
 

Sjoerd van Keulen (SNS Reaal) Topman van het Jaar 2007

15 januari 2008 - Sjoerd van Keulen, bestuursvoorzitter van SNS Reaal, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2007. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee uit handen van Abel Slippens, ceo van Sligro, de Topman van 2006.

 Lees verder...   1 reactie
 

Veertien tips om online klanten te werven

15 januari 2008 - Iedere gerenommeerde organisatie heeft een website, maar er zijn maar weinig ondernemingen die succesvol en continu online nieuwe klanten weten aan te trekken. MolBlog presenteert veertien tips om dat wel te doen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Ideaalbeeld verhoogt werkstress

14 januari 2008 - Prestatiemanagement leidt ertoe dat werknemers zich steeds bewuster van de eisen waaraan een ideale werknemer moet voldoen. Spiegelen ze zich vervolgens steeds aan dit beeld dan kan dat leiden tot werkstress en zelfs verzuim.

 Lees verder...   Reageer
 

Een goede discussie is goed voor de werksfeer

14 januari 2008 - Praten over grote gebeurtenissen als sportevenementen of verkiezingen zijn bevorderlijk voor de sfeer. En dus voor de productiviteit. U hoeft dus niet ongerust te zijn als uw personeel dergelijke gebeurtenissen tijdens werkuren bespreekt.

 Lees verder...   Reageer
 

Flexibel werken betekent niet minder werken!

14 januari 2008 - De meeste werknemers willen een betere balans tussen werk en privé. Dit betekent niet dat ze minder ambitieus zijn en minder uren willen maken, alleen dat ze hun werk op een andere manier in willen richten.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1175 1176 1177 1178 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10