zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer wil groeien maar hoe moet dat?

14 januari 2008 - Driekwart van de werkende mannen en 60 procent van de vrouwen heeft het idee dat ze veel meer uit hun carrière hadden kunnen halen dan ze tot nu toe gedaan hebben. Dit schrijft Zibb.

 Lees verder...   2 reacties
 

Top vijf arbeidsmarkttrends voor 2008

14 januari 2008 - Wat is de arbeidsmarkttrend voor dit jaar? Volgens G-Recruitment is de belangrijkste de historisch grote schaarste aan (jong) talent. Een oplossing is misschien dat Nederland steeds interessanter wordt voor buitenlandse professionals.

 Lees verder...   2 reacties
 

Wat managers kunnen leren van Barack Obama

11 januari 2008 - De Financial Times noemt Barack Obama de Amerikaanse presidentskandidaat van wie managers het meeste kunnen opsteken. CEO’s kunnen nog heel wat leren van het oratorisch talent van deze democratische politicus zo meldt Express.be.

 Lees verder...   4 reacties
 

Explosieve stijging jaarlijkse bonussen

11 januari 2008 - Het Nederlandse bedrijfsleven blijft de relatie tussen de hoogte van de beloning van de top en de bedrijfsprestaties versterken. Dit stelt Piia Pilv, Europees partner bij Mercer naar aanleiding van de ‘Mercer Executive Compensation Guide’.

 Lees verder...   Reageer
 

Big Brother bezorgt werknemer stress

11 januari 2008 - Controles op de werkvloer leiden tot stress bij het personeel. Dat zegt het Policy Studies Institute op Express.be. Bij personeel dat  gecontroleerd wordt, liggen de angst- en stressniveau’s 7,5 procent hoger dan bij collega’s die minder in de gaten gehouden worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Betrokkenheid is niet universeel

10 januari 2008 - Voor Britten en Amerikanen draait het allemaal om respect. Voor werknemers in Frankrijk in India om het soort werk. Voor Japanners om het salaris. En voor Chinezen om de secundaire arbeidsvoorwaarden.

 Lees verder...   1 reactie
 

IT’er verdient minder door outsourcing

10 januari 2008 - Ict'ers lopen salarisgroei mis door outsourcing. Uitbestedingspartijen willen immers een zo laag mogelijke prijs bieden aan bedrijven en daarom moeten de kosten, waaronder de salariskosten, omlaag. Dit meldt Computable.

 Lees verder...   Reageer
 

Schreeuwend tekort aan stagiairs

10 januari 2008 - Steeds meer bedrijven zoeken stagiairs terwijl er steeds minder stagiairs beschikbaar zijn. Het gevolg: onvervulbare vacatures en een ruime keuze voor stagiairs. Dit concludeert online stagebemiddelaar Stageplaza.nl.

 Lees verder...   5 reacties
 

Werknemer met overgewicht heeft het steeds zwaarder

10 januari 2008 - Ze worden ervan beschuldigd vaker vrij te nemen en de kosten van de gezondheidszorg te verhogen. Ook wordt hen verweten dat ze te traag zijn. Niet zo gek dat Amerikanen met overgewicht zich niet zo lekker voelen tegenwoordig.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vijf tips voor effectieve online reclame

10 januari 2008 - Goede online advertenties zijn uitnodigend, eenvoudig en ze verleiden de bezoeker tot doorklikken. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Vijf gouden regels van Zibb.

 Lees verder...   1 reactie
 

iPhone maakt weg vrij voor mobiel adverteren

9 januari 2008 - O2 Europe, dat de exclusieve rechten heeft op de verkoop van de iPhone in het Verenigd Koninkrijk, hoopt begin januari 200.000 iPhones aan de man te hebben gebracht. Dit meldt Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Loon speelt slechts kleine rol bij betrokkenheid

9 januari 2008 - Het blijkt dat beloning een minder belangrijke rol speelt in de werknemerbetrokkenheid. Werk-engagement wordt immers vooral intrinsiek gestuurd. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit Antwerpen Management School en Hay Group.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkgevers houden vast aan concurrentiebeding

9 januari 2008 - De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland voelen niets voor het uit de wet schrappen van de mogelijkheid van het afspreken van een concurrentiebeding. Zo meldt Zibb.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier salarisonderhandelingstips voor managers

9 januari 2008 - De overstap van professional naar leidinggevende betekent een ander takenpakket, én een verhoging van salaris. Dankzij een goede voorbereiding weet u wat u waard bent. Vier tips van Intermediair.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1176 1177 1178 1179 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10